Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Ιούνιος 2005 > Ferretti 880


Eπιμέλεια: Αιμίλιος Χατζηδάκης

Ο ναυπηγικός τομέας της Ferretti, ανταποκρινόμενος στις νέες τεχνολογικές μεθόδους, παρουσιάζει την σύγχρονη θαλαμηγό  Ferretti 880, η οποία εμμένει σχεδιαστικά σε κλασικά πρότυπα.

Η πολυτελής θαλαμηγός υπόσχεται να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους τομείς της πλεύσης και της άνεσης, που είναι εν τέλει τα ζητούμενα σε ένα mega yacht με μεγάλο πρεστίζ στην αγορά κατασκευασμένο στο ιταλικό ναυπηγείο με ιστορία που ξεκινά το 1968 όταν καθελκύστηκε το πρώτο σκάφος.

Οι επιδόσεις της θαλαμηγού είναι υψηλές, με τη μέγιστη ταχύτητα να φθάνει τους 30 κόμβους, ενώ η υπηρεσιακή τους 27 κόμβους με τη χρήση κινητήρων ισχύος 1471 Kw έκαστος στις 2350 σ.α.λ.

Το ολικό μήκος του σκάφους είναι 27,03 μέτρα και σε συνδυασμό με το ολικό πλάτος, το οποίο ανέρχεται σε 6,60 μέτρα, προσφέρει πολλά ωφέλιμα τετραγωνικά, με μεγάλους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Στο κύριο κατάστρωμα βρίσκεται η υπερκατασκευή στην κορυφή της οποίας είναι το fly bridge, ο καλύτερος χώρος διαμονής για την απόλαυση της πλεύσης, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Ο εξοπλισμός του fly bridge είναι εντυπωσιακός. Στην αριστερή πλευρά του βρίσκεται το μεγάλο εξωτερικό πιλοτήριο που αποτελείται από μια ευρύχωρη κονσόλα προστατεύοντας επαρκώς τα όργανα από τις καιρικές συνθήκες και ένα διπλό καναπέ.

Στη δεξιά πλευρά και σε συμμετρική θέση ως προς το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο ένα καθιστικό που προσφέρει άνεση και φυσικά πανοραμική θέα.

Ακριβώς από πίσω βρίσκεται η επιπλοσύνθεση του wet bar. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν άρτια εξοπλισμένο χώρο που ο εξοπλισμός προσφέρει μεγάλη αυτονομία στο κατάστρωμα.
Απέναντι από το wet bar, είναι εγκατεστημένος ένας ευρύχωρος καναπές που περιβάλλει ένα τραπεζοειδές τραπέζι, ενώ πιο πίσω βρίσκονται τα στρώματα ηλιοθεραπείας και η πισίνα / τζακούζι.

Το κύριο κατάστρωμα βρίσκεται ένα επίπεδο πιο κάτω και είναι επενδεδυμένο με αρίστης ποιότητας τικ, εξυπηρετώντας διπλά: και για μια καλύτερη κατασκευή και για λόγους αισθητικής. Οι δύο πλευρικοί διάδρομοι είναι φαρδιοί και διασχίζοντάς τους  φθάνουμε στην πλώρη που διατίθενται τα μεγάλα στρώματα ηλιοθεραπείας.

Το πρυμναίο μέρος του κύριου καταστρώματος φιλοξενεί την υπαίθρια τραπεζαρία στο κυκλικό τραπέζι της οποίας μπορούν να γευματίσουν με άνεση οκτώ άτομα.
 
Το εσωτερικό της θαλαμηγού είναι ιδιαίτερα φωτεινό, χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες πλευρικά (οι οποίες με το σχήμα τους παρέχουν μια ξεχωριστή όψη του σκάφους).

Το μεγάλο σαλόνι αποτελεί τον ιδανικό χώρο ηρεμίας και ψυχαγωγίας, ενώ πιο μπροστά βρίσκεται η τραπεζαρία.

Τα έπιπλα που κοσμούν τους δύο χώρους είναι κατασκευασμένα από ξυλεία υψηλής ποιότητας. Αίσθηση όμως κάνουν και τα υφάσματα στους καναπέδες του σαλονιού με την αρχοντική ριγέ γκρι-λευκή απόχρωση.

Πιο μπροστά συναντάμε την άρτια εξοπλισμένη κουζίνα ενώ πλώρα βρίσκεται ο χώρος διακυβέρνησης, ο οποίος είναι εργονομικός και ιδιαίτερα λειτουργικός, με πλήρη εξοπλισμό, συντελώντας στην ασφαλή πλοήγηση.

Στο κατώτερο κατάστρωμα διατίθενται οι έξι καμπίνες, δύο με διπλά king size κρεβάτια και τέσσερις με ημίδιπλες κουκέτες.  Οι καμπίνες είναι πολυτελείς υψηλής αισθητικής με άριστα  υλικά κατασκευής και διαθέτουν αυτόνομο μπάνιο / w.c. 


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Nαυπηγείο: Ferretti
Xώρα προέλευσης: Ιταλία.
Υλικά κατασκευής: Γάστρα και υπερκατασκευή από πολυεστέρα.
Αριθμός επιβατών: 10+πλήρωμα.
Αριθμός καμπίνων:6 +πληρώματος.
Ολικό μήκος: 27.03  μέτρα.
Μέγιστο πλάτος: 6.60 μέτρα.
Εκτόπισμα: 82000 κιλά.
Δεξαμενές καυσίμων: 9000 λίτρα
Δεξαμενές νερού: 1200 λίτρα.
Κινητήρες: 2x 1471 Kw.Μέγιστη ταχύτητα: 30 κόμβοι.
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 27 κόμβοι
.

Πληροφορίες: ΕΚΚΑ ΣΚΑΦΗ Α.Ε. Λ. Ποσειδώνος & Δαβάκη 2 Άλιμος, τηλ.: 9848.992.

Πανοραμική άποψη του σκάφουςΗ μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει η θαλαμηγός φθάνει τους 30 κόμβουςΟι δεξαμενές καυσίμων έχουν χωρητικότητα 9000 λίτρα με αποτέλεσμα η αυτονομία της θαλαμηγού να είναι μεγάλη
Τα μεγάλα πλευρικά παράθυρα αποτελούν ένα από τα κύρια γνωρίσματα της θαλαμηγούΗ πρυμνιά πλατφόρμα είναι τεράστιαΗ πισίνα / τζακούζι
Η υπαίθρια τραπεζαρίαΤο σαλόνι και η τραπεζαρία βρίσκονται σε ενιαίο χώροΗ τραπεζαρία μπορεί να φιλοξενήσει άνετα οκτώ άτομα
Η κουζίνα της θαλαμηγούΤο πιλοτήριοΗ μια από τις δύο πολυτελείς καμπίνες (Master) με διπλό κρεβάτι
Η δεύτερη καμπίνα (VIP) με κρεβάτι king sizeKαμπίνα με δύο κουκέτεςΈνα από τα πολυτελή μπάνια
Κάτοψη του fly bridgeΚάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.