Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Minor Offshore 25Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Η γοητεία του διαφορετικού

Εμμένοντας στην λογική των σκαφών ανοικτής θάλασσας, το φιλανδικό ναυπηγείο Minor παρουσίασε στο πρόσφατο ναυτικό σαλόνι της Στοκχόλμης το Νοέμβριο του 2008, ένα νέο μοντέλο στα 25 πόδια. Πρόκειται για το νεότευκτο Minor Offshore 25, που εντάσσεται στην μικρή κατηγορία σκαφών εφοδιασμένο με πλούσιο εξοπλισμό, υψηλές επιδόσεις, πρακτικότητα στο κατάστρωμα και άνεση.

Σχεδιάζοντας μία βαθιά γάστρα με τις κατάλληλες ναυπηγικές γραμμές , οι μηχανικοί του ναυπηγείου εξασφάλισαν ένα στιβαρό σύνολο που να αντεπεξέρχεται όσο το δυνατόν καλύτερα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες των βορείων θαλασσών . Το σκάφος διαθέτει ψηλές κουπαστές που αποτρέπουν την εισροή υδάτων στο σκάφος. Η μετακίνηση προς την πλώρη γίνεται από τους άνετους πλευρικούς διαδρόμους με τα προστατευτικά ανοξείδωτα ρέλια να εκτείνονται μέχρι την πλώρη, προσφέροντας αίσθηση σιγουριάς και ελευθερίας για ασφαλείς μετακινήσεις. Πλώρα και πρίμα προσφέρονται καθίσματα και αποθηκευτικοί χώροι. Με αυτό το σκεπτικό το Minor Offshore 25 προσφέρει επαρκή προστασία, παρέχοντας την δυνατότητα της εύκολης χρήσης του καθ όλη την διάρκεια του έτους.

Σε ότι αφορά τους εσωτερικούς χώρους, το Minor Offshore 25 διακρίνεται για την ευρηματική διάταξη αλλά και την χρήση υψηλής ποιότητας υλικών. Η οροφή είναι πλήρως ανοιγόμενη, προσφέροντας την αίσθηση open σκάφους . Η θέση πλοήγησης διαθέτει αναπαυτικό κάθισμα για τον κυβερνήτη και μεγάλη κονσόλα με πλήρη και ευανάγνωστα όργανα ελέγχου μηχανής και ηλεκτρονικών βοηθημάτων της Raymarine, προσφέροντας άριστη ορατότητα. Τα καθίσματα είναι επενδυμένα από δέρμα αλκαντάρα ενώ οι ξύλινες επιπλοσυνθέσεις, όντας καλοδουλεμένες, διαθέτουν πολύ καλό φινίρισμα. H καλά οργανωμένη κουζίνα παρέχει άνετη επιφάνεια εργασίας, αποθηκευτικούς χώρους και νιπτήρα με παροχή ζεστού-κρύου νερού.

Η πρωραία καμπίνα είναι εξοπλισμένη με ένα διπλό κρεβάτι σε σχήμα V, με αποθηκευτικούς χώρους κάτω από τους καναπέδες ενώ μπορούν να φιλοξενηθούν επιπλέον δύο άτομα στο μετατρέψιμο σε κρεβάτι καθιστικό του pilothouse. Το λουτρό/w.c. παρέχει άνεση και ελευθερία κινήσεων, κατατάσσοντάς το ως ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας του. Φιλοξενεί ντουζιέρα, ηλεκτρική τουαλέτα με δεξαμενή λυμάτων χωρητικότητας 22 λίτρων, καθρέπτη με αποθηκευτικό χώρο και νιπτήρα με παροχή κρύου-ζεστού νερού. Πολύ καλής ποιότητας χαρακτηρίζεται και το teak deck που διακοσμεί την καμπίνα και το σαλόνι, προσδίδοντας το ανάλογο αισθητικό αποτέλεσμα.

To άνοιγμα του μηχανοστασίου γίνεται με υδραυλική υποβοήθηση, εξασφαλίζοντας ευρυχωρία κινήσεων και άνετη πρόσβαση σε όλα τα σημεία. Η δεξαμενή πετρελαίου είναι τοποθετημένη στο κέντρο για εξάλειψη κλίσεων του σκάφους, ενώ μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ψύξη μηχανών με γλυκό νερό, φορτιστής μπαταριών και shore power.

Σχετικά με την προωστήρια δύναμη, αυτή εξασφαλίζεται μέσω ενός πετρελαιοκινητήρα της Volvo Penta. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με μηχανή 225 ίππων, το σκάφος προσεγγίζει μέγιστη ταχύτητα 34 κόμβων στις 3500 στροφές και υπηρεσιακή 30 κόμβους στις 3200 στροφές, με χαμηλή μάλιστα κατανάλωση που φθάνει τα 1.14 λίτρα ανά μίλι. Εναλλακτικά δύναται να χρησιμοποιηθούν κινητήρες με ισχύ 190, 260 και 300 ίππων. Με τον μεγαλύτερο κινητήρα, η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τους 40 κόμβους με την κατανάλωση στα 1.43 λίτρα ανά μίλι.

Χρηστικό τόσο για τους εραστές του ψαρέματος όσο και για τους λάτρεις των οικογενειακών στιγμών, το Minor Offshore 25 διαθέτει χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και των δύο αυτών κατηγοριών αγοραστών και με προσιτό κόστος αγοράς από 79.000 ευρώ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 7,75 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2,70 μέτρα
Βύθισμα: 0,90 μέτρα
Εκτόπισμα:2,9 τόνοι
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 300 λίτρα
Ισχύς κινητήρων: 190, 225, 260, 300 ίπποι
Αριθμός κρεβατιών: 2


Πληροφορίες: ATALANTA MARINE, Ιωσηφίδου 3, 167 77 Ελληνικό, Τηλ.: 210-9910722, FAX: 210-9958633, www.atalantamarine.com - info@atalantamarine.com

Η αισθητική του είναι ιδιαίτερη, εμπνέοντας ένα αίσθημα ασφάλειαςΗ ψηλή και ευρύχωρη υπερκατασκευή του προσφέρει άνετους χώρους στο εσωτερικόΤα πρωραία ρέλια δεν ενώνονται, σχηματίζοντας έναν πρακτικό διάδρομο-ανοιγόμενο καπάκι για το στρίτσιο
Η πρυμναία άγκυρα καθίσταται ιδιαίτερα χρήσιμη στην πρόσδεσηΤο πρυμναίο κατάστρωμα προσφέρει τρία διπλά καθίσματα ενώ η πρυμναία μεταλλική πόρτα θυμίζει μεγάλο γιότΤο πρυμναίο κάθισμα διαθέτει χώρο αποθήκευσης
Με πολύ καλή εργονομία , η κονσόλα είναι εξοπλισμένη με πλήρη και ευανάγνωστα όργανα ελέγχου μηχανής και ηλεκτρονικών βοηθημάτων της RaymarineΤο καθιστικό είναι άνετο με πολύ καλή ποιότητα κατασκευήςΗ οροφή είναι πλήρως ανοιγόμενη, προσφέροντας πλούσιο φως και αερισμό στο εσωτερικό, δημιουργώντας την αίσθηση open σκάφους
Η επιπλοσύνθεση της κουζίνας είναι πλήρης, προσφέροντας μεγάλους χώρους αποθήκευσηςΗ πρωραία καμπίνα είναι άνετη, προσφέροντας ύπνο σε δύο άτομαAποψη της πρωραίας καμπίνας
Aποψη του λουτρού/w.c.
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.