Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Regal 2500Aπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Νέο αίμα

Έχοντας σχεδιαστεί και εξελιχθεί στις ΗΠΑ για τις ανάγκες μιας απαιτητικής, κατά γενική ομολογία, αγοράς, το νέο σκάφος της Regal ήρθε για να ταράξει τα νερά στη μικρή κατηγορία, διεκδικώντας μία από τις πρώτες θέσεις, αν όχι την υψηλότερη.

Η αλήθεια είναι ότι η κατηγορία στην οποία συμμετέχει το νεοσύστατο Regal 2500 είναι ιδιαίτερα απαιτητική, δεδομένου ότι υπάρχουν πλέον πολλά ανταγωνιστικά μοντέλα που έχουν τοποθετήσει τον πήχη σε υψηλό σημείο. Ως επακόλουθο, προσφέρονται σκάφη που συνδυάζουν αισθητική, πρακτικότητα, καλή πλεύση και επιδόσεις. Με σεβασμό, αλλά χωρίς να φοβάται τον ανταγωνισμό, το αμερικάνικο ναυπηγείο έχει κατασκευάσει πολλά επιτυχημένα σκάφη, όπως αποδεικνύουν άλλωστε οι πωλήσεις του, που συνδυάζουν όλα τα παραπάνω στοιχεία.

Έχοντας λοιπόν μια σημαντική εμπειρία στην κατηγορία των μικρών και μικρομεσαίων σκαφών, η Regal εφοδίασε το 2500 με όλα τα επιτυχημένα συστατικά που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής στις ναυπηγικές κλίνες του.

Τα στοιχεία αυτά, έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την πρακτικότητα και την εργονομία με τελικό όφελος την φιλική χρήση. Μια προσεκτική παρατήρηση στο εσωτερικό του Regal 2500 αρκεί για να επιβεβαιωθεί η χρηστικότητά του. Το πιλοτήριο, για παράδειγμα, είναι εξοπλισμένο με μία πρακτική κονσόλα στη δεξιά πλευρά που προσφέρει άμεσα πλήρη εποπτεία ενώ είναι πολύ καλά προστατευμένη και πλήρως εξοπλισμένη, από όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης, προσφέροντας τις κατάλληλες συνθήκες διακυβέρνησης.

Η θέση πλοήγησης ρυθμίζεται πλήρως και προσφέρει την απαραίτητη πλευρική στήριξη ενώ το ρυθμιζόμενο τιμόνι συνεργάζεται αρμονικά με το χειριστήριο του κινητήρα, δίπλα από οποίο συναντάμε το VHF. Στην αριστερή πλευρά προσφέρεται ένα επιπλέον κάθισμα, μπροστά από το οποίο βρίσκεται η πόρτα που οδηγεί στην μικρή τουαλέτα του σκάφους.

Όσο για τις υπόλοιπες θέσεις που προορίζονται για τους επιβάτες, αυτές περιλαμβάνουν αποθηκευτικούς χώρους, χειρολαβές και υποδοχές για αναψυκτικά ή νερό. Σχετικά με τα καθιστικά που βρίσκονται κατάπλωρα και πρίμα, αυτά είναι σε θέση να μετατραπούν εύκολα, με την προσθήκη τραπεζιών στις ειδικές βάσεις, σε υπαίθριες τραπεζαρίες.

Η έμφαση στη λεπτομέρεια αντικατοπτρίζεται από τα επιπλέον χειριστήρια των ηχοσυστημάτων στην πρύμνη, καθώς επίσης και στο εσωτερικό των καθισμάτων και καναπέδων όπου προσφέρονται χώροι αποθήκευσης για σωσίβια και εξοπλισμό.

Σχετικά με την γάστρα, αυτή είναι κατασκευασμένη με "αμερικάνικη νοοτροπία". Αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες χάρη στο κατοχυρωμένο σύστημα Fastrac και μάλιστα άμεσα και σταθερά, αλλά δεν είναι βαθιά. Αυτό πρακτικά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα προβληματίσει τον συνετό καπετάνιο του σαββατοκύριακου που κάνει ακόμα και μακρινά ταξίδια αναψυχής αλλά όχι επιδείξεις θάρρους και ηρωισμού.

Το νέο 2500 δεν φείδεται ισχύος και επιδόσεων. Για το μηχανοστάσιο έχει προβλεφθεί μια ευρεία γκάμα εσωεξωλέμβιων κινητήρων πετρελαίου ή βενζίνης προερχόμενες από την Volvo Penta και την Mercury marine με σκοπό να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο το αγοραστικό κοινό. Όσο για τις επιδόσεις του, με χρήση του κινητήρα Volvo 5.7 Gi Duoprop, το Regal 2500 φθάνει την μέγιστη ταχύτητα των 49 μιλίων, με το πλανάρισμα να επιτυγχάνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα και η ταχύτητα 30 μιλίων να γίνεται μέσα σε 8,6 δευτερόλεπτα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 8 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2,6 μέτρα
Βύθισμα: 0,4 μέτρα
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 257 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 60 λίτρα

Κινητήρες:

Volvo D3 diesel 190 hp, duoprop
Volvo 8.1 Gi EVC 375 hp, duoprop
Volvo 8.1 Gi 375 hp, duoprop
Volvo 5,7 Gxi EVC 320 hp, Duoprop
Volvo 5.7 Gi OceanX 300 hp duoprop
Volvo 5.7 Gi 300 hp, duoprop
Volvo 5.0 Gxi 270 hp, duoprop
Merc 350 MAG MPI 300 hp Bravo three
Μέγιστη ταχύτητα: 49 μίλια (Volvo 5.7 Gi Duoprop)

Πληροφορίες: Vernicos Boats, Λ. Βάρης-Κορωπίου 25, Βάρη, Τηλ.: 210 8979113-4, Fax: 210 8970591, www.vernicos.com - e-mail: info@vernicosboats.gr

Η αρνητική κλίση του roll bar συμβάλει καθοριστικά στην εξωτερική εμφάνιση του σκάφουςΤο νέο μοντέλο ενδείκνυται για ημερήσια ταξίδια και πραγματοποίηση θαλάσσιων σπορΗ μέγιστη ταχύτητα με τον κινητήρα Volvo 5.7 Gi φθάνει τα 49 μίλια
Ένα πρακτικό κάλυμμα συγκαταλέγεται στον εξοπλισμό του σκάφους, προσφέροντάς του επαρκή προστασίαΗ πρώρα περιλαμβάνει ένα πρακτικό καθιστικόΗ διέλευση προς την πρύμνη πραγματοποιείται με ασφάλεια χάρη στον φαρδύ διάδρομο
Το πρυμναίο καθιστικό μετατρέπεται εύκολα σε υπαίθρια τραπεζαρία, με την τοποθέτηση τραπεζιού στην ειδική εσοχήΌλες ανεξαιρέτως οι θέσεις περιλαμβάνουν μεταλλικές χειρολαβές, ποτηροθήκες και χώρους αποθήκευσηςΤο εσωτερικό των καθισμάτων έχει αξιοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος, ο οποίος εξοπλίζεται μάλιστα με ανάρτηση για το εύκολο άνοιγμα
Στην αριστερή πλευρά φιλοξενείται η μικρή αλλά πρακτική τουαλέταΣτην δεξιά πλευρά φιλοξενείται ένας άνετος καναπές με μεγάλο χώρο αποθήκευσης στο εσωτερικό τουΗ ευρηματικότητα των σχεδιαστών αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, στους αποθηκευτικούς χώρους που έχουν προσαρμοστεί στην πρυμναία πλατφόρμα
Κάτοψη του σκάφους
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.