Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Chris Craft launch 28Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Old time classic

Η μικρή κατηγορία σκαφών περιλαμβάνει μοντέλα από πολλά ναυπηγεία παγκόσμια, τα οποία δραστηριοποιούνται διαρκώς για την ανεύρεση των στοιχείων που θα καθιστούν τα σκάφη τους ελκυστικότερα του ανταγωνισμού. Απευθυνόμενα ωστόσο σε αρχάριους χρήστες, θεωρείται δεδομένο ότι όλα τα μικρά σκάφη μπορούν να πλοηγούνται και να μεταφέρονται εύκολα, παρέχοντας καλά επίπεδα πλεύσης και άνεση στο εσωτερικό.

Καλύπτοντας τα παραπάνω στοιχεία, το αμερικάνικο ναυπηγείο Chris Craft φροντίζει να εξασφαλίσει ορισμένα επιπλέον χαρακτηριστικά όπως η ποιότητα κατασκευής, η εργονομία και το φινίρισμα, στοιχεία που δεν είναι απαραίτητο ότι παρέχουν όλα τα ναυπηγεία, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό.

Το μοντέλο Launch 28 προσφέρει και ένα επιπλέον στοιχείο, που κατά πολλούς θεωρείται σημαντικό: την καλαισθησία. Με διαστάσεις μήκους 8,53 μέτρα και πλάτους 3,05 μέτρα διαθέτει απλές και καθαρές ναυπηγικές γραμμές που του προσδίδουν ένα κλασσικό στυλ, συνδέοντάς το παράλληλα με τα υπόλοιπα κλασσικά σκάφη που έχει κατασκευάσει το αμερικάνικο ναυπηγείο κατά το παρελθόν. Οι οκτώ συνολικά προσφερόμενες αποχρώσεις του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αισθητικών προτιμήσεων, οι οποίες μάλιστα συνδυάζονται κατάλληλα με τις εσωτερικές δερμάτινες επενδύσεις και μεταλλικές και ξύλινες λεπτομέρειες που προσφέρονται απλόχερα σε επίκαιρα σημεία.

Το μικρό 28άρι εκτείνεται σε ένα κατάστρωμα εργονομικού σχεδιασμού, με βασικό χαρακτηριστικό το πρωραίο καθιστικό. Πιο πίσω αναπτύσσεται ο κύριος χώρος, με το πιλοτήριο εγκατεστημένο στην δεξιά πλευρά. Στο κέντρο της κονσόλας εδράζεται ένα ξύλινο τριακτινικό τιμόνι, με τα όργανα των κινητήρων τοποθετημένα ακριβώς από επάνω. Οι ηλεκτρικοί διακόπτες βρίσκονται παραπλεύρως του τιμονιού, ενώ τα διπλά χειριστήρια είναι τοποθετημένα στην δεξιά πλευρά και στην σωστή απόσταση από το τιμόνι, προσφέροντας πολύ καλό έλεγχο κατά την πλοήγηση. Σχετικά με το κάθισμα αυτό είναι διαιρούμενο, επιτρέποντας την πλοήγηση από καθιστή ή όρθια θέση.

Στην αριστερή πλευρά συναντάμε το κάθισμα του συνοδηγού το οποίο εδράζεται χαμηλά, προστατεύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τον καθήμενο από το σπρέι ύδατος που δημιουργείται κατά το ταξίδεμα.

Στο κέντρο του καταστρώματος συναντάμε το καθιστικό, αποτελούμενο από ένα περιμετρικό καναπέ και ένα πτυσσόμενο τραπέζι στο κέντρο. Περιλαμβάνεται επίσης και ένα wet bar με ψυγείο και νεροχύτη, προσφέροντας την απαραίτητη παροχή νερού και συντήρησης αναψυκτικών και φαγητού για τους ναβάτες.

Από πρακτικής άποψης, οι σχεδιαστές φρόντισαν να εξασφαλίσουν λύσεις που να καθιστούν την διαβίωση στο σκάφος όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Έτσι, κάτω από τα καθίσματα δημιούργησαν χρήσιμους χώρους αποθήκευσης ενώ σε όλα τα καθίσματα προσφέρονται ποτηροθήκες και χειρολαβές.

Για την πρόωση του σκάφους, προσφέρεται μία γκάμα εσωεξωλέμβιων κινητήρων με κλιμακούμενη ισχύ. Μια καλή επιλογή αποτελεί το ζεύγος δύο πεντακύλινδρων κινητήρων συνολικής ισχύος 640 ίππων που προσφέρουν μέγιστη ταχύτητα 53 κόμβων στις 4800 στροφές. Η υπηρεσιακή ταχύτητα φθάνει τους 27 κόμβους στις 2700 στροφές ενώ η αυτονομία του σκάφους με αυτή την ταχύτητα προσεγγίζει τα 270 ναυτικά μίλια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 8,53 μέτρα
Πλάτος: 3,05 μέτρα
Βύθισμα: 0,89 μέτρα
Εκτόπισμα: 3402 κιλά
Χωρητικότητα δεξ. Καυσίμων: 568 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. Νερού: 132 λίτρα
Κινητήρες: Volvo Penta 5.7L Gxi 320
Μέγιστη ταχύτητα: 53 κόμβοι στις 4800 σαλ
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 27 κόμβοι στις 2500 σαλ
Αυτονομία: 270 ναυτικά μίλια

Πληροφορίες: PRAXIS YACHTS, ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β 11, ΓΛΥΦΑΔΑ 166 74, Τηλ. 210.8983185, fax. 210.8983532, www.praxisyachts.gr e-mail: yachts@otenet.gr

Το Launch 28 αποτελεί ένα από πλέον καλαίσθητα στην κατηγορία τουΟι ξύλινες επενδύσεις στην κουπαστή, την πρυμναία πλατφόρμα και το κατάστρωμα, συνδυάζονται αρμονικά με την μπλε απόχρωσης γάστραΤο αλεξήνεμο διαθέτει μεταλλικό περίβλημα, αναδεικνύοντας αισθητικά τον υαλοπίνακα
Τα σχετικά χαμηλά απόνερα, εξασφαλίζουν καλές συνθήκες για έλξη σκιέρΗ δυνατότητα ελιγμών, δεδομένων των δύο κινητήρων και του μικρού μεγέθους του σκάφους, είναι μεγάληΤο πρωραίο καθιστικό δέχεται επιπλέον στρώματα δημιουργώντας μία άνετη επιφάνεια
Πέραν της πρακτικότητας του, το πιλοτήριο διαθέτει καλή αισθητική και φινίρισμαΤα όργανα ελέγχου είναι αναλογικά, με μεταλλικό περίβλημα και μαύρο καντράν Το αναδιπλούμενο κάθισμα του πιλοτηρίου ενδείκνυται για πλοήγηση από καθιστή ή όρθια θέση
Κάτω από τα καθίσματα προσφέρονται μεγάλοι χώροι αποθήκευσηςΤο wet bar προσφέρει αυτονομία στους επιβάτεςΟ χώρος του μηχανοστασίου είναι περιορισμένος, δυσχεραίνοντας εν μέρει το σέρβις
Το πρακτικό w.c. αποτελεί ένα από τα ισχυρά ατού του εξοπλισμού τουΠλάγια όψη του σκάφους
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.