Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Σεπτέμβριος 2010 > Sunseeker Predator 60Aπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Πολυτέλεια και επιδόσεις στα 60 πόδια

Ένα ηχηρό παρόν στην κατηγορία των πολυτελών σκαφών επιδόσεων δηλώνει το βρετανικό ναυπηγείο Sunseeker με το νέο μοντέλο του, Predator 60. Έχοντας ως κυρίαρχα χαρακτηριστικά την εργονομία, την ευρυχωρία και τις υψηλές επιδόσεις, το νέο σκαρί κοιτάει στα μάτια τον ανταγωνισμό, πετώντας του μάλιστα το γάντι προκλητικά.

Παρά τη σαφή ανανέωση του παρουσιαστικού του, το νέο 60άρι δεν φαίνεται να έχει διαγράψει από το γενετικό του κώδικα το πρόσφατο σχεδιαστικό παρελθόν της εταιρείας ενώ κατασκευαστικά επιβεβαιώνει την υπεροχή που χαρακτηρίζει το σύνολο των προτάσεων της.

Σε πρώτο επίπεδο, αυτό δηλαδή της εξωτερικής του εμφάνισης, εντύπωση προκαλεί το χρυσαφί χρώμα του, που του προσδίδει το ανάλογο κύρος. Κυρίαρχο ρόλο ωστόσο διαδραματίζει η υπερκατασκευή η οποία εξοπλίζεται με μια γυάλινη οροφή ηλεκτρικά ανοιγόμενη, προσφέροντας άπλετο φυσικό φως στο εσωτερικό και... πολύ στυλ στο σκάφος. Όσο για τη γάστρα, αυτή δεν περνά απαρατήρητη εξαιτίας κυρίως του μεγάλου πρυμναίου υαλοπίνακα, αλλά και των αεραγωγών οι οποίοι, αν και μεγάλοι, έχουν προσαρμοστεί διακριτικά στη γάστρα προσδίδοντας έναν δυναμισμό στην άτρακτο και… βαθιές ανάσες στους κινητήρες.

Όπως είναι φυσικό, ο μοντέρνος σχεδιασμός του σκάφους ακολουθείται και στα καταστρώματα και εκφράζεται μέσα από εργονομικούς και απέριττους χώρους. Απτό παράδειγμα αποτελεί το πρυμναίο κατάστρωμα το οποίο φιλοξενεί, συν τοις άλλοις, ένα μεγάλο στρώμα ηλιοθεραπείας και τρεις διπλούς καναπέδες με συνολική δυνατότητα φιλοξενίας εννιά ατόμων ενώ πιο μπροστά είναι τοποθετημένη η υπαίθρια τραπεζαρία. Αντικριστά ωστόσο φιλοξενείται και ένα πλήρως εξοπλισμένο wet bar που συνεισφέρει στην επάρκεια αγαθών και κατ’ επέκταση στην αυτονομία του χώρου.

Η ζώνη διακυβέρνησης αναπτύσσεται και στις δύο πλευρές, αφού περιλαμβάνεται στα αριστερά ένα διπλό κάθισμα. Επιβεβαιώνοντας ωστόσο την βρετανική καταγωγή του, το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο, ως είθισται, στη δεξιά πλευρά και είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης ενώ ο σχεδιασμός του και τα χρησιμοποιούμενα υλικά κατασκευής είναι υπεράνω κριτικής.

Σχετικά με τη χρήση του κυρίου καταστρώματος, δεδομένων των ελεύθερων επιφανειών των αυξημένων διαστάσεων και του κατάλληλου εξοπλισμού, όχι μόνο δεν θα προβληματίσει, αλλά θα προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης τα οποία αυξάνονται με την ενεργοποίηση της ηλεκτρικής οροφής.

Ανάλογο των περιστάσεων είναι και ο κατώτερο κατάστρωμα, με την φωτεινότητα να αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο, η οποία εισέρχεται από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες προσδίδοντας μια μοντέρνα αισθητική, η οποία μάλιστα ενισχύεται από τις επιπλοσυνθέσεις, τα υλικά και τους χρωματικούς συνδυασμούς. Η διάταξη περιλαμβάνει ένα καθιστικό, την κουζίνα και τις τρεις πολυτελείς καμπίνες ενώ δύναται και η τοποθέτηση μιας επιπλέον που προορίζεται για το πλήρωμα.

Σχετικά με το φλέγον θέμα των επιδόσεων, το νέο Predator εφοδιάζεται με ένα ζεύγος υπερτροφοδοτούμενων πετρελαιοκινητήρων συνολικής ισχύος 2.534 ίππων και σε συνεργασία με ένα σύστημα ελίκων επιφανείας προσφέρεται μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων και υπηρεσιακή 28 κόμβοι. Για όσους δεν αρκούνται σε αυτές τις -ομολογουμένως υψηλές- επιδόσεις, ένα θαλάσσιο τζετ που φιλοξενείται στο γκαράζ του σκάφους, είναι σε θέση να εκτοξεύσει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 19.92 μέτρα
Μήκος ισάλου: 14.67 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4.95 μέτρα
Βύθισμα: 1.49μέτρα
Εκτόπισμα (πλήρους φορτίου): 33.500 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 3.000 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 700 λίτρα
Αριθμός κρεβατιών/καμπίνων: 6 κρεβάτια σε 3 καμπίνες
Αριθμός κινητήρων: 2 x 1.267 ίπποι
Πρόωση: Αξονική με προπέλες επιφανείας
Μέγιστη ταχύτητα: 40 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 28 κόμβοι
Πιστοποίηση / κατηγορία: CE B

Πληροφορίες: Sunseeker Hellas, Λ. Ποσειδώνος 15 και Δαβάκη, Αθήνα τηλ. :210-9843822, http://www.sunseekergreece.gr/

Οι καθιερωμένες μοντέρνες γραμμές χαρακτηρίζουν το νέο PredatorΚυρίαρχα στοιχεία αποτελούν ο υαλοπίνακας της γάστρας και η γυάλινη οροφήΤο βαθύ V βοηθά στην αποτελεσματική ανταπόκριση της γάστρας στις δύσκολες θάλασσες
Η γυάλινη οροφή γλιστρά απαλά, αποκαλύπτοντας τον εσωτερικό χώρο και συγκεκριμένα τη ζώνη του πιλοτηρίουΟι κεραίες των οργάνων ναυσιπλοΐας είναι τοποθετημένες στο πίσω μέρος της οροφήςΤο πλάτος της πλατφόρμας είναι υπεραρκετό, προσφέροντας ασφάλεια στη χρήση
Πρίμα είναι εγκατεστημένο ένα υπέρδιπλο στρώμα ηλιοθεραπείας Η εργονομία του καταστρώματος καθιστά το χώρο ευκολόχρηστοΠέρα από την εργονομία του, το πιλοτήριο χαρακτηρίζεται και από υψηλή αισθητική
Οι μοντέρνες επιπλοσυνθέσεις χαρακτηρίζουν το εσωτερικόΗ αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου διακρίνεται από την προσαρμογή της κουζίνας σε μια γωνίαΗ πρυμναία καμπίνα διακρίνεται από τους μεγάλους πλευρικούς υαλοπίνακές της
Η πρωραία καμπίνα εξοπλίζεται με ένα διπλό κρεβάτιΗ καμπίνα των φιλοξενούμενων περιλαμβάνει δύο μονές κουκέτες
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.