Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Μάιος 2005 > San Lorenzo SL108


Η θαλαμηγός San Lorenzo 108 που εκτείνεται 33 x 7.40 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων, είναι η ναυαρχίδα του ιταλικού επώνυμου ναυπηγείου San Lorenzo στο οποίο ναυπηγούνται πολυτελή σκάφη από το 1960.

Οι γραμμές της ακολουθούν τα κλασικά πρότυπα των σκαφών της κατηγορίας της παρουσιάζοντας όμως ορισμένες καινοτομίες που κάνουν το σκάφος αυτό ξεχωριστό, όπως για παράδειγμα το ενιαίο παράθυρο του κύριου καταστρώματος και το ξεχωριστό fly bridge με το hard top.

Η πολυτελής αυτή θαλαμηγός προσφέρει στα δέκα έως δώδεκα άτομα που μπορεί να φιλοξενήσει στις καμπίνες της τρία ευρύχωρα καταστρώματα με άνετους εξωτερικούς χώρους και πολυτελείς εσωτερικούς χώρους.

Το ανώτερο κατάστρωμα αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο που φιλοξενεί ένα μεγάλο υπαίθριο καθιστικό με οβάλ τραπέζι ημικυκλικό καναπέ και μονά αναπαυτικά καθίσματα μαζί με μία μικρή κυκλική πισίνα και ζώνη ηλιοθεραπείας. Όλος ο χώρος προστατεύεται επαρκώς από μια πολυεστερική οροφή (hard top) η οποία μάλιστα ανοίγει ηλεκτρικά μεταμορφώνοντας ριζικά όλο την ημέρα όλο το κατάστρωμα ενώ τις βραδυνές ώρες τα 14 ενσωματωμένα φώτα δέσμης (spots)  δημιουργούν με τον φωτισμό τους μοναδική ατμόσφαιρα.

Στο ανώτερο κατάστρωμα ο καπετάνιος έχει στη διάθεση του ένα επιμελημένο πιλοτήριο που είναι εφοδιασμένο με όλα τα βασικά όργανα πηδαλιουχίας και πλοήγησης και αποτελεί μία εναλλακτική θέση οδήγησης από το εσωτερικό πιλοτήριο.

Ένα κατάστρωμα πιο κάτω, συναντάμε μια υπαίθρια τραπεζαρία στην περιοχή της πρύμνης. Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος ώστε να φιλοξενεί με άνεση όλους τους επιβάτες και αποτελεί ιδανικό μέρος τόσο κατά την πλεύση όσο και κατά το αγκυροβόλιο.

Στο εσωτερικό του κύριου καταστρώματος, βρίσκεται ο πολλών τετραγωνικών επιμελημένος και καλόγουστος χώρος του σαλονιού.  Η ξύλινη απόχρωση των επιπλοσυνθέσεων, συνδυάζεται ιδανικά με τα μπλε ριγέ υφάσματα του καναπέ και τις ανοικτού μπεζ χρώματος πολυθρόνες και μοκέτα.

Η τραπεζαρία βρίσκεται λίγο πιο μπροστά από το σαλόνι σε ενιαίο μάλιστα χώρο και αποτελείται από ένα τεράστιο τραπέζι και δώδεκα άνετες μπλε πολυθρόνες.
Ο τεχνητός φωτισμός του σαλονιού και της τραπεζαρίας προέρχεται από δέσμες φωτός (σποτς) που είναι εγκατεστημένα σε μια περιμετρική ξύλινη κορνίζα που βρίσκεται στην οροφή ενώ από τα μεγάλα πλευρικά παράθυρα μπαίνει άπλετος φυσικός φωτισμός.

Στο κύριο κατάστρωμα και προς την πλώρη, βρίσκεται μία lux καμπίνα με διπλό king size κρεβάτι και έναν μεγάλο τριθέσιο καναπέ που καταλαμβάνει την μπροστινή πλευρά.
Οι υπόλοιπες καμπίνες βρίσκονται στο κατώτερο κατάστρωμα και κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα πολυτέλειας.

Για την ψυχαγωγία των επιβατών προβλέπονται ταχύπλοα βοηθητικά σκάφη τζετ σκι και καταδυτικός εξοπλισμός που μπορούν να φιλοξενηθούν στο μεγάλο γκαράζ στην πρύμνη που διαθέτει μάλιστα και μια μεγάλη πλατφόρμα.
 
Για την πρόωση της 33μετρης θαλαμηγού έχει επιλεγεί ένα ζεύγος πετρελαιοκινητήρων από την MTU με δώδεκα κυλίνδρους σε διάταξη V  και ισχύ 2775 ίππους έκαστη προσφέροντας στο σκάφος υψηλές επιδόσεις που φθάνουν τους 30 κόμβους μέγιστη και 26 κόμβους υπηρεσιακή ταχύτητα.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Nαυπηγείο: San Lorenzo.
Xώρα προέλευσης: Ιταλία.
Υλικά κατασκευής: Γάστρα και υπερκατασκευή από πολυεστέρα.
Αριθμός επιβατών: 10+πλήρωμα.
Αριθμός καμπίνων:4-5+πληρώματος.
Ολικό μήκος: 33 μέτρα.
Μέγιστο πλάτος: 7,40 μέτρα.
Βύθισμα: 1,30 μέτρα.
Εκτόπισμα: 125 τόνοι.
Δεξαμενές καυσίμων: 15000 λίτρα
Δεξαμενές νερού: 4000  λίτρα.
Κινητήρες: 2x 2775 ίπποι.
Μέγιστη ταχύτητα: 30 κόμβοι.
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 26 κόμβοι.
 
Πληροφορίες: KAPPA MARINE S.A., ΛAMIAΣ 10, AΛIMOΣ 164 52, τηλ.: 9969.990-4, fax: 9969.526 www.kappamarine.gr - info@kappamarine.gr

Πανοραμική άποψη του σκάφουςΗ πλεύση του σκάφους κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδαΗ τελική ταχύτητα του San Lorenzo είναι υψηλή και φθάνει τους 30 κόμβους
Τα περιμετρικά τζάμια προσφέρουν άπλετο φυσικό φως στο εσωτερικόΗ πρύμνη του σκάφουςΤο πιλοτήριο του fly bridge είναι εργονομικά σχεδιασμένο
Πανοραμική άποψη του ανώτερου καταστρώματοςΗ τραπεζαρία του fly bridge. Διακρίνεται καθαρά και η ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφήΤο εσωτερικό πιλοτήριο
Το σαλόνι στο εσωτερικόΣε υψηλά επίπεδα άνεσης κυμαίνεται η μεγάλη τραπεζαρίαΗ καμπίνα master διαθέτει διπλό κρεβάτι king size και μεγάλο τριπλό καναπέ
Το γκαράζ στην πρύμνη φιλοξενεί το βοηθητικό σκάφοςΠανοραμική άποψη του ναυπηγείου
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.