Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Flyer Grand Turismo 49 Fly


Aπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Η άλλη όψη της πολυτέλειας

Η παρουσία των Flyer Grand Turismo ολοκληρώθηκε με τη ναυαρχίδα σειράς, Flyer Grand Turismo 49, στην έκδοση με Fly Bridge που ανήκει στην μεγάλη κατηγορία, με τον ευμεγέθη όγκο του να προϊδεάζει για τους ανάλογους χώρους και παροχές. Πράγματι, εισερχόμενοι στο κύριο κατάστρωμα διαμέσου της υδραυλικής και ρυθμιζόμενου ύψους πρυμναίας πλατφόρμας διαπιστώνουμε την ύπαρξη ενός μεγάλου υπαίθριου πρυμναίου καθιστικού στη δεξιά πλευρά, που εξοπλίζεται με έναν γωνιακό καναπέ, ένα στιβαρό ξύλινο τραπέζι και wet bar ενώ η πρωραία ζώνη στο ίδιο κατάστρωμα περιλαμβάνει ένα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείας.

Ένα επίπεδο πιο επάνω, στο ανώτερο κατάστρωμα, πέρα από το πιλοτήριο προσφέρεται ένα άνετο καθιστικό και χώρος για ηλιοθεραπεία, αυξάνοντας τα επίπεδα άνεσης αλλά και τους χώρους απομόνωσης των επιβατών.

Η πρόσβαση στο εσωτερικό σηματοδοτείται από μια συρόμενη δίφυλλη πόρτα, με μεταλλικό πλαίσιο και σκουρόχρωμους ενεργειακούς υαλοπίνακες, και με την διέλευσή της οδηγούμαστε στο σαλόνι, που εξοπλίζεται με έναν γωνιακό καναπέ στην αριστερή πλευρά που συμπληρώνεται από ένα ξύλινο τραπέζι. Αντικριστά είναι εγκατεστημένη μια κομψή ξύλινη επιπλοσύνθεση που φιλοξενεί μια επίπεδη τηλεόραση, η οποία μάλιστα φέρει και έναν μηχανισμό καταβύθισης που της επιτρέπει να εισέρχεται στο εσωτερικό του επίπλου κατά την πλεύση, προστατεύοντάς την. Τέλος, στη δεξιά πλευρά είναι τοποθετημένο το πιλοτήριο, ένας άνετο χώρος που περιλαμβάνει στην κονσόλα του δύο οθόνες της Raymarine, και συγκεκριμένα το μοντέλο Ε120 και φυσικά τα χειριστήρια των μηχανών και το joystick των χειρισμών.

Εντυπωσιακότερο σημείο του σκάφους αποτελεί αναμφισβήτητα η διάταξη της κουζίνας, η οποία φιλοξενείται στο κατώτερο κατάστρωμα ενώ είναι εξολοκλήρου ορατή από το κύριο κατάστρωμα, αυξάνοντας την αίσθηση της άνεσης σε υπερθετικό βαθμό. Ο εν λόγω χώρος, πέρα από τον πλούσιο εξοπλισμό του που περιλαμβάνει την κουζίνα και ένα μεγάλο καθιστικό με τηλεόραση και ηχοσύστημα, αποτελεί και σημείο πρόσβασης προς όλες τις καμπίνες. Στην έκθεση παρουσιάστηκε η έκδοση με τις δύο καμπίνες, με τις διαστάσεις τους να είναι πέραν του αναμενόμενου, με πολλά ωφέλιμα τετραγωνικά και φυσικά αποκλειστικό λουτρό. Εναλλακτικά, προσφέρεται και μια έκδοση με τρεις καμπίνες θυσιάζοντας όμως το καθιστικό του κατώτερου καταστρώματος.

Η πρόωση του νέου Flyer Grand Turismo 49 Fly εξασφαλίζεται διαμέσου ενός ζεύγους πετρελαιομηχανών, συνολικής ισχύος 870 ίππων, οι οποίοι συνδυάζονται με το σύστημα πρόωσης Ips, προσφέροντας ισχυρή ώση και αξιοπρεπείς επιδόσεις.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Flyer Grand Turismo 49 Fly

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 15.60 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4.30 μέτρα
Εκτόπισμα: 12.500 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 2 x 650 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 2 x 320 λίτρα
Ισχύς κινητήρων: 2 x 435 ίπποι
Κατηγορία σχεδιασμού: B14 / C16

Πληροφορίες: VERNICOS YACHTS, Λ. Ποσειδώνος 11, Αλιμος, Τηλ.: 210 9896000, FAX: 210 9850130, http://www.vernicos.com/ - info@vernicos.gr

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.