Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Cigarette 49΄Grand Sport
Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Επίδειξη ισχύος

Ένα σκάφος διαφορετικό από τα άλλα παρήχθη από το αμερικάνικο ναυπηγείο ταχυπλόων Cigarette. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται, πέρα από την άτρακτο, στο εξελιγμένο σύστημα πρόωσης. Πρόκειται για το μοντέλο 49΄Grand Sport, το οποίο εφοδιάζεται με δύο εσω-εξωλέμβιους κινητήρες πετρελαίου της Cummins Mercruiser Diesel και συγκεκριμένα το μοντέλο QSC8.3, ισχύος 600 ίππων που συνεργάζονται με τα συστήματα πρόωσης (πόδια) της ΝΧΤ Dry Sump. Η συγκεκριμένη εφαρμογή προέκυψε σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία Motocraft.

Αυτός ο συνδυασμός πρόωσης με τα βαρέως τύπου stern drives # 6 της ΜerCruiser, κάνει το στιβαρό Cigarette των εννιά τόνων να αγγίζει τα 65 μίλια μέγιστης ταχύτητας και να ταξιδεύει άνετα με 50 έως 55 μίλια, με μεγάλη οικονομία και αυτονομία. Επιπλέον, προσφέρει στο σκάφος μοναδικά πλεονεκτήματα όπως καλύτερο μανουβράρισμα, γρήγορο πλανάρισμα και υψηλές επιδόσεις.

Το νέο 49άρι διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που καθιέρωσαν το ναυπηγείο ως ένα από τα πλέον δημοφιλή στην κατασκευή ταχύπλοων, συμπληρώνοντας την τροπαιοθήκη του με αμέτρητες διακρίσεις στους αγώνες ανοικτής θαλάσσης εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Διατηρώντας τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά ενός Cigarette όπως οι επιδόσεις, η αξιοπλοϊα, το στυλ και η ιδιαίτερη εμφάνιση, το νέο μοντέλο της εταιρίας προσφέρει ορισμένα επιπλέον στοιχεία στο εσωτερικό όπως η άνετη καμπίνα, με το εσωτερικό της ύψος να ανέρχεται περίπου στα 1.82 μέτρα ενώ εξοπλίζεται με υπέρδιπλη κουκέτα. Το καθιστικό περιλαμβάνει δύο αντικριστούς καναπέδες που μπορούν να κοιμίσουν μέχρι και τέσσερις ενήλικες ενώ το λουτρό διαθέτει ξεχωριστό ντους.

Στο κύριο κατάστρωμα συναντάμε μια εντυπωσιακή διάταξη, εξαιτίας κυρίως του πιλοτηρίου που περιλαμβάνει μια μεγάλη κονσόλα που αναπτύσσεται και στις δύο πλευρές ενώ είναι επενδυμένη από πλαστικά υψηλής ποιότητας. Ο εξοπλισμός του πέρα από τα ενδεικτικά όργανα των μηχανών, περιλαμβάνει δύο πολυοθόνες GPS 12 ιντσών, δύο οθόνες Vessel View , όργανα SmartCraft για την παρακολούθηση των κινητήρων και ανοξείδωτα αγωνιστικά χειριστήρια. Στο κόκπιτ δύναται να φιλοξενηθούν πέντε άτομα στα ισάριθμα πλήρως ανατομικά καθίσματα που προσφέρουν την απαραίτητη στήριξη κατά τους γρήγορους πλόες.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 14,93 μέτρα.
Μέγιστο πλάτος: 3,04 μέτρα.
Βάρος: 7.620 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 1.514 λίτρα
Κινητήρες: 2 x Cummins MerCruiser Diesel 600 ίππων - NXT Drives

Πληροφορίες: Motocraft Α.Ε. Λ. Αλίμου 48, Aλιμος, τηλ. 210-9888288, www.motocraft.gr

Παρά τις υψηλές επιδόσεις οι πέντε επιβάτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς στα ειδικά ανατομικά καθίσματαΗ εμφάνιση του σκάφους είναι για άλλη μια φορά εντυπωσιακήΤο εξελιγμένο σύστημα πρόωσης προσφέρει στο σκάφος ταχύτητα κρουαζιέρας 55 μιλίων, κάτι που λίγα σκάφη στον κόσμο μπορούν να πετύχουν
Ο εξοπλισμός του πιλοτηρίου είναι υπερπλήρης για τον χειρισμό όμως του σκάφους, δεδομένου του αγωνιστικού τύπου του, απαιτείται εξοικείωσηΜε μοντέρνο σχεδιασμό και χρώματα η καμπίνα εφοδιάζεται με επιπλοσυνθέσεις υψηλής ποιότηταςAποψη του μηχανοστασίου, το οποίο εξοπλίζεται με ένα δίδυμο πετρελαιομηχανών της Cummins Mercruiser
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.