Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Beneteau Antares 30Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Με γαλλική φινέτσα

Θα μπορούσε να επαναπαυτεί στις επιτυχίες του παρελθόντος, εξαργυρώνοντας την δημοφιλία των διακεκριμένων προγόνων του. Άλλωστε, τα ήδη υπάρχοντα σκάφη του γαλλικού ομίλου είναι αρκετά για να του εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή συνέχεια.

Παρόλα αυτά, η Beneteau διευρύνει το πολυδιάστατο σχεδιαστικό παρελθόν της, με ένα νέο μοντέλο που ακούει στο όνομα Antares 30.

Ακολουθώντας την παραγωγική διαδικασία που εφάρμοσε και στη σειρά Montecarlo, το νέο μικρομεσαίο θα παράγεται σε τρεις εκδόσεις με σκοπό να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γκάμα. Η πρώτη έκδοση θα περιλαμβάνει fly, με χώρο ηλιοθεραπείας και τραπέζι αλλά χωρίς πιλοτήριο, ενώ η δεύτερη έκδοση θα ενσωματώνει ένα πιλοτήριο στο fly. Όσο για την τρίτη έκδοση, αυτή θα παράγεται με σκληρή οροφή στην οποία θα ενσωματώνονται δύο υαλοπίνακες.

Σχεδιαστικά, το σκάφος ακολουθεί ένα μετριοπαθές προφίλ που μπορεί να μην συνεπαίρνει, ωστόσο, η εμφανής ποιότητα κατασκευής και το πολύ καλό φινίρισμα των επιφανειών του, αποζημιώνει. Βασικό συστατικό της εμφάνισής του διαδραματίζουν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες της υπερκατασκευής που δηλώνουν ξεκάθαρα ένα φωτεινό εσωτερικό. Όσο για τη γάστρα του, αυτή διαθέτει κλασσικές γραμμές, ενώ προς την πρωραία περιοχή σχηματίζεται μια καμπυλωτή επιφάνεια, το επονομαζόμενο flare, που υπόσχεται στιβαρή πλεύση σε δύσκολους καιρούς.

Λιτό ως διάταξη, το πρυμναίο μέρος διαθέτει ψηλές κουπαστές που ενισχύουν την πλευρική προστασία. Οι μεγάλες εξάλλου διαστάσεις του, επιτρέπουν την άνετη τοποθέτηση ενός πτυσσόμενου τραπεζιού, δημιουργώντας μία υπαίθρια τραπεζαρία η οποία μάλιστα προστατεύεται εν μέρει από τις καιρικές συνθήκες εξαιτίας της επιμήκυνσης του fly προς τα πίσω. Όσο για την πρωραία περιοχή, αυτή εξοπλίζεται με το κλασσικό πλέον στρώμα ηλιοθεραπείας, ενώ κατάπλωρα τα μεταλλικά ρέλια δεν ενώνονται, σχηματίζοντας έναν διάδρομο που επιτρέπει την ασφαλή διέλευση προς και από το σκάφος.

Αποτελώντας έναν άνετο χώρο, η περιοχή του fly εξοπλίζεται με ένα πιλοτήριο στην δεξιά πλευρά ενώ δίπλα αναπτύσσεται ένα υπαίθριο καθιστικό που περιλαμβάνει έναν κυκλικό καναπέ με το ανάλογο τραπέζι

Η αίσθηση της... υπερ-μεγέθυνσης του μικρομεσαίου ενισχύεται στο εσωτερικό. Εκεί συναντάμε ένα άνετο καθιστικό στην αριστερή πλευρά το οποίο μετατρέπεται σε κρεβάτι, ενώ αντικριστά είναι τοποθετημένη η επιπλοσύνθεση της κουζίνας, που περιλαμβάνει φούρνο γκαζιού, ψυγείο χωρητικότητας 65 λίτρων και φούρνο μικροκυμάτων. Το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στην δεξιά πλευρά και εξοπλίζεται από μια καλοσχεδιασμένη κονσόλα επενδυμένης με ποιοτικά πλαστικά, που φιλοξενούν τα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης.

Στα ισχυρά "χαρτιά" του Antares 30, ανήκει η πρωραία καμπίνα, η οποία εξοπλίζεται με ένα διπλό κρεβάτι διαστάσεων 0,98 x 1,40 μέτρων ενώ πιο πίσω συναντάμε μία επιπλέον καμπίνα και ένα πλήρες λουτρό.

Σχετικά με την πρόωση, το σκάφος θα εφοδιάζεται με έναν εσωλέμβιο κινητήρα πετρελαίου ισχύος 380 ίππων που θα κληθεί να κινήσει τα 4521 συνολικά κιλά του σκάφους. Σχετικά με τις επιδόσεις του, το Antares 30 θα επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων με τη συγκεκριμένη μηχανή, ενώ αναμένονται και άλλες εκδόσεις κινητήρων, οι οποίες το πιθανότερο είναι να δοθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με την παρουσίαση του Antares 30s.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 10,22 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3,39 μέτρα
Εκτόπισμα: 4541 κιλά
Μέγιστη ιπποδύναμη: 380 ίπποι
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 375 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 145 λίτρα


Πληροφορίες: Vernicos Yachts, Λ. Πoσειδώνoς 11, Αλιμoς, τηλ.: 210 9896000, fax: 210 9850130, www.vernicos.com

Το μεγάλο ύψος της υπερκατασκευής και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειές της, αποτελούν τα πλέον αναγνωριστικά στοιχεία του νέου BeneteauΟ πρυμναίος χώρος προστατεύεται επαρκώς ενώ μπορεί να φιλοξενήσει άνετα ένα τραπέζιΤο fly προσφέρεται σε δύο επιλογές, με την μια να περιλαμβάνει πιλοτήριο και την δεύτερη να εξοπλίζεται με στρώματα ηλιοθεραπείας
Το σκάφος διατίθεται με εσωλέμβιο κινητήρα, η ισχύς του οποίου καταλήγει στην προπέλα μέσω αξονικού συστήματοςΚάτοψη του fly bridge στην έκδοση που περιλαμβάνει πιλοτήριοΚάτοψη του κύριου καταστρώματος: η τοποθέτηση της κουζίνας στην δεξιά πλευρά αποτελεί μια πρακτική λύση
Κάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.