Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Uniesse 42 openΑπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη


Φυσική ακολουθία

Λειτουργώντας ως φυσική συνέχεια των 57 και 48, το Uniesse 42 -περί αυτού ο λόγος- κατασκευάστηκε με σκοπό να αποτελέσει ένα προσιτό μικρομεσαίο μοντέλο το οποίο αποτελεί την φθηνότερη επιλογή από το ομώνυμο ιταλικό ναυπηγείο.

Όπως και στο παρελθόν, με απαρχή το 1990, έτσι και σήμερα, η Uniesse αναδεικνύει το design στη σημαντικότερη προτεραιότητά της, προικίζοντας το μικρομεσαίο της με ένα εντυπωσιακό, ομολογουμένως, παρουσιαστικό. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ημιτονοειδής γραμμή της γάστρας, με το μπροστινό τμήμα ανασηκωμένο το οποίο συνδυαζόμενο με το μικρό και χαμηλό αλεξήνεμο προσδίδει στο σκάφος ένα αιχμηρό παρουσιαστικό, δηλώνοντας ξεκάθαρα το δυναμικό προφίλ του.

Το Uniesse 42 δεν διαθέτει την πολυτέλεια και πολύ περισσότερο τις διαστάσεις που καθηλώνουν, επιμένοντας -δικαίως- στη λογική του λειτουργικού σκάφους. Η διάταξη στο κύριο κατάστρωμα είναι ανισόπεδη, διαχωρίζοντας με σαφήνεια το πιλοτήριο και την υπαίθρια τραπεζαρία από τον χώρο ηλιοθεραπείας.

Το πιλοτήριο είναι τοποθετημένο στην αριστερή πλευρά. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει μια κονσόλα που αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα που φιλοξενούν άνετα τα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης ενώ το τιμόνι είναι κάθετα τοποθετημένο και διαθέτει ξύλινη επένδυση. Τα χειριστήρια των μηχανών είναι μεταλλικά προσφέροντας καλή αίσθηση, αλλά η εγκατάστασή στους στην αριστερή πλευρά προϋποθέτει κάποια εξοικείωση στους δεξιόχειρες.

Στην δεξιά πλευρά αναπτύσσεται ένα καθιστικό με δυνατότητα φιλοξενίας έξι ατόμων και αντικριστά από αυτό βρίσκεται ένα πλήρες wet bar.

Το πρυμναίο μέρος είναι από τα πιο ευρύχωρα της κατηγορίας και περιλαμβάνει δύο καναπέδες οι οποίοι μετατρέπονται σε στρώματα ηλιοθεραπείας. Κατάπρυμα, μια μεγάλων διαστάσεων πλατφόρμα, είναι σε θέση να φιλοξενήσει ένα τζετ σκι.

Με αναβαθμισμένες τις οικογενειακές προδιαγραφές, το εσωτερικό του Uniesse 42 συνοδεύει την ευρυχωρία του με σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ευχάριστου και λειτουργικού περιβάλλοντος. Οι δύο καμπίνες είναι ευρύχωρες και περιλαμβάνουν ένα διπλό κρεβάτι και δύο μονές κουκέτες αντίστοιχα, την μία δίπλα στην άλλη. Όσο για το καθιστικό και την κουζίνα, είναι τοποθετημένα στο κέντρο και συνεργάζονται άμεσα και αποτελεσματικά. Ο φυσικός φωτισμός, προερχόμενος από τα φινιστρία, την φάλκα και τα hatch είναι επαρκής. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ο τεχνητός φωτισμός, ο οποίος πέρα από τους λαμπτήρες ιωδίνης στην οροφή (σποτς) προέρχεται και από "κρυφά" σημεία, όπως στην επιπλοσύνθεση του διπλού κρεβατιού ή στην βάση της κουζίνας, προσφέροντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Oι 1080 συνολικά ίπποι, προερχόμενοι από δύο υπερτροφοδοτούμενους πετρελαιοκινητήρες της Cummins, χρησιμοποιούνται για την μετακίνηση των 15τόνου σκάφους, προσφέροντας τελική ταχύτητα 35 κόμβων στις 3500 στροφές. Όσο για την διαγωγή του, αυτή θεωρείται επαρκής σε δύσκολες καταστάσεις θάλασσας και ικανοποιητική τόσο στο λιμάνι όσο και στην ανοικτή θάλασσα, αποδεικνύοντας την στιβαρότητά του.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 13,80 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,06 μέτρα
Εκτόπισμα: 15000 κιλά
Κινητήρες: Cummins 2x 540 ίπποι
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 1560 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 400 λίτρα
Μέγιστη ταχύτητα: 35 κόμβοι

Πληροφορίες: Παναγή Τσαλδάρη 195, Καλλιθέα, 17676, Αθήνα, τηλ.:210.4837100, www.kemamericanyachts.gr

Πρακτικό και καλαίσθητο, το Uniesse 42 επιτυγχάνει αξιοπρεπείς επιδόσεις που φθάνουν τους 35 κόμβουςH μεγάλη πρωραία επιφάνεια θυμίζει αμερικάνικα σκάφηΤο μπλε αλεξήνεμο, πέρα από την μεγάλη απορροφητικότητα, προσφέρει και στυλ
Η πρακτικότητα αποτελεί το σήμα κατατεθέν του πιλοτηρίου, το οποίο στερείται σύγχρονης σχεδιαστικής έμπνευσηςΤραπεζαρία και wet bar φιλοξενούνται στην ίδια ζώνη, με το υπόλοιπο κατάστρωμα να μένει ελεύθερο, προσφέροντας πολύτιμα τετραγωνικάΣτην πρωραία περιοχή προσφέρεται ένα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείας
Οι επιπλοσυνθέσεις και τα υφάσματα διαθέτουν ανοιχτόχρωμες επενδύσεις δημιουργώντας μια ωραία αντίθεση με τις μπλε μοκέτεςΗ κουζίνα διαθέτει πλήρη εξοπλισμό και μεγάλη επάρκεια χώρων αποθήκευσηςΜια εστία, ένας ανοξείδωτος νεροχύτης και ένας φούρνος μικροκυμάτων περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό
Η κύρια καμπίνα είναι καλαίσθητη ενώ στο προσκέφαλο του κρεβατιού περιλαμβάνεται ένας μεγάλος καθρέπτηςΟι δύο κουκέτες διαθέτουν από έναν πρακτικό χώρο αποθήκευσης στην βάση τουςΤο λουτρό είναι πλήρες από εξοπλιστική άποψη, με το ντους να διαθέτει αποκλειστικό χώρο
Κάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματοςΠλάγια όψη. Διακρίνονται τα αξονικά συστήματα
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.