Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Bavaria 28 SportΑπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Γερμανική επέλαση

Ακολουθώντας την επιτυχημένη σχεδιαστική συνταγή του μοντέλου Deep Βlue 46, το γερμανικό ναυπηγείο Bavaria προχώρησε στην κατασκευή ενός μικρότερου μοντέλου στα 28 πόδια, με σκοπό να προσεγγίσει εκ νέου την μικρή κατηγορία με ένα ελκυστικό σκάφος που να συνδυάζει εμφάνιση, κατασκευαστική αρτιότητα και επιδόσεις.

Με το Bavaria 28 Sport, η γερμανική εταιρεία επιχειρεί την περαιτέρω ανανέωση του στόλου της, ο οποίος χρήζει ανανέωσης, δεδομένου ότι αποτελείται από πρακτικά σκάφη, τα οποία όμως δεν έχουν σχεδιαστική έμπνευση, υστερώντας σε design και εναρμόνιση στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Για την επίτευξη ενός σύγχρονου σκάφους, η εταιρεία συνεργάστηκε με το σχεδιαστικό γραφείο BMW Group Designworks, από το οποίο προέκυψε ένα σκάφος που δεν θυμίζει κανένα άλλο, παρά μόνο το μεγαλύτερο μοντέλο του ναυπηγείου, Deep Blue 46, με το οποίο φαίνεται αμέσως η σχεδιαστική τους συγγένεια.

Η στιβαρότητα αποτελεί το πρώτο στοιχείο που προκύπτει από την εξωτερική εμφάνιση του νεότευκτου μοντέλου, οφειλόμενο κυρίως από τις ογκώδεις γραμμές της γάστρας. Η σχεδόν κάθετη ακμή της πλώρης σε συνδυασμό με την ευθεία κουπαστή και τις καμπύλες γραμμές της πρύμνης, διαμορφώνουν ένα συμπαγές και υδροδυναμικό σύνολο, ενώ πλευρικά ένα από τα δύο παρατροπίδια εξέχει, ώστε να εξασφαλίζει στο σκάφος καλή διαγωγή κατά το διάμηκες.

Εκτεινόμενο μόλις σε 8,95 μέτρα μήκους και 2,99 μέτρα πλάτους, το νέο 28άρι αναπτύσσεται σε δύο καταστρώματα που καλύπτουν εύκολα τις δραστηριότητες τεσσάρων ατόμων. Αν και με λίγα ωφέλιμα τετραγωνικά στη διάθεσή του, το κύριο κατάστρωμα καταφέρνει να φιλοξενήσει ένα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείας κατάπρυμα και μια υπαίθρια τραπεζαρία στην αριστερή πλευρά, που συνοδεύεται μάλιστα και από ένα wet bar, αποδεικνύοντας τον εργονομικό σχεδιασμό του.

Όσο για το πιλοτήριο, αυτό είναι εγκατεστημένο στην δεξιά πλευρά και περιλαμβάνει μια ευρύχωρη κονσόλα που φιλοξενεί επιμελώς τα αναλογικά όργανα του κινητήρα, καθώς επίσης και ένα πολυόργανο με ψηφιακή οθόνη, ένα βυθόμετρο, ένα όργανο θερμοκρασίας κινητήρα, το power trim και ένα βολτόμετρο. Στον προαιρετικό εξοπλισμό ωστόσο, περιλαμβάνεται ένα chart plotter της Raymarine με ενσωματωμένο GPS.

Σε ότι αφορά τους διαθέσιμους χώρους στο κατώτερο κατάστρωμα, οι συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις ξεγελούν, αφού δεν προδιαγράφουν τις δυνατότητες του εσωτερικού δεδομένου ότι προσφέρονται χώροι μεγαλύτεροι του αναμενόμενου. Πλώρα είναι εγκατεστημένο ένα καθιστικό το οποίο δύναται να χρησιμοποιηθεί και ως τραπεζαρία ενώ μετατρέπεται με την προσθήκη επιπλέον στρωμάτων σε ένα διπλό κρεβάτι. Στην δεξιά πλευρά φιλοξενείται το λουτρό ενώ αντικριστά έχει τοποθετηθεί μια μικρή αλλά πρακτική επιπλοσύνθεση κουζίνας. Τέλος, πρίμα φιλοξενείται η καμπίνα η οποία εξοπλίζεται με ένα διπλό κρεβάτι.

Οι επιδόσεις του νέου μοντέλου δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα. Για την πρόωσή του πάντως, χρησιμοποιεί έναν ή δύο κινητήρες βενζίνης ή diesel από την Volvo Penta. Στις βενζινομηχανές οι κινητήρες προέρχονται από την σειρά Gxi και αντιστοιχούν στους 225 ή 320 ίππους. Όσο για τους πετρελαιοκινητήρες, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν δύο D3 συνολικής ισχύος 312 ίππων ή ένας D4, ισχύος 253 ή 288 ίππων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 8,95 μέτρα
Μήκος γάστρας: 8,50 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2,99 μέτρα
Βύθισμα: 0,50-0,90 μέτρα
Βάρος: 4000 κιλά
Χωρητικότητα δεξ.καυσίμων: 520 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ.νερού: 120 λίτρα
Καμπίνες: 1
Ύψος καμπίνας: 1,85 μέτρα
Κινητήρες βενζίνης: 1x Volvo Penta 5.7 Gxi -320 ίπποι
1x Volvo Penta 4.3 Gxi -225 ίπποι
Κινητήρες πετρελαίου: 1x Volvo Penta D4-260 -253 ίπποι
1x Volvo Penta D4-300 -288 ίπποι
2x Volvo Penta D3-160 -156 ίπποι

Πληροφορίες: Kiriacoulis Mediterranean, Λ. Aλίμου 7, Αλιμος, τηλ.: 210.9886.187-91, fax: 210.9844.529, www.kiriacoulis.com - sales@kiriacoulis.com

Το νέο Bavaria 28 Sport πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο πρόσφατο ναυτικό σαλόνι του ΝτίσελντορφΗ στιβαρή του γάστρα υπόσχεται υψηλή ποιότητα κύλισης και καλές επιδόσειςΤο roll bar διαθέτει αρνητική κλίση, ενώ τα μεταλλικά ρέλια δεν ενώνονται στην πρώρα, ώστε να δημιουργείται διάδρομος για εύκολη πρόσβαση
Ο εργονομικός σχεδιασμός του πιλοτηρίου το καθιστά πρακτικό, ενώ η θέση του προσφέρει άριστη ορατότηταΤο πολυλειτουργικό καθιστικό περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του ένα πτυσσόμενο τραπέζι που περιβάλλεται από έναν περιμετρικό καναπέΤο καθιστικό μετατρέπεται με την προσθήκη στρωμάτων σε κρεβάτι
Ο εξοπλισμός του λουτρού είναι πλήρης αφού περιλαμβάνει και ντουςΗ μικρή επιπλοσύνθεση της κουζίνας περιλαμβάνει νεροχύτη και δύο εστίες ενώ είναι δυνατή η τοποθέτηση ψυγείου και φούρνουΚάτοψη του σκάφους
Το νέο Bavaria 28 Sport παράγεται σε δύο εκδόσεις, την Relax και την Comfort, με τα ανάλογα εξοπλιστικά επίπεδα
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.