Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Μεταλλικά Σκάφη


Από κράματα αλουμινίου και χάλυβα κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο τα μεγάλα θαλαμηγά σκάφη μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά. Η συμπεριφορά των μεταλλικών σκαριών είναι πολύ καλή στη θάλασσα ενώ αντέχουν πολύ στο φαινόμενο της διάβρωσης αλλά είναι πιο ακριβές κατασκευές.

Για τη ναυπήγηση τους απαιτείται εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό που να γνωρίζει καλά τη χρήση και την επεξεργασία του μετάλλου καθώς επίσης και ειδικές εργαλειομηχανές.

Στη χώρα μας υπάρχει μεγάλη τεχνογνωσία στην κατασκευή μεταλλικών σκαφών, αφού έχουν ναυπηγηθεί πολλά αξιόλογα πλοία όλων των κατηγοριών, από αναψυχής μέχρι εμπορικά ή πολεμικά.

Ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικά ναυπηγεία μεταλλικών σκαφών στον κόσμο εδρεύει στη γειτονική Ιταλία και ονομάζεται Benetti και έχει τεράστια εμπορική επιτυχία ενώ από αυτό έχουν προμηθευτεί σκάφος πολλοί επώνυμοι επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο.

Το Ιταλικό ναυπηγείο ιδρύθηκε το 1873 και το 1985 πέρασε στα χέρια του ναυπηγείου Azimut ιδρυτής του οποίου είναι ο κ. Πάολο Βιτέλι. Το 1969, όντας ακόμη φοιτητής, ξεκίνησε  την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου οράματός του που αφορούσε τη δημιουργία του μεγαλύτερου ναυπηγείου σκαφών αναψυχής στον κόσμο 35 χρόνια μετά έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα ενώ τα Benetti θεωρούνται σκάφη σταθμός στην ιστορία των θαλαμηγών.

Τα μεταλλικά σκάφη Benetti διαθέτουν συν τοις άλλοις εντυπωσιακό και άκρως εκλεπτυσμένο εσωτερικό εφάμιλλο με αυτό ενός αρχοντικού. Στην κατασκευή τους χρησιμοποιούνται πανάκριβα μάρμαρα και ξυλεία και ότι καλύτερο υλικό έχει να επιδείξει η αγορά. 

Το ναυπηγείο με μια ματιά
Χώρα προέλευσης: Ιταλία
Ετος ίδρυσης: 1873
Πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος: Πάολο Βιτέλι
Γκάμα σκαφών:
Azimut: 12 ως 35 μ.: Αναλυτικά: 39, 42, 46, 50, 55, 62, 68, 74, 80, 85, 98, 100, 68S, 86S Βenetti: πολυεστερικά 115, 120, 135
Μεταλλικά: από 50 μέτρα ως 70+
Αριθμός εργαζομένων: 1.100
Βάσεις ανά τον κόσμο: 45 (ΗΠΑ: 6, Νότια Αμερική: 3, Αφρική: 2, Ευρώπη: 29, Ασία: 3, Αυστραλία: 2)

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.