Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Toy 51Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Παιχνίδι ενηλίκων

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ωραίο παιχνίδι; Μάλλον κανείς... πόσο μάλλον εάν αυτό το παιχνίδι φέρνει στο νου άλλες εποχές ενώ παράλληλα προσφέρει και μεγάλες δυνατότητες. Με «παιχνιδιάρικο» όνομα, το ιταλικό σκάφος Toy 51 παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες για την πραγματοποίηση μικρών και μεσαίων πλόων μέσα από τα δύο καταστρώματά του, προσφέροντας συν τοις άλλοις και στυλ.

Η εξωτερική του εμφάνιση βασίστηκε στα επονομαζόμενα «Loabster boats» τα οποία είχαν ευρεία απήχηση δύο περίπου δεκαετίες πριν στις Ηνωμένες Πολιτείες και ακολούθως στην Ευρώπη. Τα εν λόγω μοντέλα είχαν ως βασικά χαρακτηριστικά την καλή πλεύση και τα άνετα καταστρώματα, στοιχεία τα οποία αποτελούν βασική προτεραιότητα για την επιλογή ενός σκάφους. Έτσι, πολλά ναυπηγεία υιοθέτησαν ένα τέτοιο μοντέλο στον στόλο τους, τα οποία με την πάροδο του χρόνου καθιερώθηκαν εμπορικά με επακόλουθο μερικές εταιρείες να εξειδικευτούν σε αυτό τον τύπο, εφαρμόζοντας τις συγκεκριμένες ναυπηγικές γραμμές σε όλο τους τον στόλο.

Ένα από αυτά τα ναυπηγεία αποτελεί και το ιταλικό Τoy του οποίο περιλαμβάνει τρία μοντέλα, στα 26, 51 και 68 πόδια ενώ διαθέτει και τα σχέδια ενός μεγαλύτερου στα 110 πόδια.

Η κατασκευή του Τoy 51 προέκυψε ως φυσική ακολουθία του μικρότερου μοντέλου Toy 36, με σκοπό να προσφέρει φιλοξενία σε έξι άτομα.

Με την διαφοροποίηση να αποτελεί τον πρωταρχικό του στόχο, το Toy 51 εξοπλίζεται με μια μεγάλη υπερκατασκευή, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας είναι η ανασήκωση του πρωραίου μέρους, η ανοιγόμενη οροφή, οι επενδυμένες με ξύλο, καμπύλες επιφάνειές προς την πρύμνη και ο ενιαίος υαλοπίνακας.

Η υπερκατασκευή, σε συνδυασμό με το ημιτονοειδές σχήμα της γάστρας, προσφέρει μια συνολική εικόνα η οποία ξεφεύγει σχεδιαστικά από τις συμβατικές διατάξεις. Η διαφοροποίηση ενισχύεται, συν τοις άλλοις, και από τον μεγάλο ωφέλιμο χώρο που προκύπτει στο πρυμναίο μέρος του κύριου καταστρώματος. Εκεί είναι τοποθετημένοι επιμελώς τρεις συνολικά χώροι ανάπαυσης, με δυνατότητα φιλοξενίας έξι ατόμων. Στο πρωραίο μέρος, στο ανασηκωμένο τμήμα της υπερκατασκευής προσφέρεται ένας επιπλέον χώρος ανάπαυσης, ο οποίος εξοπλίζεται με ένα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείας.

Στο εσωτερικό η διάταξη περιλαμβάνει ένα άνετο καθιστικό/τραπεζαρία στην αριστερή πλευρά και ένα wet bar αντικριστά, με τον σταθμό διακυβέρνησης τοποθετημένο μπροστά από αυτό. Αποτελώντας ένα από τα πλεονεκτήματα του σκάφους, το πιλοτήριο είναι επενδυμένο από ποιοτικά υλικά ενώ ο σχεδιασμός του είναι εργονομικός, υπεράνω κριτικής. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία δύο συνολικά επιφανειών εκ των οποίων στην μία είναι τοποθετημένα όλα τα αναλογικά όργανα των κινητήρων καθώς επίσης και οι οθόνες των οργάνων ναυσιπλοΐας και πλοήγησης ενώ στο οριζόντιο επίπεδο φιλοξενούνται οι ηλεκτρικοί διακόπτες και τα χειριστήρια των μηχανών και του bow thruster.

Στο κατώτερο κατάστρωμα φιλοξενούνται τρεις συνολικά καμπίνες υψηλής αισθητικής, καθώς επίσης και τρία λουτρά.

Το προφίλ του σκάφους ολοκληρώνουν οι μέχρι σήμερα γνωστοί κινητήρες πετρελαίου που προέρχονται από την Cummins. Αποδίδοντας 1430 συνολικά ίππους, τα μοτέρ των δύο μηχανών εξασφαλίζουν ικανοποιητικές επιδόσεις στο μεσαίων διαστάσεων Toy 51, προσφέροντας μέγιστη ταχύτητα 34 κόμβων και υπηρεσιακής 28 κόμβους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 15,74 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,83 μέτρα
Βύθισμα: 1 μέτρο
Βάρος: 21τόνοι
Αριθμός καμπίνων: 3
Αριθμός κλινών: 6
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 2000 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 900 λίτρα
Ισχύς κινητήρων: 1430 (2x715)
Μέγιστη ταχύτητα: 34 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 28 κόμβοι

Πληροφορίες: Franman S.A. τηλ.: 210 9532 353, φαξ.: 210 9532 354, http://www.franman-sa.gr, e-mail: info@franman-sa.gr

Η απλότητα των γραμμών του το καθιστούν ως ένα ελκυστικό αρχιτεκτονικά σύνολοΟι ξύλινες επενδύσεις στις κουπαστές προσφέρουν ανθεκτικότητα και καλαισθησίαΤο ημιτονοειδές σχήμα χαρακτηρίζει την γάστρα συντελώντας παράλληλα και στα επίπεδα πλεύσης
Στο πρυμναίο κατάστρωμα προσφέρονται δύο χώροι ανάπαυσης, με δυνατότητα φιλοξενίας τεσσάρων ατόμωνΤο τραπέζι του υπαίθριου καθιστικού είναι πτυσσόμενο και ρυθμιζόμενο καθ ύψοςΗ τοποθέτηση της κουζίνας στο κύριο κατάστρωμα προσφέρει αυτονομία και άμεση πρόσβαση στα υπαίθρια μέρη
Η εργονομία του πιλοτηρίου είναι υποδειγματική όπως επίσης και η ποιότητα κατασκευήςΣτο πρωραίο μέρος προσφέρεται χώρος ανάπαυσης για δύο άτομαΣτο πρυμναίο μέρος προσφέρεται ένα διπλό στρώμα και ένα γκαράζ που φιλοξενεί το τέντερ
Κατόψεις των καταστρωμάτων
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.