Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Sunseeker Portofino 48Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Ποιοτική αναβάθμιση

Ένα σημαντικό βήμα στην αναβάθμιση του στόλου του στην μεσαία κατηγορία πραγματοποίησε το βρετανικό ναυπηγείο Sunseeker, κατασκευάζοντας ένα ποιοτικό σκάφος στα 48 πόδια. Ο λόγος για το Portofino 48, το ντεμπούτο του οποίου θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές ναυτικό σαλόνι του Λονδίνου, στις 8 Ιανουαρίου του 2010.

Η διαφοροποίηση του νέου μοντέλου έγκειται κυρίως στη διαμόρφωση των δύο συνολικά καταστρωμάτων του, δημιουργώντας άνετους και πρακτικούς χώρους. Ωστόσο, το νέο σκαρί συνοδεύεται και με τα υπόλοιπα στοιχεία που συνηθίζει να "προικίζει" η βρετανική φίρμα τα σκάφη της όπως το ιδιαίτερο lay out, τα ποιοτικά υλικά κατασκευής και φυσικά τις επιδόσεις.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στην εξωτερική του εμφάνιση ξεχωρίζουν οι μεγάλοι υαλοπίνακες στο πρυμναίο μέρος της γάστρας, που ανταποκρίνονται στην καμπίνα master, αποτελώντας μια ουσιαστική διαφοροποίηση από τα προγενέστερα μοντέλα. Όσο για την υπερκατασκευή, καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο μέρος του κύριου καταστρώματος εξοπλίζεται με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, εξασφαλίζοντας ορατότητα και φυσικό φως στο εσωτερικό της, ενώ για την οροφή υπάρχουν δύο επιλογές, η μία με hard top και η άλλη με ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή.

Με το μήκος του να ανέρχεται στα 15,39 μέτρα και το πλάτος του στα 4,3 μέτρα, δημιουργούνται οι ανάλογες επιφάνειες που ανέρχονται περίπου στα 55 τετραγωνικά μέτρα σε κάθε κατάστρωμα. Τις προσφερόμενες επιφάνειες εκμεταλλεύτηκαν κατάλληλα οι σχεδιαστές, αξιοποιώντας το παραμικρό εκατοστό, ώστε οι χώροι να διέπονται από άνεση που προσφέρεται συνήθως σε μεγαλύτερα μοντέλα.

Αυτό αποδεικνύεται εύκολα στο κύριο κατάστρωμα που περιλαμβάνει ένα μεγάλων διαστάσεων πρυμναίο στρώμα, πίσω από το υπαίθριο καθιστικό, το οποίο αποτελείται από έναν καναπέ σε σχήμα Π , περιβάλλοντας ένα ξύλινο τραπέζι, ενώ αντικριστά έχει τοποθετηθεί μια πλήρης επιπλοσύνθεση wet bar, παρέχοντας την ανάλογη αυτονομία στο χώρο.

Ως γνήσιο τέκνο της βρετανικής βιομηχανίας, το νέο 48άρι περιλαμβάνει το πιλοτήριο στη δεξιά πλευρά του. Τα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης αναλαμβάνει να φιλοξενήσει μια μεγάλη πολυεστερική κονσόλα με ποιοτική επένδυση , που εκτείνεται σε ένα επίπεδο και συνεργάζεται με ένα διπλό και ανακλινόμενο κάθισμα, προσφέροντας τον απόλυτο έλεγχο του σκάφους.

Θα πρέπει να τονισθεί ωστόσο, η άριστη ορατότητα που προσφέρεται από την θέση πλοήγησης κυρίως προς τα πίσω, συντελώντας στους κατάλληλους χειρισμούς κατά την πρόσδεση. Η ζώνη του πιλοτηρίου περιλαμβάνει επίσης και ένα διπλό κάθισμα στην αριστερή πλευρά, δημιουργώντας, σε συνδυασμό με το κάθισμα του πιλοτηρίου, έναν νοητό διάδρομο προς την φάλκα που οδηγεί στο εσωτερικό.

Οι ουσιαστικές διαφοροποιήσεις του σκάφους προέρχονται από την διάταξη του κατώτερου καταστρώματος. Για την τοποθέτηση της καμπίνας master επιλέχθηκε ο πρυμναίος χώρος με την καμπίνα Vip να είναι τοποθετημένη στην πρώρα. Ενδιάμεσα από τις δύο καμπίνες περιλαμβάνεται ένα ιδιαίτερα μεγάλο καθιστικό στην δεξιά πλευρά, ενώ στην αριστερή έχει τοποθετηθεί μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Διαθέτοντας ένα διπλό κρεβάτι, αποκλειστικό λουτρό και ντουλάπα, η πρυμναία καμπίνα έχει, συν τοις άλλοις, και μια πανοραμική θέα εξαιτίας των μεγάλων υαλοπινάκων ενώ η πρωραία εξοπλίζεται με δύο μονές κουκέτες σε διάταξη V οι οποίες ενώνονται εύκολα εξαιτίας ειδικών μηχανισμών, δημιουργώντας ένα διπλό κρεβάτι σε μέγεθος queen size.

Για την πρόωση του Portofino 48 επιλέχθηκε μια αξιόπιστη πρόταση πετρελαιομηχανών από την Volvo Penta συνολικής ισχύος 1150 ίππων, εξασφαλίζοντας στο σκάφος μέγιστη ταχύτητα 36 κόμβων και υπηρεσιακή 30 κόμβων. Στο ναυτικό σαλόνι του Λονδίνου ωστόσο, θα ανακοινωθούν και άλλα ζεύγη μηχανών καθώς επίσης και γεννητριών που θα συνοδεύουν το νέο μοντέλο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 15,39 μέτρα
Μήκος ισάλου: 11,21 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,3 μέτρα
Εκτόπισμα: 17.065 κιλά
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 1.320 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 340 λίτρα
Αριθμός καμπίνων: 2
Αριθμός κρεβατιών: 4
Αριθμός κινητήρων: 2
Ισχύς κινητήρων:1.150 ίπποι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 30 κόμβοι
Μέγιστη ταχύτητα: 36 κόμβοι

Πληροφορίες: Sunseeker Hellas, Λ. Ποσειδώνος 15, Άλιμος, τηλ.: 210-9843822, info@sunseeker-hellas.gr

Ο σχεδιασμός του νέου μοντέλου, περιλαμβάνει μοντέρνες γραμμές τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό τουΣτην πρωραία περιοχή περιλαμβάνεται ένα υπέρδιπλο στρώμα ηλιοθεραπείαςΗ γάστρα διαθέτει βαθύ V ενώ περιλαμβάνει στην πρώρα της μία προπέλα ελιγμών για πρακτικές μανούβρες στο λιμάνι
Η οροφή είναι ανοιγόμενη κατά το μεγαλύτερο μέρος της, προσφέροντας στο εσωτερικό μια αίσθηση υπαίθριου χώρουΈνα υπαίθριο καθιστικό περιλαμβάνεται στο πρυμναίο μέρος ενώ κατάπρυμα προσφέρεται ένα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείαςΑν και περιορισμένων διαστάσεων, η πρυμναία πλατφόρμα εξασφαλίζει άνετη διέλευση στο σκάφος
Κάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.