Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Απρίλιος 2005 > CRN 43M - Alexandra K


ΠΛΩΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ

Η Alexandra K είναι μια πολυτελέστατη θαλαμηγός που παραπέμπει σε εικόνες βγαλμένες μέσα από ταινίες εποχής. Το μοναδικό αυτό σκαρί, ναυπηγήθηκε  το 1982 στο γνωστό ιταλικό ναυπηγείο CRN ΑΝCONA με κύριο υλικό κατασκευής το ατσάλι που εγγυάται συν τοις άλλοις μια στιβαρή πλεύση.

Παρατηρώντας το σκάφος, διαπιστώνουμε τις άρτιες ναυπηγικές γραμμές του με κύρια σημεία αναφοράς την υπερκατασκευή και την πρύμνη. Η υπερκατασκευή η οποία εκτείνεται σε τρία επίπεδα και στην κορυφή της δεσπόζει το fly bridge αν και έχει μεγάλες διαστάσεις, είναι  κομψή και συμβάλει κατά πολύ στην αισθητική του σκάφους. Η πρύμνη περιλαμβάνει ένα ευρύχωρο υπαίθριο σαλόνι με διπλούς καναπέδες και διπλά τραπέζια.

Οι διαστάσεις της Alexandra K είναι 43 x 7,80 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει έως δώδεκα άτομα στις έξι καμπίνες της οι οποίες είναι χωροθετημένες στα τρία συνολικά καταστρώματα. Αναλυτικά διαθέτει στο κύριο κατάστρωμα και προς την πλώρη μία καμπίνα master, στο κατώτερο  κατάστρωμα μία καμπίνα VIP και τέσσερις καμπίνες με ημίδιπλα κρεβάτια, ενώ για το εννιαμελές πλήρωμα υπάρχουν επιπλέον καμπίνες σε ξεχωριστό χώρο.  Όλες ανεξαιρέτως οι καμπίνες είναι άνετες και διαθέτουν πλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει τηλεόραση βίντεο στερεοφωνική εγκατάσταση και  κλιματισμό

Σημείο αναφοράς της θαλαμηγού αποτελεί  το κομψό fly bridge κυκλικού σχήματος με  ένα λιτό και κομψό πιλοτήριο από το οποίο η θέα είναι μοναδική. Το πιλοτήριο είναι κατασκευασμένο από ξυλεία ποιότητας ενώ το κατάστρωμα είναι επενδεδυμένο από ανθεκτικό ξύλο τικ.

Ένα κατάστρωμα πιο κάτω συναντάμε το χώρο που φιλοξενεί τα βοηθητικά σκάφη. Αυτά αναλυτικά είναι ένα πολυεστερικό Boston Whaler 21 ποδών με μια εξωλέμβια μηχανή ισχύος 150 ίππων, ένα φουσκωτό Planatech  με εξωλέμβιο ισχύος 135 ίππων και δύο τζετ σκι. Στο υπόλοιπο κατάστρωμα βρίσκεται  ένα μικρό σαλόνι, η καμπίνα του κυβερνήτη και φυσικά το πιλοτήριο.

Στο εσωτερικό της  Alexandra K κυριαρχούν οι κλασσικές γραμμές όπως επίσης και τα  κλασσικά υλικά και  χρώματα τα οποία συνθέτουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στη διακόσμηση και δημιουργούν ατμόσφαιρα πολυτέλειας και άνεσης. 

Στον ενιαίο χώρο του σαλονιού και της τραπεζαρίας  έχει χρησιμοποιηθεί ανοιχτόχρωμη ξυλεία στα έπιπλα που συνδυάζεται αρμονικά με τις μπεζ αποχρώσεις των καναπέδων των κουρτινών και της μοκέτας. Το σαλόνι είναι άνετο και διαθέτει για την ψυχαγωγία των επιβατών τηλεόραση, βίντεο, dvd και ηχοσύστημα. Στην τραπεζαρία με τις περιμετρικά ξύλινες επενδύσεις μπορούν να γευματίσουν άνετα δώδεκα άτομα. Τα φωτιστικά σημεία (σποτς) στην οροφή μαζί με τα κομψά πορτατίφ δημιουργούν έναν είναι διακριτικό και ξεκούραστο φωτισμό.
 
Στο ίδιο κατάστρωμα βρίσκεται η κουζίνα της θαλαμηγού καθώς και μια πολυτελέστατη καμπίνα master από την οποία η θέα είναι μοναδική.

Στο μηχανοστάσιο βρίσκεται εγκατεστημένο ένα ζεύγος πετρελαιοκινητήρων Deutz με ισχύ 747 ίππους έκαστος. Η ισχύς αυτή αν και δεν μπορεί να θεωρηθεί υψηλή έχει ως άμεσο επακόλουθο τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμων. Η υπηρεσιακή ταχύτητα ανέρχεται στους 13 κόμβους και η μέγιστη στους 14κόμβους.

Η θαλαμηγός «Αλεξάνδρα Κ» (της οποίας η διαχείριση ανήκει στην εταιρεία Global που διαχειρίζεται άλλη μια «Αλεξάνδρα» θαλαμηγό του ναυπηγείου Βenetti) μπορεί να προσφέρει άνεση,  ασφάλεια καθώς και ικανοποιητική αυτονομία λόγω της μεγάλης χωρητικότητας δεξαμενών καυσίμων και νερού καθώς επίσης και των μεγάλων αποθηκευτικών χώρων για τρόφιμα και εφόδια. Οι επιβάτες της «Αλεξάνδρα Κ» έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις διακοπές τους ακόμα και στον πιο απόμακρο όρμο για πολλές ημέρες  με παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου  από το άρτια εκπαιδευμένο ενιαμελές μόνιμο πλήρωμα.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Nαυπηγείο: CRN
Xώρα προέλευσης: Ιταλία.
Αριθμός επιβατών: 12+πλήρωμα.
Αριθμός καμπίνων:6+πληρώματος.
Ολικό μήκος: 43 μέτρα.
Μέγιστο πλάτος: 7,80 μέτρα.
Βύθισμα: 3,9 μέτρα.
Εκτόπισμα: 317 τόνοι.
Κινητήρες: 2x 747 ίπποι.
Μέγιστη ταχύτητα: 14 κόμβοι.
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 13 κόμβοι

Alexandra KΑεροφωτογραφία της θαλαμηγού σε πλεύσηΤο εξωτερικό πιλοτήριο
Το υπαίθριο σαλόνιΤο σαλόνι και η τραπεζαρίαΗ οροφή της τραπεζαρίας
Η επονομαζόμενη καμπίνα masterΗ καμπίνα masterΚαμπίνα επιβατών με δύο μονές κουκέτες
Η καμπίνα VIP
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.