Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Grady White - Canyon 366Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Αμερικάνικο όνειρο

Η εξαιρετική άτρακτος, με την σχεδιαστική υπογραφή του Raymond Hunt, και η σαφέστατα αναβαθμισμένη κατασκευαστική ποιότητα του νεότευκτου Canyon 366 του αμερικάνικου ναυπηγείου Grady White, αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία του σκάφους τα οποία φαίνεται να του προσδίδουν το προβάδισμα απέναντι στον εξίσου ισχυρό ανταγωνισμό.

Προσφέροντας ένα ενισχυμένο πλαίσιο, οι μηχανικοί του ναυπηγείου εξασφάλισαν δύο στοιχεία: την καλή ποιότητα πλεύσης εξαιτίας ενός συμπαγούς συνόλου και την δυνατότητα χρήσης μεγάλης ισχύος που στην συγκεκριμένη περίπτωση ανέρχεται στους 1.050 συνολικά ίππους, προερχόμενοι από τρεις υπερφυσικές εξωλέμβιες της Yamaha, ισχύος 350 ίππων έκαστη.

Η μεγάλη ιπποδύναμη, με την σειρά της, μεταφράζεται σε τρεις παράγοντες, στην υψηλή ταχύτητα, την μεγάλη ώση και φυσικά την αυξημένη ευελιξία του σκάφους. Βέβαια, προκύπτει ένα σημαντικό μειονέκτημα που δεν είναι άλλο από την μεγάλη κατανάλωση, εννοείται όμως ότι η χρήση τριών κινητήρων πραγματοποιείται κατά κύριο λόγο σε σκάφη ειδικών χρήσεων.

Όπως και να έχει πάντως το Canyon 366, πέρα από τις δυνατότητές του ως σκάφος, είναι εξοπλισμένο και με πρακτικά καταστρώματα, κατά τέτοιο τρόπο μάλιστα ώστε να προσφέρει την δυνατότητα οικογενειακής χρήσης. Σε αυτό το στοιχείο έγκειται η επιτυχία του, δεδομένου ότι η πρωταρχική χρήση του είναι για ψάρεμα.

Χωρίς να έχει να επιδείξει κάποιο σχεδιαστικό highlight, το νέο σκαρί διαθέτει κλασικές γραμμές, με την χαρακτηριστική ημιτονοειδή γάστρα να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τα άλλα σκάφη του ναυπηγείου. Κυρίαρχο ρόλο στην εμφάνιση διαδραματίζει και η μικρή υπερκατασκευή, με την σκληρή οροφή να ξεχωρίζει ενώ ιδιαίτερο χρώμα προσδίδουν οι γυάλινες επιφάνειες του παρμπρίζ εξαιτίας της πράσινης απόχρωσής τους.

Σε επίπεδο σχεδίασης, οι πρακτικές επιφάνειες είναι αυτές που κυριαρχούν στο κύριο κατάστρωμα, όπως για παράδειγμα η πρυμναία ζώνη που πέρα από τα αρκετά ωφέλιμα τετραγωνικά και τους πρακτικούς χώρους αποθήκευσης, προσφέρει και ένα μπάρμπεκιου που ενσωματώνεται στην πίσω πλευρά του καθίσματος διακυβέρνησης.

Η εργονομία του πιλοτηρίου θα διευκολύνει τη ζωή του πλοηγού ο οποίος έχει στη διάθεσή του μια μεγάλη πρακτική κονσόλα μέρος της οποίας είναι αναδιπλούμενο, κλείνοντας ερμητικά όταν δεν χρησιμοποιείται. Στο αναδιπλούμενο μέρος φιλοξενούνται οι οθόνες των οργάνων ναυσιπλοΐας και πλοήγησης και το VHF ενώ τα ενδεικτικά όργανα των κινητήρων είναι τοποθετημένα στην κορυφή της κονσόλας. Τέλος, οι ηλεκτρικοί διακόπτες το μεταλλικό τιμόνι και τα διπλά χειριστήρια τοποθετούνται στο ίδιο επίπεδο.

Σχετικά με την φιλοξενία των επιβατών, ένα κάθισμα τύπου V είναι τοποθετημένο κατάπλωρα, προσφέροντας άνετη θέση για δύο άτομα, ενώ ο χώρος μετατρέπεται εύκολα, με την προσθήκη τραπεζιού στην ανάλογη υποδοχή, σε υπαίθρια τραπεζαρία.

Περνώντας στο εσωτερικό, διαπιστώνουμε την ύπαρξη ενός κρεβατιού κατάπλωρα, με δυνατότητα φιλοξενίας δύο ατόμων και λίγο πιο πίσω έναν χώρο ανάπαυσης για ένα άτομο. Εξοπλιστικά, πέρα από τις επιπλέον καλαμοθήκες, προσφέρεται μια καλαίσθητη ξύλινη επιπλοσύνθεση στην οποία ενσωματώνονται οι ηλεκτρικές συσκευές ενώ σε κοντινή απόσταση είναι τοποθετημένος ένας κυκλικός νεροχύτης και το λουτρό το οποίο δεν διαθέτει αποκλειστική καμπίνα, αλλά δημιουργείται με την χρήση μιας βαριάς ειδικής κουρτίνας. Εξοπλιστικά, το ψυγείο συγκαταλέγεται στον βασικό εξοπλισμό ενώ στον προαιρετικό προσφέρεται τηλεόραση, dvd και φούρνος μικροκυμάτων.

Όπως προαναφέρθηκε, για την πρόωση του σκάφους δύναται να χρησιμοποιηθούν τρεις οκτακύλινδρες εξωλέμβιες σε διάταξη V εξήντα μοιρών και βάρους 804 κιλών έκαστη που προσφέρουν στο σκάφος συνολική ισχύ 1.050 ίππους και τελική ταχύτητα 55 ναυτικά μίλια στις 6.000 στροφές, με αυξημένη ώση. Εναλλακτικά, είναι δυνατή η εγκατάσταση δύο εξωλέμβιων κινητήρων συνολικής ισχύος 700 ίππων ακροβολισμένων στις δύο γωνίες της πρύμνης, προσφέροντας μεγάλη δυνατότητα ελιγμών και ανάλογες επιδόσεις ταχύτητας.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 11,15 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,01 μέτρα
Βύθισμα: 0,74 μέτρα
Χωρητικότητα, δεξαμενών καυσίμων: 1589 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 246 λίτρα
Μέγιστη ισχύς: 1050 ίπποι
Μέγιστη ταχύτητα: 55 μίλια

Πληροφορίες: . KHPYKOΣ E.Π.E., 3ο χλμ. Λ. Βάρης-Κορωπίου, Κορωπί, 194 00, τηλ.: 210.9654.162, fax: 210.9654.784, www.kirikos.gr - boats@kirikos.gr

Το flare στην πρώρα και το ημιτονοειδές σχήμα της γάστρας χαρακτηρίζουν την συνολική εικόνα του σκάφουςΟι γυάλινες επιφάνειες της υπερκατασκευής διακρίνονται για την πράσινη απόχρωσή τουςΤο σκάφος μπορεί να εξοπλιστεί με δύο εξωλέμβιες Yamaha με ισχύ 350 ίππους έκαστη
Εναλλακτικά είναι δυνατή η χρήση τριών εξωλέμβιων Yamaha συνολικής ισχύος 1050 ίππωνΟι ελιγμοί στο λιμάνι γίνονται εύκολα εξαιτίας της ύπαρξης δύο κινητήρωνΤο πιλοτήριο εξοπλίζεται με μια ανακλινόμενη επιφάνεια
Διακρίνεται η ανακλινόμενη επιφάνεια σε πλήρη ανάπτυξη, φιλοξενώντας τις δύο οθόνες και το VHFΤο πιλοτήριο διαθέτει έναν ιδιαίτερο φωτισμόΤο ίδιο ισχύει και για το υπόλοιπο κατάστρωμα, με χρήση λαμπτήρων led
Το πιλοτήριο εξοπλίζεται με τρία ατομικά καθίσματα που προσφέρουν πολύ καλή πλευρική στήριξηΤο κάθισμα που ενσωματώνεται στην κονσόλα, μπορεί να φιλοξενήσει έως τρία άτομαΠίσω από το κάθισμα του πιλοτηρίου βρίσκονται τοποθετημένες έξι συνολικά καλαμοθήκες
Μια πολυεστερική επιπλοσύνθεση φιλοξενεί ένα πλήρως εξοπλισμένο BBQΣτην πρυμναία κουπαστή φιλοξενείται ένας αναδιπλούμενος καναπέςΗ πρωραία περιοχή μετατρέπεται με την προσθήκη ενός στρώματος σε μια μεγάλη επιφάνεια για ηλιοθεραπεία
Με την προσθήκη ενός πτυσσόμενου τραπεζιού, η πρωραία περιοχή μετατρέπεται σε τραπεζαρίαΔύο καλαμοθήκες ενσωματώνονται σε κάθε πλευρική κουπαστήΜια ξύλινη επιπλοσύνθεση φιλοξενεί τις ηλεκτρικές συσκευές στο εσωτερικό
Κατάπλωρα συναντάμε ένα κρεβάτι για δύο άτομα
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.