Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Μάρτιος 2011 > Absolute 70Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Ανατρέποντας τα προγνωστικά

Πριν από περίπου μια δεκαετία, λίγοι ήταν αυτοί που θα τολμούσαν να προβλέψουν ότι ένα νέο για την εποχή ναυπηγείο με την επωνυμία Absolute θα πρωταγωνιστούσε στην ιταλική αγορά ενώ ακόμη λιγότεροι θα πόνταραν σε μια διεθνή αναγνώριση.

Η ιταλική φίρμα στις μέρες μας φαίνεται να έχει δικαιώσει τις προσδοκίες αυτών που πίστεψαν στα μοντέλα της τα οποία έχουν καταξιωθεί στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ήταν δηλαδή θέμα χρόνου να αναγνωρισθούν τα εν λόγω σκάφη, τα οποία διακρίνονται για την ποιότητα κατασκευής τους, την πλευστική τους ικανότητα και το εκλεπτυσμένο εσωτερικό τους.

Απτό παράδειγμα αποτελεί η ναυαρχίδα του στόλου, το Absolute 70, ένα μοντέλο που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2009 ενώ στην προσπάθειά του να εναρμονιστεί με το νέο σχεδιαστικό κώδικα της φίρμας και με τις τεχνολογικές απαιτήσεις των ημερών μας έχει δεχθεί και το πρώτο του facelift.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας από την εξωτερική του εμφάνιση. Το Absolute 70 διακρίνεται για τις «καθαρές» γραμμές του σχεδιασμού του, που το καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμο. Καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο μέρος του κύριου καταστρώματος, η υπερκατασκευή του εξοπλίζεται σχεδόν εξολοκλήρου με γυάλινες επιφάνειες, ενώ στην οροφή της φέρει έναν ηλεκτρικά συρόμενο υαλοπίνακα. Αφήνοντας την οροφή του σκάφους και... κατηφορίζοντας προς τη γάστρα, διαπιστώνουμε την ύπαρξη ευμεγεθών γυάλινων επιφανειών οι οποίες προσφέρουν πλούσιο φυσικό φως στους χώρους που ανταποκρίνονται.

Η ελκυστική εικόνα του σκάφους ενισχύεται και στα δύο συνολικά καταστρώματά του τα οποία περιλαμβάνουν άνετους και ποιοτικούς χώρους. Το πρυμναίο καθιστικό, για παράδειγμα, εξοπλίζεται από έναν αναπαυτικό καναπέ που περιβάλει ένα ξύλινο τραπέζι ενώ οι δύο πλευρές του εκτείνονται προς τα εμπρός, αποτελώντας παράλληλα στρώματα ηλιοθεραπείας. Όσο για το πρωραίο καθιστικό και αυτό περιλαμβάνει ένα τραπέζι στην επιπλοσύνθεσή του ενώ τα στρώματα ηλιοθεραπείας διαθέτουν μηχανισμό ανάκλησης, συνεισφέροντας επιπλέον στην άνεση.

Και, μιλώντας για άνεση, το εσωτερικό δεν πρόκειται να απογοητεύσει. Θυμίζοντας περισσότερο ένα μοντέρνο διαμέρισμα του Μανχάταν παρά σκάφος αναψυχής, διαθέτει πλούσιο φυσικό φωτισμό που αντανακλά στις ολόλευκες επιφάνειες, δημιουργώντας ένα αστραφτερό σύνολο.

Με μίνιμαλ επιπλοσυνθέσεις, το καθιστικό, όντας απόλυτα συμμετρικό, εξοπλίζεται με δύο όμοιους καναπέδες οι οποίοι είναι τοποθετημένοι αντικριστά ενώ ενδιάμεσα περιλαμβάνεται ένα μοντέρνο μακρόστενο τραπέζι. Στον ίδιο χώρο αναπτύσσεται και η τραπεζαρία η οποία είναι σε θέση να φιλοξενήσει άνετα έως έξι άτομα.

Όσο για το πιλοτήριο, αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο εξαιτίας του πλήρους εξοπλισμού του, αλλά και από την ύπαρξη της συρόμενης οροφής, η οποία του προσδίδει κυριολεκτικά ...άλλον αέρα! Επανερχόμενοι στο πιλοτήριο, αυτό εξοπλίζεται από δύο ιδιαιτέρως αναπαυτικά καθίσματα που αγκαλιάζουν τους επιβαίνοντες ενώ η κονσόλα είναι υπερμοντέρνα και εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης.

Η αναβαθμισμένη διαβίωση προκύπτει και στο κατώτερο κατάστρωμα όπου φιλοξενείται η επιπλοσύνθεση της κουζίνας και οι τρεις πολυτελείς καμπίνες που προορίζονται για τους επιβάτες. Όλες ανεξαιρέτως διαθέτουν αποκλειστικό λουτρό ενώ κινούνται σε υψηλά επίπεδα άνεσης και αισθητικής.

Το σύγχρονο προφίλ του σκάφους, υποστηρίζει με το δικό του τρόπο το μηχανοστάσιο, το οποίο φιλοξενεί ούτε έναν, ούτε δύο αλλά ...τέσσερις (!) συνολικά πετρελαιομηχανές της Volvo, οι οποίες συνεργάζονται με το σύστημα Ips, προσφέροντας στο 22άμετρο σκάφος υψηλές ελικτικές ικανότητες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 21.5 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 5,45 μέτρα
Βάρος: 35.000 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 3.000 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 800 λίτρα
Αριθμός καμπίνων: 3+1 πληρώματος
Αριθμός κρεβατιών: 6 + 2 πληρώματος
Κινητήρες: Volvo Penta 4 x IPS 600

Μέγιστη ταχύτητα: 31 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 25 κόμβοι

Πληροφορίες: Αφοί Παππά, Λ. Βάρης Κορωπίου 237, Κορωπί, τηλ.: 210 99 63 159, φαξ: 210 9954 206 www.pappasbros.gr

Η κουπέ άτρακτος προσδίδει στο σκάφος έναν δυναμικό χαρακτήραΗ ανοιγόμενη οροφή προσφέρει μια επιπλέον δυνατότητα στο σκάφοςΟι υαλοπίνακες της γάστρας απέχουν από την ίσαλο μόλις 15 εκατοστά
Τα πρωραία στρώματα συνδυάζονται ιδανικά με το υπαίθριο καθιστικόΤο πρυμναίο καθιστικό, πέρα από άνεση, προσφέρει και καταπληκτική θέα!Τα δύο πλαϊνά τμήματα του καθιστικού αποτελούν παράλληλα στρώματα ηλιοθεραπείας
Με επαρκείς διαστάσεις, η πρυμναία πλατφόρμα εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσβασηΤο πιλοτήριο περιλαμβάνεται αναμφίβολα στα καλύτερα της κατηγορίας, τόσο εξοπλιστικά, όσο και σχεδιαστικάΟι λευκές επενδύσεις σε συνδυασμό με το πλούσιο φυσικό φως, προσφέρουν ένα αστραφτερό σύνολο
Η οροφή ανοίγει ηλεκτρικά ενώ κατά την κίνηση δεν δημιουργούνται φαινόμενα στροβιλισμού στο εσωτερικόΣε λευκούς τόνους κινείται και η επιπλοσύνθεση της κουζίνας η οποία βρίθει χώρων αποθήκευσηςΤο διπλό κρεβάτι της καμπίνας μάστερ -η οποία καταλαμβάνει όλο το διαθέσιμο εσωτερικό πλάτος- είναι ακριβώς στο επίπεδο του νερού!
Αυξημένες διαστάσεις διαθέτει και το λουτρόΗ καμπίνα των φιλοξενουμένων εξοπλίζεται με δύο μονές κουκέτεςΚάτοψη των καταστρωμάτων
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.