Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Maxi Dolphin 51Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Μικρό... μεγάλο και όμορφο

Μοναδικό στυλ που παραπέμπει σε άλλη εποχή προσφέρει το ιταλικό ναυπηγείο Maxi Dolphin Power διαμέσου του νέου του μοντέλο στα 51 πόδια. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σκάφος που ενώ έχει σχεδιαστεί ως yacht tender, δεν αποκλείει την ιδιωτική χρήση ως day cruiser, δεδομένου ότι διαθέτει επαρκείς διαστάσεις, πλούσιο εξοπλισμό και υψηλές επιδόσεις.

Το χαρακτηριστικότερο στοιχείο του όμως αποτελεί η εμφάνισή του η οποία είναι κλασσική και παραπέμπει άμεσα στο μοντέλο Endeavour του ναυπηγείου Camper and Nicholson. Κυρίαρχο ρόλο της όψης του διαδραματίζουν οι ξύλινες επιφάνειες, οι οποίες, όντας καλοδουλεμένες, επενδύουν ιδανικά όλο το κατάστρωμα με την τοποθέτηση του τικ ως προς το διάμηκες της ατράκτου και με ελαστικό μαύρο αρμό ενδιάμεσα για την αντιμετώπιση των διαστολών και συστολών του υλικού. Όσο για την γάστρα, αυτή είναι ταχύπλοη και εξοπλισμένη με τρία πλευρικά παρατροπίδια ενώ η πρώρα της σχηματίζει flare για πιο "γλυκιά" κύλιση στο νερό.

Το κλασσικό προφίλ του σκάφους συμπληρώνεται από το χαμηλό αλεξήνεμο και τα αξεσουάρ του καταστρώματος τα οποία, πέρα από την πρακτικότητα που προσφέρουν, συντελούν και στην αισθητική όπως για παράδειγμα οι πρωραίες ξύλινες χειρολαβές και οι μεταλλικές δέστρες στις κουπαστές.

Με διαστάσεις μήκους 15,42 μέτρα και πλάτους 4,26 μέτρα, το σκάφος αναπτύσσεται σε δύο πρακτικά καταστρώματα στα οποία προσφέρεται άνεση και πρακτικότητα. Χωρίς αισθητικές εξάρσεις, η αρχιτεκτονική του κύριου καταστρώματος περιλαμβάνει ένα καθιστικό που αναπτύσσεται στις δύο πλευρές του σκάφους και περιλαμβάνει δύο καναπέδες με δυνατότητα φιλοξενίας τριών ατόμων έκαστος και δύο μεγαλύτερα καθίσματα που αποτελούν ουσιαστικά στρώματα ηλιοθεραπείας.

Την διαχείριση του Maxi Dolphin 51 αναλαμβάνει ένα καλά οργανωμένο πιλοτήριο που είναι εγκατεστημένο στην δεξιά πλευρά και αποτελείται από μία στιβαρή ξύλινη κονσόλα με ποιοτικές επενδύσεις και ένα διπλό κάθισμα. Τα ενδεικτικά όργανα των κινητήρων είναι αναλογικά με λευκό καντράν και βρίσκονται τοποθετημένα στην κορυφή ενώ σε διαφορετικό επίπεδο περιλαμβάνεται ο ηλεκτρικός πίνακας, το βυθόμετρο και τα ηλεκτρονικά όργανα πλοήγησης. Τέλος, η βάση της κονσόλας εξοπλίζεται με τις έγχρωμες οθόνες των οργάνων ναυσιπλοΐας, το τριακτινικό μεταλλικό τιμόνι που φέρει δερμάτινη επένδυση, και τα διπλά χειριστήρια στην δεξιά πλευρά.

Όπως είναι αναμενόμενο, σε ανάλογο στυλ έχει δημιουργηθεί και το εσωτερικό, το οποίο περιλαμβάνει μια πλήρη επιπλοσύνθεση κουζίνας και ένα μεγάλο για τα δεδομένα του σκάφους καθιστικό ενώ κατάπλωρα εξοπλίζεται με μια μεγάλη καμπίνα, η οποία περιλαμβάνει ένα διπλό κρεβάτι και αποκλειστικό λουτρό. Το καθιστικό ωστόσο μετατρέπεται σε κρεβάτι, προσφέροντας φιλοξενία σε δύο επιπλέον άτομα ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ένα επιπλέον λουτρό.

Η πρόωση του MD 51 εξασφαλίζεται από ένα ισχυρό δίδυμο πετρελαιοκινητήρων συνολικής ισχύος 740 ίππων που προέρχεται από την σουηδική Volvo Penta και συνεργάζεται με το σύστημα Ips, προσφέροντας μέγιστη ταχύτητα 38 κόμβων, με την υπηρεσιακή να κυμαίνεται περί τους 30 κόμβους. Πέρα από την υψηλή για τα δεδομένα της κατηγορίας ταχύτητα, το σκάφος διαθέτει και μεγάλη δυνατότητα ελιγμών, που προέρχεται από το σύστημα Ips, προσφέροντας ακριβείς χειρισμούς στο λιμάνι.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 15,42 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,26 μέτρα
Εκτόπισμα: 10.000 κιλά
Αριθμός κρεβατιών: 2+2
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 1.800 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 300 λίτρα
Μηχανές: 2X370ίπποι (Volvo IPS600)
Μέγιστη ταχύτητα: 38 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 30 κόμβοι

Πληροφορίες: Maxi Dolphin, Via Gandhi, 9 - 25030 Erbusco, Ιταλία τηλ.: 39 030 7718111 www.maxidolphin.it/

Πρακτικό και άνετο, το Maxi Dolphin αποτελεί μια ισχυρή παρουσία στον χώρο των day cruiserΗ στιβαρή γάστρα του υπόσχεται ασφαλείς πλεύσεις σε δύσκολους καιρούςΤο καλά οργανωμένο πιλοτήριο κυμαίνεται σε υψηλά αισθητικά επίπεδα
Πέρα από πρακτικούς λόγους, ο κρυφός φωτισμός στη βάση των καναπέδων συνεισφέρει και στην αισθητική ενώ η τηλεόραση είναι έξυπνα τοποθετημένη στην πλάτη των καθισμάτωνΟ εξοπλισμός του μεγάλου εσωτερικού καθιστικού περιλαμβάνει μια επίπεδη τηλεόρασηΗ λευκή επιπλοσύνθεση της κουζίνας συμπληρώνεται από ανοξείδωτους νεροχύτες
Στην πρωραία περιοχή είναι τοποθετημένη η καμπίνα, στον εξοπλισμό της οποίας περιλαμβάνονται, συν τοις άλλοις, ένα διπλό κρεβάτι και μια επίπεδη τηλεόρασηΠλήρως εξοπλισμένο, το λουτρό περιλαμβάνει έναν μαρμάρινο πάγκο ενώ εξοπλίζεται με μεγάλους καθρέπτες οι οποίοι "μεγαλώνουν" οπτικά των χώρο
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.