Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Wellcraft Scarab 27 TournamentΑπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Αμερικάνικη πρόκληση

Σε μια κατηγορία που γνωρίζει πολύ καλά επέλεξε το αμερικάνικο ναυπηγείο Wellcraft να δραστηριοποιηθεί για το 2010, παράγοντας ένα νέο μοντέλο στα οκτώ μέτρα. Πρόκειται για το Scarab 27, ένα σκάφος της μικρής κατηγορίας που προορίζεται κατά κύριο λόγο για ψάρεμα, και κατ’ επέκταση για αναψυχή, ενώ συγκαταλέγεται στην πιο εμπορική ίσως σειρά της Wellcraft και μάλιστα σε ένα μέγεθος που η αμερικάνικη φίρμα διαθέτει μεγάλη εμπειρία, την οποία μάλιστα φρόντισε να εξασφαλίσει στο νέο μοντέλο της.

Εμφανισιακά το σκάφος υποδεικνύει άμεσα την χρήση του. Η κεντρική κονσόλα είναι εξοπλισμένη με ένα μεταλλικό δικτύωμα που "δένει" το πιλοτήριο, το οποίο μάλιστα εξοπλίζεται από με μια σκληρή οροφή (hard top) η οποία περιλαμβάνει ένα πλήθος από καλαμοθήκες.

Για την κατασκευή του καταστρώματος, η ναυπηγική και η σχεδιαστική ομάδα προχώρησαν στην ουσία των πραγμάτων, εξελίσσοντας την έννοια άνεσης και της πρακτικότητας, όπως την έχουμε ήδη γνωρίσει μέσα από την πλειοψηφία των σκαφών της κατηγορίας.

Με το πιλοτήριο να είναι τοποθετημένο στο κέντρο, δημιουργούνται δύο πλευρικοί διάδρομοι από τους οποίους δύναται η πραγματοποίηση της άνετης διέλευσης καθ’ όλο το μήκος του σκάφους. Η πρυμναία περιοχή περιλαμβάνει έναν πτυσσόμενο καναπέ που είναι σε θέση να φιλοξενήσει δύο άτομα, ενώ όταν δεν χρησιμοποιείται αναδιπλώνεται, αφήνοντας το κατάστρωμα ελεύθερο για ψάρεμα. Πίσω από τον καναπέ ωστόσο, φιλοξενείται ένας νεροχύτης ο οποίος συνοδεύεται και από ένα αποσπώμενο μίκτη νερού.

Το πιλοτήριο, αποτελεί έναν επιμελημένο χώρο που φιλοξενεί τον εξοπλισμό του -πέρα από την κονσόλα- και σε μια ειδική βάση στο hard top. Βασικά χαρακτηριστικά του αποτελούν το μεταλλικό τριακτινικό και ρυθμιζόμενο τιμόνι, τα διπλά χειριστήρια και οι δύο μεγάλες οθόνες δώδεκα ιντσών των gps και βυθομέτρου. Όσο για τα αναλογικά όργανα των κινητήρων, αυτά είναι τοποθετημένα ενδιάμεσα, ενώ δίπλα τους αναπτύσσεται ο ηλεκτρικός πίνακας.

Η πρακτικότητα της κονσόλας όμως αποδεικνύεται από το εσωτερικό της το οποίο έχει αξιοποιηθεί κατάλληλα, δημιουργώντας σε αυτό ένα πρακτικό λουτρό. Τέλος, η πρωραία περιοχή περιλαμβάνει δύο καναπέδες οι οποίοι, με την προσθήκη ενός πτυσσόμενου τραπεζιού, μετατρέπονται σε τραπεζαρία.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε ωστόσο και στην ανθεκτικότητα. Φτιαγμένο κυρίως για ψάρεμα και κατ’ επέκταση για αναψυχή, το Scarab 27 διαθέτει πρώτα και κύρια μια πολύ καλή γάστρα, η οποία εξασφαλίζει στο σκάφος μια στιβαρή πλεύση ιδιαίτερα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Χρησιμοποιώντας καλά υλικά και εφαρμόζοντας την μέθοδο vacuum banging για την ανέγερση της γάστρας, επετεύχθη η βέλτιστη αναλογία μεταξύ υαλουφάσματος και ρητινών, µε αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να έχει καλύτερο ποσοστό περιεκτικότητας κατά βάρος σε γυαλί και επιφάνεια χωρίς ατέλειες. Όσο για την βελτίωση της πλεύσης, έχουν εφαρμοστεί τρία παρατροπίδια που "τρέχουν" σε κάθε πλευρά.

Την γάστρα υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα εξωλέμβιων μηχανών, η ισχύς των οποίων ξεκινάει από τους 200 ίππους και καταλήγει στους 300 ίππους. Οι μηχανές δύναται να είναι δίχρονες ή τετράχρονες, ενώ η χρήση δύο εξωλέμβιων μπορεί να αυξάνει την κατανάλωση, από την άλλη πλευρά όμως συνεισφέρουν στο σκάφος ευελιξία, ισχυρή ώση και επιδόσεις. Η μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνεται με χρήση δύο εξωλέμβιων συνολικής ισχύος 600 ίππων, φθάνει τα 51,5 μίλια στις 5.500 στροφές το λεπτό, με την υπηρεσιακή να κυμαίνεται περί τα 40 μίλια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 8,24 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2,45 μέτρα
Deadrise: 23 μοίρες
Μέγιστη ισχύς: 600 ίπποι
Μέγιστη ταχύτητα: 51.5 μίλια
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 40 μίλια

Κινητήρες:

Yamaha
2 x Yamaha F 200, τετράχρονες
2 x Yamaha F 225, τετράχρονες
2 x Yamaha F 250, τετράχρονες
2 x Yamaha Z 300, HPDI

Mercury
2 x Mercury 200 Verado, τετράχρονες
2 x Mercury 225 Verado, τετράχρονες
2 x Mercury 250 Verado, τετράχρονες
2 x Mercury 275 Verado, τετράχρονες
2 x Mercury 300 XS, Optimax

Evinrude
2 x Evinrude 200 E-Tec HO
2 x Evinrude 225 E-Tec
2 x Evinurde 250 E-Tec

Πληροφορίες: Aquacraft, τηλ.: 210 6078507-8, e-mail: info@aquacraft.gr

Με δυναμική εμφάνιση, το νέο μοντέλο υπόσχεται υψηλές επιδόσεις και πολύ καλή συμπεριφορά σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, αναλογικά πάντα με το μέγεθός τουΗ οροφή του πιλοτηρίου φιλοξενεί οκτώ μεταλλικές καλαμοθήκεςΈνα μεταλλικό δικτύωμα "αγκαλιάζει" το πιλοτήριο δημιουργώντας ένα συμπαγές σύνολο
Το VHF, το ηχοσύστημα και ένας χώρος αποθήκευσης εγγράφων, φιλοξενούνται κάτω από το hard topΜια πλήρης σειρά οργάνων ναυσιπλοΐας και πλοήγησης αναπτύσσεται στην κονσόλα, η οποία φέρει ένα τιμόνι ρυθμιζόμενο καθ’ ύψοςΤα δύο καθίσματα του πιλοτηρίου διαθέτουν ανακλινόμενο κάθισμα εξυπηρετώντας την πλοήγηση από καθιστή ή όρθια θέση
Στο εσωτερικό της κονσόλας φιλοξενείται ένα λουτρό, εξοπλισμένο με μια χημική τουαλέταΈνα μονό κάθισμα φιλοξενείται ακριβώς μπροστά από το πιλοτήριοΗ πρωραία περιοχή φιλοξενεί δύο καναπέδες ενώ η περιοχή είναι μετατρέψιμη -με την προσθήκη ενός πτυσσόμενου τραπεζιού- σε τραπεζαρία
Δύο βαθιά ταμπούκια φιλοξενούνται στην πρώρα, η οποία περιλαμβάνει επίσης έναν ηλεκτρικό εργάτη για την άγκυραΚαι στις δύο πλευρές φιλοξενούνται χώροι αποθήκευσης οι οποίοι κλείνουν, προσφέροντας τάξη στο κατάστρωμαΈνας επιπλέον χώρος αποθήκευσης και μάλιστα μεγάλης χωρητικότητας, φιλοξενείται πίσω από το πιλοτήριο
Στην κουπαστή της πρύμνης βρίσκεται ένας πτυσσόμενος καναπές, ο οποίος αναδιπλώνεται, προσφέροντας επάρκεια χώρου για την πραγματοποίηση του ψαρέματοςΈνα δίδυμο εξωλέμβιων εξασφαλίζει υψηλή ώση στο σκάφος και επιδόσεις που φθάνουν τα 51.5 μίλια στις 5.500 σ.α.λ.
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.