Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Δεκέμβριος 2012 > Regina Yacht

Aπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Μια «ανατολίτισσα» βασίλισσα στην υπηρεσία του Τζέιμς Μποντ

Η αδυναμία του βρετανού πράκτορα 007 στα σκάφη είναι γνωστή. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας του περιπέτειας όμως άφησε κατά μέρους τα κομψά, στιβαρά και γρήγορα βρετανικά ταχύπλοα της Sunseeker, για να απολαύσει τους νωχελικούς ρυθμούς μιας «τουρκάλας» καλλονής, η οποία εκτείνεται στα 56 καλλίγραμμα μέτρα μήκους και 9.5 μέτρα πλάτους. Ο λόγος για τη Regina, που στη μητρική της γλώσσα σημαίνει βασίλισσα και μάλιστα εξάπτει πάθη αντίστοιχα με αυτά που εξέπεμψε στον δαιμόνιο πράκτορα η Μπερενίς Μαρλό ως Σεβερίν, δικαιολογώντας τον παραλληλισμό των άγγλων οι οποίοι όταν μιλούν για ένα ωραίο καράβι, το αποκαλούν χαρακτηριστικά «she».

Αντικρίζοντας κανείς αυτή τη «θηλυκή» δικάταρτη σκούνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τη ξεχνάει ποτέ! Μια ματιά και μόνο φτάνει για να αισθανθεί κανείς ότι η εν λόγω θαλαμηγός χαρακτηρίζεται από μια «πολυτάραχη» ζωή, με ενδιαφέροντες καλεσμένους στα καταστρώματά της και εντυπωσιακά ταξίδια σε όλα τα θαλάσσια μήκη και πλάτη, με πλεύσεις άλλοτε συμπαγείς και άλλοτε αγωνιώδεις μέσα σε καταιγίδες, στοιχεία που της προσθέτουν την ανάλογη... γοητεία.

Ποια άλλα χαρακτηριστικά όμως συνοδεύουν τη χάρη της που την καθιστούν ελκυστική;

Αρχής γενομένης της εξωτερικής της εμφάνισης, αυτή χαρακτηρίζεται από μια κλασσικού σχεδιασμού χαλύβδινη άτρακτο, το σκούρο χρώμα της οποίας της προσδίδει το ανάλογο κύρος και μεγαλοπρέπεια, στοιχεία που ενισχύονται από την επιβλητικού σχεδιασμού πλώρη και την «κοφτή» με αρνητική κλίση πρύμνη.

Προς το μέσο ωστόσο του κύριου καταστρώματός της κάθεται απαλά μια χαμηλή υπερκατασκευή κατασκευασμένη από χάλυβα και με επένδυση ξύλου, την οποία περιβάλλουν τα δύο κατάρτια, ύψους 39,40 και 46,20 μέτρων αντίστοιχα, που με τα ιστία τους σε ανάπτυξη δημιουργείται μια εικόνα που παραπέμπει σε άλλες εποχές, ενισχύοντας στη Regina την έννοια του κλασσικού. Όσο για το κύριο κατάστρωμα, αυτό είναι εξολοκλήρου επενδυμένο από ανθεκτική και ανοιχτόχρωμη ξυλεία τικ με μαύρους αρμούς ενδιάμεσα οι οποίοι απορροφούν τις συστολές και τις διαστολές του ξύλου.

Χωροταξικά, το κύριο κατάστρωμα της Regina φιλοξενεί ένα υπέρδιπλο στρώμα ηλιοθεραπείας στο πρυμναίο τμήμα ενώ πιο μπροστά είναι τοποθετημένο ένα καθιστικό, αμφότερα δε καλύπτονται από τέντες που προφυλάσσουν από τις καιρικές συνθήκες. Όσο για το πρωραίο τμήμα, πέρα από την υπαίθρια τραπεζαρία και έναν μεγάλο χώρο για ηλιοθεραπεία, προσφέρει και την ιδιαίτερη θέα των εμπρόσθιων τριγωνικών ιστίων επιφάνειας 440 τετραγωνικών μέτρων όταν αυτά είναι ανεπτυγμένα, συνεισφέροντας στην ώθηση του σκάφους.

Η εκλεπτυσμένη αισθητική του κύριου καταστρώματος ακολουθείται και στα ενδότερα όπου η ξυλεία κυριαρχεί ενώ η χρήση των λευκών υφασμάτων και επενδύσεων ελαφραίνει το κλασικό στυλ προσφέροντας φινέτσα.

Αναζητώντας τις ιδιαιτερότητες του εσωτερικού της Regina, είναι αναπόφευκτο να μην σταθούμε στο γεγονός ότι ο κεντρικός χώρος διαμονής, που περιλαμβάνει το καθιστικό και την τραπεζαρία βρίσκεται στο κύριο κατάστρωμα, προσφέροντας στους ναβάτες το πλεονέκτημα της πανοραμικής θέας, διαμέσου των ορθογωνισμένων παραθύρων που είναι τοποθετημένα περιμετρικά της επενδυμένης με μαόνι υπερκατασκευής.

Ξεχωριστή θέση στον κεντρικό χώρο διαμονής διεκδικεί ωστόσο η οροφή η οποία είναι επενδυμένη με ξυλεία από μαόνι και λευκή λάκα, συνεισφέροντας τόσο στην αισθητική όσο και στη θερμομόνωση. Όσο για τον εξοπλισμό, τις βαριές επιπλοσυνθέσεις του καθιστικού και της τραπεζαρίας συμπληρώνει ένα…αξεσουάρ που περιλαμβάνεται σπάνια σε σκάφος και αφορά ένα λευκό baby grand πιάνο με ενσωματωμένο συνθεσάιζερ, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία μουσικής έκφρασης.

Όπως είναι φυσικό, ο κλασσικός σχεδιασμός ακολουθείται και στο κατώτερο κατάστρωμα όπου φιλοξενούνται οι έξι συνολικά καμπίνες, οι οποίες μάλιστα διέπονται από πολυτέλεια και πλήρη εξοπλισμό αφού όλες ανεξαιρέτως περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση, dvd, ηχοσύστημα, κλιματισμό και αποκλειστικό λουτρό ενώ βρίθουν χώρων αποθήκευσης. Στο ίδιο κατάστρωμα εξάλλου, είναι τοποθετημένη και η κουζίνα η οποία καταλαμβάνει πολλά ωφέλιμα τετραγωνικά και πλήρη εξοπλισμό.

Για το πλήρωμα έχουν προβλεφθεί πέντε συνολικά καμπίνες και κοινόχρηστοι χώροι στο πρωραίο τμήμα του σκάφους, με αυτόνομη μάλιστα είσοδο.

Τελικό συμπέρασμα; η Regina είναι σε θέση να προσφέρει διακοπές υψηλού επιπέδου, διαμέσου των πολυτελών χώρων της αλλά και διασκέδαση χάρη στον εξοπλισμό της, ο οποίος περιλαμβάνει ένα βοηθητικό φουσκωτό σκάφος της Zodiac με εξωλέμβια ισχύος 115 ίππων, ένα θαλάσσιο τζετ μεταφορικής ικανότητας τριών ατόμων, δύο καγιάκ και ιστιοσανίδες.

Όσο για την τιμή της, το τίμημα για τη συνοδεία μιας «βασίλισσας» στη θάλασσα είναι περί τα 75.000 ευρώ για μια εβδομάδα όσο δε για την απόκτησή της, η τιμή της εκτιμάται περί τα 11.000.000 ευρώ.

Δείτε εδώ το φωτορεπορτάζ του Regina Yacht

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ναυπηγείο: Medyat Yacht, Τουρκία
Έτος ολοκλήρωσης: 2011
Ολικό μήκος: 56 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 9,5 μέτρα
Μήκος ισάλου: 36,66 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 9,50 μέτρα
Βύθισμα: 4 μέτρα
Υλικό γάστρας-υπερκατασκευής: χάλυβας
Κινητήρες: 2 x 440 ίπποι Cummins
Μέγιστη ταχύτητα: 12 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 10 κόμβοι
Αριθμός καμπίνων: 6
Επιφάνεια ιστίων πρωραίου καταρτιού: 260 τετραγωνικά μέτρα
Επιφάνεια ιστίων πρυμναίου καταρτιού: 440 τετραγωνικά μέτρα

Πληροφορίες: http://www.pruva.com.tr/, http://www.reginayacht.com/

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.