Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Barracuda 9


Aπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Πολυχρηστικό εργαλείο

Αν θα επιχειρούσαμε να πιθανολογήσουμε την έμπνευση για τη δημιουργία του νεότευκτου μικρομεσαίου μοντέλου της Beneteau θα λέγαμε ότι αυτή είναι επηρεασμένη από τις σκανδιναβικές χώρες όπου είθισται να κατασκευάζονται σκάφη αυτού του μεγέθους με υπερκατασκευή για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Στην περίπτωση του Barracuda 9 το βασικό χαρακτηριστικό του έχει να κάνει με την αισθητική του η οποία είναι εναρμονισμένη στα νοτιοευρωπαϊκά πρότυπα με αποτέλεσμα, αν και σχεδιάστηκε για ψάρεμα, η συνολική του εικόνα να παραπέμπει σε σκάφος αναψυχής παρά σε εργασίας.

Η εξωτερική του εμφάνιση ωστόσο εμπνέει μια στιβαρότητα που απορρέει, πέρα από την υπερκατασκευή και από την άτρακτο, από την συμπαγή γάστρα η οποία διαθέτει ημιτονοειδές σχήμα.

Εστιάζοντας στους χώρους του, στο πρυμναίο κατάστρωμα περιλαμβάνονται πτυσσόμενοι καναπέδες ώστε να ενσωματώνονται στις κουπαστές όταν δεν χρησιμοποιούνται, αφήνοντας το κατάστρωμα ελεύθερο για ψάρεμα. όσο για το πρωραίο τμήμα, αυτό περιλαμβάνει ένα διπλό κάθισμα μπροστά από την υπερκατασκευή αφήνοντας όλο τον υπόλοιπο χώρο ελεύθερο.

Εξετάζοντας το σκάφος εκ των έσω, διαπιστώνουμε μια διάταξη που θυμίζει αρχικά αυτή των αυτοκινήτων, περιλαμβάνονται δηλαδή δύο καθίσματα στην εμπρόσθια ζώνη και ένας καναπές ακριβώς από πίσω. Η λειτουργικότητα του χώρου ωστόσο ενισχύεται από τα περιστρεφόμενα μπροστινά καθίσματα και από τις πλευρικές πτυσσόμενες επιπλοσυνθέσεις, δημιουργώντας σε χρόνο dt ένα καθιστικό. Σημαντική θεωρείται εξάλλου η ύπαρξη μιας καμπίνας η οποία, αν και περιορισμένων διαστάσεων, καταφέρνει να φιλοξενήσει και ένα διπλό κρεβάτι και ένα w.c!

Τη συνολική εικόνα έρχεται να συμπληρώσει το fly bridge παρέχοντας τη δυνατότητα πλεύσης και από ένα εξωτερικό πιλοτήριο. Τέλος, η πρόωση του νέου μοντέλου εξασφαλίζεται διαμέσου δύο εξωλέμβιων κινητήρων, ελάχιστης ιπποδύναμης 150 ίππων έκαστος και συνιστώμενης 200 ίππων ο καθένας.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Barracuda 9

Πληροφορίες: VERNICOS YACHTS, Λ. Ποσειδώνος 11, Αλιμος, Τηλ.: 210 9896000, FAX: 210 9850130, http://www.vernicos.com/ - info@vernicos.gr

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.