Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Jeanneau 57Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Είσοδος στην 4η διάσταση

Το νεότευκτο Jeanneau 57 αντανακλά όχι μόνο τις δυνατότητες συνεχούς ανάπτυξης του γαλλικού ναυπηγείου προς νέους ορίζοντες, αλλά και την καινοτομική δύναμη των σχεδιαστών του. Η παρουσίασή του έχει γίνει ήδη ενώ το ντεμπούτο του στην αγορά αναμένεται το 2010.

Με μήκος που θα αγγίζει τα 18 μέτρα, μεγάλους πολυτελείς χώρους και γαλλική φινέτσα, το νέο σκάφος θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως στους επιβάτες, προσφέροντας στιβαρή πλεύση και μεγάλη άνεση στα δύο καταστρώματά του.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά ωστόσο καθιστούν το νέο 57άρι ως υποψήφια επιλογή για ένα νέο αγοραστικό κοινό που επιδιώκει να συνδυάσει το ατομικό στυλ της φίρμας, με αυξημένη ευελιξία στο ανώτερο κατάστρωμα και πρωτοποριακές λειτουργίες στο κατώτερο.

Ίσως τα παραπάνω να φαντάζουν υπερβολικά, η διεξοδική όμως διερεύνηση του σκάφους μπορεί να βοηθήσει στην όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένη άποψη σχετικά με τις δυνατότητες της νέας ναυαρχίδας του στόλου της Jeanneau.

Αρχής γενομένης της εξωτερικής του εμφάνισης, το σκάφος διέρχεται από απέριττες θα λέγαμε γραμμές της γάστρας, στην οποία εφαρμόζονται τρεις ορθογώνιοι υαλοπίνακες σε κάθε πλευρά. Η υπερκατασκευή διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό ενώ είναι χαμηλή, προσδίδοντας στην εικόνα του έναν σπορ χαρακτήρα. Τρεις υαλοπίνακες με μεγάλες διαστάσεις, δυο πλευρικοί και ένας εμπρόσθιος, και ένας επιπλέον στην οροφή, ολοκληρώνουν την εικόνα της υπερκατασκευής, εξασφαλίζοντας παράλληλα άπλετο φως στο εσωτερικό.

Το πρυμναίο μέρος αποτελεί έναν σημαντικό πόλο έλξης. Το καμπυλωτό του σχήμα «γλυκαίνει» το μεγάλο όγκο του σκάφους ενώ το μεγάλο κόκπιτ δημιουργεί άμεσα μια αίσθηση άνεσης.

Πλούσιο σε χώρους, το πιλοτήριο είναι εξοπλισμένο με δύο ρόδες οι οποίες εδράζονται σε ισάριθμες πολυεστερικές βάσεις, περιλαμβάνοντας στην κορυφή τους τα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης. Έξι ηλεκτρικά βιντζιρέλα της Harken, τοποθετημένα σε καίρια σημεία, εξυπηρετούν στην αποτελεσματική διαχείριση των ιστίων ενώ ο σιδηρόδρομος της μαΐστρας είναι εγκατεστημένος μπροστά από τη φάλκα.

Πλευρικά προσφέρονται δύο καναπέδες, με δυνατότητα φιλοξενίας οκτώ ατόμων ενώ στο μέσο του κόκπιτ εδράζεται ένα ευμέγεθες πτυσσόμενο τραπέζι το οποίο σε πλήρη ανάπτυξη μπορεί να φιλοξενήσει έως οκτώ άτομα. Όσο για τους χώρους αποθήκευσης αυτοί κρίνονται υπεραρκετοί, καταλαμβάνοντας όλο το εσωτερικό των καναπέδων καθώς επίσης και αποκλειστικούς χώρους στη πλάτη των καθισμάτων.

Πέραν του άνετου κόκπιτ, οι επιβάτες μπορούν αν απολαύσουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης στο πρωραίο μέρος αφού διαθέτει μεγάλη επιφάνεια και είναι σε θέση να φιλοξενήσει άνετα έως τρία άτομα.

Οι αυξημένες διαστάσεις του σκάφους, είναι λογικό να επηρεάζουν και το εσωτερικό το οποίο εντυπωσιάζει για διάφορους λόγους. Πρώτα από όλα είναι φωτεινό. Σε αυτό συμβάλλουν η φάλκα, οι πλευρικοί υαλοπίνακες αλλά κυρίως οι υαλοπίνακες οροφής που πέρα από μεγάλοι είναι και καλαίσθητοι ενώ εξοπλίζονται με σκίαστρο. Κατά δεύτερον, είναι άνετο με πολλούς αυτόνομους χώρους. Χωροταξικά, στην δεξιά πλευρά φιλοξενείται ένα πλήρες από εξοπλιστικής άποψης γραφείο χαρτογράφησης. Αντικριστά φιλοξενείται η επιπλοσύνθεση της κουζίνας η οποία έχει σχήμα Π και διαθέτει έναν τεράστιο πάγκο εργασίας και πλήρη εξοπλισμό ηλεκτρικών συσκευών. Όσο για το καθιστικό, αυτό περιλαμβάνει έναν μεγάλο και άνετο καναπέ ενώ, τέλος, η τραπεζαρία είναι εξοπλισμένη με έναν καναπέ και δύο πολυθρόνες που περιβάλλουν ένα πτυσσόμενο ξύλινο τραπέζι.

Σχετικά με τις καμπίνες του, το νέο Jeanneau 57 θα μπορεί να φιλοξενήσει στο πρωραίο μέρος είτε τρεις καμπίνες με δύο λουτρά, είτε δύο καμπίνες -εκ των οποίων η μία με διπλό κρεβάτι- και επίσης δύο λουτρά. Όσο για το πρυμναίο μέρος, προσφέρονται δύο επιλογές: η πρώτη περιλαμβάνει δύο καμπίνες με δύο μονές κουκέτες έκαστη και δύο λουτρά. Η δεύτερη έκδοση θα εξοπλίζεται με μία μεγάλη καμπίνα με διπλό κρεβάτι, ένα καθιστικό και ένα λουτρό.

Διαφοροποίηση θα υπάρχει και στο μηχανοστάσιο, με το γαλλικό ναυπηγείο να σπάει το κατεστημένο των Volvo Penta και Yanmar αφού έχει επισυνάψει συμφωνία με την Volkwagen, χρησιμοποιώντας έναν υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα της τελευταίας γενιάς, ο οποίος, με ισχύ 140 ίππους θα είναι σε θέση να κινήσει αξιοπρεπώς το σκάφος.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 17.78 μέτρα
Μήκος γάστρας: 17.28 μέτρα
Μήκος ισάλου: 15.30 μέτρα
Πλάτος: 4.99 μέτρα
Εκτόπισμα (άφορτο): 19.500 κιλά
Εκτόπισμα (έμφορτο): 25.500 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 420 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 1.000 λίτρα
Αριθμός καμπίνων: 3 / 4 / 5
Επιφάνεια μαΐστρας (furling): 67 τετραγωνικά μέτρα
Επιφάνεια μαΐστρας (full-batten): 79 τετραγωνικά μέτρα
Τζένοα (furling): 91 τετραγωνικά μέτρα
Spinnaker: 220 τετραγωνικά μέτρα
Βασική επιφάνεια ιστιοφορίας: 158 τετραγωνικά μέτρα
Κινητήρας: Volkwagen Marine TDI 140-5
Αρχιτέκτονας/σχεδιαστές: Philippe Briand Yacht Design, Concept & Design Garroni /Premorel, Jeanneau Design


Πληροφορίες: ATHENIAN YACHTS SA, Λ. Ποσειδώνος 1-2, Π. Φάληρο, Τηλ.: 210.9811.820, 9849.086, FAX: 210.9825.701, www.athenian-yachts.gr - e-mail: sales@athenian-yachtsales.gr

Με μοντέρνο σχεδιασμό, το νέο Jeanneau συγκαταλέγεται από αισθητικής άποψης στα κορυφαία της κατηγορίας τουΤο κατάρτι του ξεπερνά τα 24 μέτραΗ βασική επιφάνεια ιστιοφορίας φθάνει τα 158 τετραγωνικά μέτρα
Στην πρυμναία πλατφόρμα έχουν ενσωματωθεί δύο σκαλοπάτια, εξυπηρετώντας στην ασφαλέστερη διέλευσηΈνας πολύ πρακτικός χώρος αποθήκευσης ηλεκτρικά ανοιγόμενος έχει προβλεφθεί για το τέντερ στην πρύμνηΤο κόκπιτ εξοπλίζεται με δύο ρόδες
Η επιφάνεια του κόκπιτ εντυπωσιάζει με το μέγεθός της, προσφέροντας άνεση στους επιβάτεςΗ διαρρύθμιση του εσωτερικού ακολουθεί τα κλασσικά πρότυπα ενώ το φινίρισμα είναι υψηλού επιπέδουAποψη της πρυμναίας καμπίνας, εξοπλισμένης με διπλό κρεβάτι
Aποψη της έκδοσης με τις τρεις καμπίνες στο πρωραίο μέροςAποψη της έκδοσης με τις δύο καμπίνες στο πρωραίο μέρος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.