Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Φεβρουάριος 2005 > Benetti Alexandra FB 227


Ένα από τα πιο δημοφιλή θαλαμηγά σκάφη στον κόσμο είναι το Alexandra, ένα  πενηντάμετρο σκαρί που έχει κατασκευασθεί στο ιταλικό ναυπηγείο Βenetti. Διαθέτει συνολικά τέσσερα καταστρώματα με κοινά χαρακτηριστικά την πολυτέλεια και την άνεση.
Για τη ναυπήγηση του χρειάστηκαν 24 συνολικά μήνες εντατικής εργασίας ώστε να προκύψει ένα σκάφος που να πληροί την υψηλή ποιότητα κατασκευής του ναυπηγείου και τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών.

Παρατηρώντας τις γραμμές του σκάφους, διαπιστώνεται μια κομψή και άρτια αισθητική με κύρια χαρακτηριστικά τους μεγαλόπρεπους χώρους και τα πολλά παράθυρα που φωτίζουν περιμετρικά το εσωτερικό.

Στο ανώτερο σημείο του σκάφους δεσπόζει το sun deck, ένας χώρος επιμελημένος ώστε να φιλοξενεί ένα ευρύχωρο υπαίθριο σαλόνι με μεγάλους αντικριστούς καναπέδες. Πρίμα είναι εγκατεστημένη μια μικρή πισίνα με Jacuzzi κυκλικού σχήματος με τα απαραίτητα στρώματα ηλιοθεραπείας. Με αυτές τις συνθήκες, το συγκεκριμένο κατάστρωμα υπόσχεται μοναδικές στιγμές αφού -καλώς εχόντων των καιρικών συνθηκών- είναι το καλύτερο μέρος για να απολαύσει κανείς το υδάτινο δρομολόγιο.

Ένα κατάστρωμα πιο κάτω από το sun deck, προς την πλώρη,  συναντάμε ένα ιδιαίτερο και παράλληλα χαρακτηριστικό μέρος του σκάφους το υπαίθριο σαλόνι. Ο καναπές του διαθέτει κυκλικό σχεδιασμό και περιβάλει ένα καλαίσθητο ξύλινο τραπέζι. 

Κατάπλωρα, είναι τοποθετημένο ένα εκ των δύο βοηθητικών σκαφών  το οποίο είναι ένα μεγάλο φουσκωτό με πολυεστερική γάστρα και με εξωλέμβιο κινητήρα ενώ δίπλα του βρίσκoνται δύο τζετ σκι. Η καθέλκυση και των δύο είναι εύκολη και εφικτή σε ελάχιστο χρόνο με τη χρήση ενός ηλεκτροϋδραυλικού γερανού. Εξάλλου στο γκαράζ - του οποίου η καταπακτή είναι τεράστια - υπάρχει ένα επιπλέον φουσκωτό σκάφος 12 ατόμων και εξοπλισμός καταδύσεων.

Στην πρύμνη είναι εγκατεστημένο ένα ακόμα υπαίθριο σαλόνι -τραπεζαρία, που περιλαμβάνει ένα ευμέγεθες τραπέζι φαγητού ικανό να φιλοξενήσει άνετα 12 άτομα.

ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ
Το εσωτερικό της θαλαμηγού Alexandra χαρακτηρίζεται από κλασσικές γραμμές ενώ το ναυπηγείο χρησιμοποιεί ό,τι καλύτερο προσφέρεται στην αγορά στον τομέα των υλικών δικαιολογώντας εν μέρει και το υψηλό κόστος κατασκευής. Για παράδειγμα έχει ξυλεία αρίστης ποιότητας, μοναδικά μάρμαρα για τα μπάνια ενώ εκλεπτυσμένες επιπλοσυνθέσεις όπως τα σαλόνια προέρχονται από την Αργεντινή.

Το σκάφος διαθέτει συνολικά επτά πολυτελείς καμπίνες με διπλά κρεβάτια και αποκλειστικά μπάνια ενώ στο βασικό τους εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται home theatre ηχοσύστημα surround καθώς επίσης και κλιματισμός.

Σημείο αναφοράς της θαλαμηγού αποτελεί το άνετο εσωτερικό σαλόνι του που αναπτύσσεται σε πολλά ωφέλιμα τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει ξύλινα καλοδουλεμένα έπιπλα (τραπέζια, βιβλιοθήκες, επένδυση στους τοίχους, κλπ) τα οποία συνδυάζονται αρμονικά με τους αναπαυτικούς μπεζ καναπέδες.

H τραπεζαρία φωτίζεται από δύο ιδιαίτερα μεγάλες μπαλκονόπορτες με άπλετο φως, οι οποίες βρίσκονται στις δύο πλευρές του σκάφους και οδηγούν στις βεράντες από τα οποίες η θέα είναι μοναδική.

Στο ίδιο κατάστρωμα βρίσκεται και η κουζίνα της θαλαμηγού Alexandra. Διαθέτει άριστο εργονομικό σχεδιασμό και είναι επαρκώς εξοπλισμένη ώστε ο σεφ και το προσωπικό του να μπορούν να εξυπηρετήσουν με χαρακτηριστική ευκολία, μέχρι  και εικοσιπέντε συνολικά επιβαίνοντες, δεδομένου ότι το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 14 επιβαίνοντες ενώ διαθέτει 11 άτομα προσωπικό.

Μέριμνα έχει ληφθεί και για τους αποθηκευτικούς της χώρους έτσι ώστε το σκάφος  διαθέτει επάρκεια αγαθών για τουλάχιστον ένα μήνα.

Το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στην εμπρόσθια πλευρά την υπερκατασκευής, και αποτελεί έναν σύγχρονο σταθμό διακυβέρνησης με state of the art εξοπλισμό ενώ ακριβώς πίσω του βρίσκεται η μεγάλη καμπίνα του κυβερνήτη. Σε κοντινή απόσταση είναι και το γραφείο πλοίου στο οποίο είναι εγκατεστημένος ένας κεντρικός υπολογιστής που διαθέτει ένα μουσικό αρχείο 100.000 τραγουδιών το οποίο σε συνδυασμό  με ένα ηχοσύστημα προηγμένης τεχνολογίας προσφέρει διαφορετική μουσική σε κάθε χώρο.


ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Η μέγιστη  ταχύτητα που αναπτύσσει το σκάφος ανέρχεται στους 18 κόμβους η μέγιστη ενώ η υπηρεσιακή ταχύτητα κυμαίνεται στους 15 έως 17 κόμβους. Οι δύο κινητήρες του σκάφους διαθέτουν ισχύ 2262 ίππους έκαστος.

Αξιοσημείωτη είναι η καλή συμπεριφορά του σκάφους στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.
H θαλαμηγός Alexandra απευθύνεται στο κοινό που ενδιαφέρεται να μισθώσει για τις διακοπές του ένα πολυτελές σκάφος και έχει την οικονομική  δυνατότητα να διαθέσει για την ενοικίαση της πάνω από 32.000 € την ημέρα χωρίς να περιλαμβάνονται στην τιμή αυτή τα καύσιμα και η τροφοδοσία. Εάν κάποιος θελήσει να γίνει ιδιοκτήτης ένα παρόμοιο σκαρί θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον την τιμή της βασικής έκδοσης του σκάφους που ανέρχεται περίπου στο ποσό των 20.000.000 €.

Το «Alexandra» του οποίου η διαχείριση ανήκει στην εταιρεία ναυλώσεως θαλαμηγών σκαφών Global κοστίζει πολύ παραπάνω εξαιτίας των πολλών extra πέρα από την βασική έκδοση, ενώ οποιοσδήποτε θελήσει να αποκτήσει ένα παρόμοιο σκάφος, μπορεί να απευθυνθεί στην εταιρεία Global.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Nαυπηγείο: Benetti
Xώρα προέλευσης: Ιταλία
Διεύθυνση: Via M.Coppino, 104-55049 Viareggio.
Σχεδιαστής: Stefano Natucci
Tύπος σκάφους: Ημιεκτοπίσματος
Υλικά κατασκευής: Γάστρα από χάλυβα και υπερκατασκευή από αλουμίνιο
Αριθμός επιβατών: 14
Αριθμός πληρώματος: 11
Ολικό μήκος: 49.95 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 9  μέτρα
Βύθισμα: 2.97 μέτρα
Δεξαμενές καυσίμων:75000  λίτρα
Δεξαμενές νερού:  21000 λίτρα
Κινητήρες: 2x 2262 ίππους
Γεννήτριες: 2 x 125kW
Προπέλες: πέντε πτερυγίων
Προπέλα ελιγμών: 75 Kw
Αυτονομία με ταχύτητα 12 κόμβους: 3.800 ν. μίλια
Μέγιστη ταχύτητα: 18 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 15-17 κόμβοι.

<< Επιστροφή στην Αρχική σελίδα

Θαλαμηγός AlexandraΤο πιλοτήριοΤο υπαίθριο σαλόνι
Η υπαίθρια τραπεζαρίαΠροσοχή στη λεπτομέρειαΤο σαλόνι
Η εσωτερική σκάλαΈργα τέχνηςΟι πολυτελείς καμπίνες
Καμπίνα
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.