Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Sessa marine: Key Largo 24Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη


Small is better

Σε μια προσπάθεια να εμπλουτίσει την γκάμα του στην μικρή κατηγορία, το ιταλικό ναυπηγείο Sessa παρουσίασε για το 2009 το Key Largo 24, ένα ευκολόχρηστο σκάφος που ενδείκνυται για μικρά παράκτια ταξίδια, συνοδευόμενο μάλιστα από ικανοποιητικές επιδόσεις και πρακτικότητα.

Με ιταλική φινέτσα και διαστάσεις μήκους 6,90 μέτρα και πλάτους 2,50 μέτρα, το νέο Key Largo είναι μοντέρνο και καλαίσθητο. Η γάστρα του διαθέτει έναν πρωτότυπο χρωματισμό σε ροζ απόχρωση που συνδυάζεται αρμονικά με το λευκό κατάστρωμα. Πέρα από την αισθητική, η ύπαρξη της μικρής καμπίνας εξασφαλίζει πρακτικότητα και αυτονομία, που δύσκολα συναντάται σε σκάφη του ίδιου μεγέθους.

Οι μετακινήσεις στο κύριο κατάστρωμα πραγματοποιούνται με ασφάλεια, χάρη στα πλευρικά ρέλια και στις χειρολαβές που είναι ενσωματωμένες στην κουπαστή. Μια μικρή υπερκατασκευή είναι εγκατεστημένη στο κέντρο, με το πιλοτήριο τοποθετημένο στην δεξιά πλευρά της. Η κονσόλα, αν και μικρή, διαθέτει την απαραίτητη επιφάνεια για την φιλοξενία των οργάνων πλοήγησης ενώ το τιμόνι και το κάθισμα του οδηγού είναι ρυθμιζόμενα, προσφέροντας την βέλτιστη θέση πλοήγησης.

Σχετικά με τις ανέσεις των επιβατών στο κατάστρωμα προσφέρονται δύο χώροι, ο πρυμναίος που περιλαμβάνει έναν ευρύχωρο καναπέ που καταλαμβάνει όλο το πλάτος και ο πρωραίος, που είναι εξοπλισμένος με έναν μεγάλο καναπέ. Στον πρυμναίο χώρο έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση ενός πτυσσόμενου τραπεζιού, δημιουργώντας μια υπαίθρια τραπεζαρία για τέσσερα άτομα ενώ πλώρα, προσφέρεται η δυνατότητα της προσθήκης στρωμάτων, δημιουργώντας έναν μεγάλο χώρο ηλιοθεραπείας.

Τα οφέλη που προκύπτουν από την ύπαρξη της μικρής καμπίνας είναι σημαντικά, αφού πέρα από την εξασφάλιση ύπνου για δύο άτομα, είναι εξοπλισμένη με μία κουζίνα, ναυτική τουαλέτα και χώρους αποθήκευσης ενώ είναι δυνατή η τοποθέτηση τηλεόρασης.

Για την πρόωσή του, το Key Largo 24 εφοδιάζεται με έναν εξακύλινδρο εξωλέμβιο κινητήρα ισχύος 250 ίππων, εξασφαλίζοντας μέγιστη ταχύτητα 39 κόμβων στις 5500 στροφές και υπηρεσιακή ταχύτητα 29 κόμβων στις 4500 στροφές. Το πλανάρισμά του πραγματοποιείται σε έξι δευτερόλεπτα, ενώ η ταχύτητα των 20 κόμβων επιτυγχάνεται σε 20 δευτερόλεπτα από ακινησία. Εναλλακτικά είναι δυνατόν να τοποθετηθεί εξωλέμβια μηχανή ισχύος 150 ίππων, με μικρότερες όμως επιδόσεις αλλά πιο φθηνό κόστος κτήσης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 6,90 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2,50 μέτρα
Βάρος: 1860 κιλά
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 270 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ.νερού: 45 λίτρα
Ισχύς(προτεινόμενη):150 ίπποι
Ισχύς(μέγιστη):250 ίπποι

Πληροφορίες: Aquacraft, τηλ.: 210 6078507-8, e-mail: info@aquacraft.gr

Ο σχεδιασμός του είναι μοντέρνος, με πρωτότυπο χρωματισμό στη γάστραΤα ρέλια στην πλώρη δεν ενώνονται για την καλύτερη επιβίβαση στο σκάφοςΤο πρωραίο καθιστικό διαθέτει μεγάλη επιφάνεια, με δυνατότητα φιλοξενίας δύο ατόμων
Η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τους 39 κόμβους στις 5500 στροφέςΑπλό και λειτουργικό, το κατάστρωμα προσφέρει άνετη φιλοξενία σε τέσσερα άτομαΗ προσέγγιση στα αβαθή καθίσταται εύκολη, εξαιτίας του μικρού βυθίσματος
Το πιλοτήριο είναι εξοπλισμένο με δύο ρυθμιζόμενα και περιστρεφόμενα καθίσματαΗ καμπίνα είναι σε θέση να φιλοξενήσει δύο άτομαΚάτοψη του καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.