Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Kral 990 ClassicΑπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Η γοητεία του κλασσικού

Τα κλασσικά σκάφη της μικρομεσαίας κατηγορίας είναι αναμφισβήτητα ελκυστικά, δεν αποτελούν όμως εύκολη υπόθεση, δεδομένου ότι κατά το παρελθόν έχουν παραχθεί ορισμένα ποιοτικά σκάφη που εδραιώθηκαν ως κορυφαία στο παγκόσμιο στερέωμα, όπως τα Chris Craft και τα Riva. Αναπόφευκτα λοιπόν, όποιο νέο μοντέλο με κλασσικές γραμμές εισέλθει στην συγκεκριμένη -και ιδιαίτερη- κατηγορία, συγκρίνεται με αυτά, οπότε θα πρέπει να διαθέτει υψηλά ποιοτικά δεδομένα.

Εμφανώς επηρεασμένο από τις ναυπηγικές και αρχιτεκτονικές γραμμές των ιταλικών Riva, το τούρκικο ναυπηγείο Kral,το οποίο λειτουργεί κάτω από σουηδική διεύθυνση, έβγαλε στην παραγωγή το μοντέλο Kral 990 classic. Το ναυπηγείο παράγει τέσσερα συνολικά καλαίσθητα μοντέλα, τα οποία μπορεί να υιοθετούν κάποιες παρελθοντικές ιδέες από κλασσικά σκάφη, διαθέτουν ωστόσο τον δικό τους χαρακτήρα.

Πέρα όμως από την αισθητική, φαίνεται ότι το εν λόγω ναυπηγείο υιοθετεί υψηλή ποιότητα κατασκευής και σύγχρονη τεχνολογία και σε συνδυασμό με τις δικές του σχεδιαστικές προτάσεις, προσφέρει μια σειρά ανταγωνιστικών και καλαίσθητων σκαφών.

Το Kral 990, διαθέτει ορισμένα πλεονεκτήματα που εντοπίζονται στην άρτια κατασκευή και το φινίρισμά του, καθιστώντας το ελκυστικό. Κατασκευαστικά έχει δημιουργηθεί μία ανθεκτική πολυεστερική γάστρα με μεγάλο πάχος ενώ σχετικά με την βαφή του, το σκάφος διαθέτει πολλαπλές στρώσεις τόσο στα ξύλινα μέρη του όσο και στα πολυεστερικά, εξασφαλίζοντας μεγάλη διάρκεια ζωής.

Το Kral 990 απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό που επιθυμεί ένα καλαίσθητο και "all time classic" μοντέλο, για την πραγματοποίηση παράκτιων ταξιδιών, που να μπορεί παράλληλα να κοιμίσει δύο άτομα.

Το κατάστρωμα υποδιαιρείται σε δύο περιοχές, σε αυτήν του πιλοτηρίου και του καθιστικού και στην ζώνη ηλιοθεραπείας. Το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στην δεξιά πλευρά και εξοπλίζεται από μία καλαίσθητη κονσόλα επενδυμένη από ξύλο και δέρμα, που φιλοξενεί τα αναλογικά όργανα με λευκό καντράν των μηχανών. Όσο για το ρυθμιζόμενο τιμόνι και τα χειριστήρια, αυτά είναι μεταλλικά συντελώντας θετικά στην συνολική αισθητική. Στην κονσόλα περιλαμβάνεται επίσης ένα ηχοσύστημα της Clarion με έξι ηχεία δύο δρόμων ενώ έχει προβλεφθεί χώρος για ένα chart plotter οκτώ ιντσών.

Στο κέντρο του καταστρώματος εδράζεται μια κομψή ξύλινη επιπλοσύνθεση από μαόνι, που περιλαμβάνει ένα τραπέζι με χώρους αποθήκευσης για τα ποτήρια και ένα χρήσιμο cool box με ανοιγόμενο ξύλινο σκέπασμα, για τα ποτά και αναψυκτικά. Στο εξοπλισμό του διατίθεται και ένα περιμετρικό ρέλι που συνεισφέρει στην πρακτικότητα. Περιμετρικά του τραπεζιού εδράζεται ο καναπές, ο οποίος είναι επενδυμένος από αδιάβροχο δέρμα και είναι σε θέση να φιλοξενήσει άνετα έξι ναβάτες. Κάτω από τον καναπέ προσφέρονται χώροι αποθήκευσης για τα πεντάλ του σκι. Πρίμα εδράζεται μία υφασμάτινη που κουμπώνει στην πλάτη του καναπέ, προσφέροντας επαρκή προστασία στις καιρικές συνθήκες.

Η περιοχή της πλώρης είναι επενδυμένη από ποιοτική ξυλεία τικ με μπεζ αρμούς που συνεισφέρουν στην ελαστικότητα του καταστρώματος. Στο μέσο φιλοξενείται ένας ανοιγόμενος υαλοπίνακας που προσφέρει φυσικό φως και αερισμό στην καμπίνα ενώ τα μεταλλικά στοιχεία, όπως οι δέστρες η επένδυση της πλώρης και το περιμετρικό πλαίσιο, προσφέρουν πέρα από πρακτικότητα και καλαισθησία. Όσο για την πρυμναία περιοχή, αυτή είναι εξοπλισμένη με μία παροχή νερού και ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο για το ηχοσύστημα.

Η μικρή καμπίνα του 990 Classic είναι εξοπλισμένη με ένα κρεβάτι για δύο άτομα ενώ διαθέτει και μια πρακτική επιπλοσύνθεση κουζίνας και ένα λουτρό/w.c. Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα τοποθέτησης μίας επίπεδης τηλεόρασης 17 ιντσών ενώ οι ηλεκτρικές καλωδιώσεις για τη μουσική είναι προεγκατεστημένες.

Η πρόωση του σκάφους επιτυγχάνεται από ένα δίδυμο κινητήρων βενζίνης ή πετρελαίου. Οι βενζινοκίνητη έκδοση έχει ισχύ 560 ίππους (2x280) ή 840 (2x420) ίππους ενώ η πετρελαιοκίνητη έχει συνολική ισχύ 460 ίππων (2x230) ή 700 ίππους (2x350). Με τους μεγαλύτερους πετρελαιοκινητήρες, το σκάφος επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 54 κόμβων και υπηρεσιακή 40 κόμβους ενώ η αυτονομία του, με δεδομένη την χωρητικότητα των δεξαμενών του που φθάνει τα 600 λίτρα ανέρχεται στις 7 με οκτώ ώρες διαρκούς λειτουργίας με υπηρεσιακή ταχύτητα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 9,90 μέτρα
Μήκος ισάλου: 8,70 μέτρα
Μέγιστο πλάτος:2,85 μέτρα
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 600 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 150 λίτρα

Κινητήρες:

Βενζίνης Mercruiser 5.0L mpi, Bravo 2: 2 x 280 ίπποι
Mercruiser 496 mag Bravo 3: 2 x 420 ίπποι

Πετρελαίου Cummins 2,8 QSD Bravo 3: 2 x 230 ίπποι
Cummins 2.8 QSD: 2 x 350 ίπποι

Ενδεικτική τιμή: από 218.000 ευρώ

Πληροφορίες: UNITY ΕΠΕ. Χ. Χριστοφή 1 - Νέο Φάληρο 18547, τηλ : 210-6537155 - Fax : 210-9751593, Email : info@unityagencies.com, Site: www.kral.gr

Οι ξύλινες επιφάνειες προσφέρουν στο Kral 990 καλαισθησίαΔεδομένων των δύο κινητήρων, η ώση και οι ελικτικές δυνατότητες κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδαΗ μπλε γάστρα συνδυάζεται ιδανικά με τα μπεζ δέρματα και τις ξύλινες επιφάνειες
Πέρα από το μεγάλο στρώμα ηλιοθεραπείας, η πρύμνη είναι εξοπλισμένη και με παροχή νερούΗ οροφή της φάλκας είναι ανοιγόμενη προσφέροντας άνετη πρόσβαση στο εσωτερικόΗ καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα
Μια μικρή επιπλοσύνθεση κουζίνας περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό της καμπίναςΤο μηχανοστάσιο διαθέτει αυτόματη πυρόσβεση ενώ η μέγιστη ισχύς ανέρχεται στους 700 ίππουςΚάτοψη του σκάφους
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.