Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Ιούλιος 2005 > Sarnico 65


Το Sarnico 65 θεωρείται  η ναυαρχίδα του ομώνυμου ιταλικού ναυπηγείου.  Εκτείνεται στα είκοσι μέτρα και οι επιδόσεις του είναι εντυπωσιακές αφού προσεγγίζει με ευκολία τους 40 κόμβους ενώ η υπηρεσιακή του ταχύτητα φθάνει τους 34 κόμβους.

Το σκάφος ανήκει στην κατηγορία open και απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό που επιθυμεί καλοθάλασσα σκάφη με σπορ γραμμές και υψηλές επιδόσεις χωρίς, όμως, να θυσιάζονται οι ανέσεις.

Oι διαστάσεις του Sarnico 65 είναι 19.75 x 4,86 μέτρα και εκτείνεται σε δύο ευρύχωρα και κυρίως πρακτικά καταστρώματα. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι η ευμεγέθης πλώρη και τα ελλειψοειδή παράθυρα του πιλοτηρίου. Αυτά τα δύο στοιχεία προσδίδουν έναν αισθητικά «επιθετικό» χαρακτήρα στο σκάφος. Χαρακτηριστική είναι και η σκάλα του σκάφους προς την πρύμνη, η οποία συνδυάζεται με μια τεράστια πρυμνιά πλατφόρμα.

Παρατηρώντας το Sarnico 65 διακρίνουμε ένα μεγάλο κύριο κατάστρωμα του οποίου η αρχιτεκτονική είναι κλασσική με λιτές και απέριττες γραμμές που εξασφαλίζουν την πολύ πρακτική χρήση του. Το κατάστρωμα διαθέτει  ξύλινη επένδυση υψηλής ποιότητας, η οποία συνδυάζεται αρμονικά με τις καλαίσθητες επιλοσυνθέσεις λευκού χρώματος δημιουργώντας ένα αισθητικά αρμονικό αποτέλεσμα. 

Στη δεξιά πλευρά του σκάφους είναι εγκατεστημένο το πιλοτήριο από το οποίο εξασφαλίζεται πολύ καλή  ορατότητα. Η κονσόλα καταλαμβάνει μεγάλη επιφάνεια και φιλοξενεί με άνεση όλα τα ενδεικτικά όργανα των κινητήρων καθώς επίσης το gps και το ραντάρ, ενώ σε ξεχωριστό επίπεδο στην κονσόλα βρίσκονται όλοι οι ηλεκτρικοί ασφαλοδιακόπτες. Το τιμόνι διαθέτει λιτή αισθητική και συνεργάζεται απόλυτα με τα χειριστήρια των μηχανών που είναι εγκατεστημένα παραπλεύρως. 

Πίσω από το πιλοτήριο έχει τοποθετηθεί το υπαίθριο καθιστικό με έναν μεγάλο καναπέ που περιβάλλει ένα πολυεστερικό ορθογώνιο τραπέζι  στο οποίο μπορούν να γευματίσουν έως οκτώ άτομα ενώ προσφέρει άνεση στις υπόλοιπες ώρες.  Απέναντι του βρίσκεται ένας επιπλέον άνετος καναπές στο τέλος του οποίου αρχίζει μια πολυεστερική επιπλοσύνθεση που περιλαμβάνει το wet bar.  Τα τέσσερα συνολικά στρώματα που περιμένουν τους επιβάτες στην περιοχή της πρύμνης και το διπλό στρώμα στο πλωριό κατάστρωμα θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα από τους λάτρεις της ηλιοθεραπείας.

Η όψη, η αισθητική και κυρίως το περιβάλλον του κύριου καταστρώματος μεταβάλλεται άρδην όταν ανοίξει η ηλεκτρική οροφή προσδίδοντας κυριολεκτικά, άλλον αέρα στο χώρο! Η ηλεκτρική οροφή άλλωστε είναι από τα πλέον ελκυστικά σημεία του σκάφους.
Στο κατώτερο κατάστρωμα επικρατεί η ίδια φιλοσοφία όπως και στο κύριο κατάστρωμα. Μεγάλοι, άνετοι και κυρίως πρακτικοί χώροι είναι στη διάθεση των επτά συνολικά επιβατών που μπορεί να φιλοξενήσει στις τρεις μεγάλες καμπίνες του.

Για την κατασκευή του εσωτερικού έχει χρησιμοποιηθεί ξυλεία ποιότητας σε ανοικτή απόχρωση του καφέ, η οποία συνδυάζεται αρμονικά με τις μπεζ αποχρώσεις των υφασμάτων και μοκετών. Ο φυσικός φωτισμός επιτυγχάνεται από τα 14 συνολικά φινιστρίνια και ένα hatch ενώ ο τεχνητός φωτισμός προέρχεται από φωτιστικά σημεία οροφής (σποτς).

Το ευρύχωρο σαλόνι αποτελείται από ένα σταθερό ξύλινο τραπέζι και έναν ευρύχωρο καναπέ. Αντικρυστά βρίσκεται η επιπλοσύνθεση της πλήρως εξοπλισμένης κουζίνας.
Πλώρα βρίσκεται η καμπίνα του ιδιοκτήτη, η οποία διαθέτει διπλό κρεβάτι και αποκλειστική τουαλέτα / w.c. ενώ πανομοιότυπη είναι και η πρυμνιά δεύτερη καμπίνα. Πρύμα υπάρχει μια καμπίνα που διαθέτει επίσης αποκλειστικό μπάνιο/ w.c. αλλά διαφοροποιείται ως προς τα κρεβάτια αφού είναι εξοπλισμένη με τρεις μονές κουκέτες. Υπάρχει όπως η δυνατότητα εγκατάστασης διπλού κρεβατιού.

Η προωστήρια δύναμη του Sarnico 65 προέρχεται από ένα ισχυρό δίδυμο πετρελαιοκινητήρων ισχύος 1300 ίππων έκαστος προσδίδοντας στο σκάφος μεγάλη ισχύ.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Nαυπηγείο: Sarnico
Xώρα προέλευσης: Ιταλία.
Υλικά κατασκευής: Γάστρα και υπερκατασκευή από πολυεστέρα.
Ολικό μήκος: 19.75  μέτρα.
Μέγιστο πλάτος: 4,86 μέτρα.
Εκτόπισμα: 26t.
Αριθμός καμπίνων:3.
Αριθμός επιβατών: 7.
Δεξαμενές καυσίμων: 2.760 λίτρα . 
Κινητήρες: 2x 1.300 ίπποι.
Aυτονομία: 330 ν. μίλια.
Μέγιστη ταχύτητα: 40 κόμβοι.
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 34 κόμβοι.

Πληροφορίες: TWIN DUCKS MARINE SA, Λ. BOYΛIAΓMENHΣ 85, τηλ.: 9621.274, fax: 9640.160, www.twinducks.gr - info@twinducks.gr

Το Sarnico 65H ναυαρχίδα του ιταλικού ναυπηγείου έχει μήκος 19.75 μέτραΑεροφωτογραφία του σκάφους
Το Sarnico 65 επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβουςΤο εργονομικό πιλοτήριοΤο κύριο κατάστρωμα
Η ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφήΗ πρυμνιά σκάλαΟ κύριος χώρος του εσωτερικού
Η πλωριά καμπίναΗ δεύτερη καμπίνα του σκάφους διαθέτει επίσης διπλό κρεβάτιΚάτοψη του κύριου καταστρώματος
Κάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.