Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Αύγουστος 2005 > Azimut 86S


Επιμέλεια: Αιμίλιος Χατζηδάκης

Το ιταλικό ναυπηγείο Azimut τα τελευταία χρόνια έχει βάλει πλώρη για μία σημαντική ανανέωση σε όλο του το στόλο. Το Azimut 86 sport open  με διαστάσεις 26.97 x 6.15 μέτρα ανήκει σε ένα από τα κορυφαία νέα μοντέλα της εταιρείας με εντυπωσιακή εμφάνιση και υψηλές επιδόσεις στην ταχύτητα που φθάνει έως τους 45 κόμβους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ναυπήγηση του νέου αυτού μοντέλου συμμετέχει  σε διευθυντική μάλιστα θέση και ένας έλληνας ναυπηγός κρητικής καταγωγής ο κ. Ηρακλής Μανουσάκης.

Το Azimut 86S διαθέτει εξαιρετική εμφάνιση και εντυπωσιάζει από την πρώτη ματιά. Κύρια σημεία αναφοράς του αποτελούν τα τρία πλευρικά ελλειψοειδή παράθυρα όπου με το μοναδικό τους σχήμα έρxoνται σε πλήρη αντίθεση με τα τετράγωνα παράθυρα που είναι τοποθετημένα με πλήρη συμμετρία στη γάστρα του σκάφους. Το σχήμα του νέου μοντέλου είναι εντυπωσιακό και η απόχρωση του βαθύ κόκκινου εντείνει αυτή την εικόνα.

Το ιταλικό σκαρί «απλώνεται» σε δύο μοντέρνα καταστρώματα με μοναδικές επιπλοσυνθέσεις, ξεφεύγοντας από τις από τις κλασσικές διατάξεις δημιουργώντας έτσι ένα στυλ προσαρμοσμένο πλήρως στην εποχή του. 

Το κύριο κατάστρωμα είναι άνετο και διαθέτει δύο υπαίθρια καθιστικά από τα οποία το ένα είναι καταλαμβάνει την μεγάλη περιοχή της πρύμνης. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει δύο μεγάλους καναπέδες που συνδυάζονται με δύο τραπέζια, ένα wet bar και φυσικά μεγάλα στρώματα ηλιοθεραπείας. Η μεγάλη άνεση του χώρου, μετατρέπει το υπαίθριο αυτό καθιστικό σε τραπεζαρία που μπορεί να φιλοξενήσει τους οκτώ επιβάτες.

Μια φαρδιά συρόμενη πόρτα οδηγεί στο εσωτερικό, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι ο μοναδικός συνδυασμός χρωμάτων. Το καφέ σκούρο των επίπλων και του πατώματος αντικαθιστά το συνηθισμένο ανοικτόχρωμο που έχει η πλειονότητα των σκαφών,  και συνδυάζεται υπέροχα τόσο με τα σε απόχρωση του πάγου  υφάσματα, μοκέτες και δέρματα, όσο και με το εξωτερικό βαθύ κόκκινο χρώμα. Το περιβάλλον του εσωτερικού αυτού χώρου γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό όταν ανοίξει η ηλεκτρική οροφή που επιτρέπει να εισχωρήσει άπλετο φυσικό φως.

Στο μπροστινό μέρος του ντεκ βρίσκεται το πιλοτήριο, ένας μεγάλος χώρος με τρία συνολικά καθίσματα από δέρμα, άρτιος εξοπλισμένα με το τιμόνι εγκατεστημένο στο κέντρο να πλαισιώνεται από τα ενδεικτικά όργανα των μηχανών και των οργάνων πλοήγησης ενώ στις δύο πλευρές της κονσόλας βρίσκονται δύο τεράστιοι αποθηκευτικοί χώροι.

Πίσω από το πιλοτήριο, «ανοίγεται» ένας ενιαίος χώρος με δύο καναπέδες και ένα τραπέζι ενώ λίγο πιο πίσω συναντάμε το καθιστικό - τραπεζαρία. Την παράσταση εδώ κλέβει ένα τετράγωνο τραπέζι σε σκούρα καφέ απόχρωση με μοντέρνες γραμμές, η κάθε πλευρά του οποίου αναδιπλώνεται σε τρίγωνες προεκτάσεις, αυξάνοντας την επιφάνεια και δημιουργώντας παράλληλα ένα μοναδικό σχήμα. Απέναντι βρίσκεται μια επιπλοσύνθεση με ειδικό μηχανισμό ο οποίος επιτρέπει σε  τηλεόραση πλάσματος να «αναδύεται» όποτε υπάρχουν ενδιαφερόμενοι θεατές.

Στο κατώτερο κατάστρωμα βρίσκονται τέσσερις συνολικά καμπίνες υψηλών προδιαγραφών για τους επιβάτες και μια επιπλέον για το πλήρωμα. Η καμπίνα ωστόσο που αναπόφευκτα ξεχωρίζει είναι αυτή που η θέα της απλώνεται σε έξι τετράγωνα φινιστρίνια. Όλες οι καμπίνες διαθέτουν αποκλειστικό μπάνιο / w.c.και  κλιματισμό ενώ δύο από αυτές διατίθενται με διπλό κρεβάτι king size και δύο με μονές κουκέτες.

Η προωστήρια δύναμη του σκάφους προέρχεται από ένα ζεύγος πετρελαιοκινητήρων με ισχύ 2 x 2000 ίππων προσφέροντας στο σκάφος υψηλές ταχύτητες που φθάνουν τους 45 κόμβους η μέγιστη και 40 κόμβους η υπηρεσιακή ταχύτητα. Οι κινητήρες είναι δυνατόν να συνεργασθούν με προπέλες επιφανείας ή μηχανές αντενέργειας (υδροτζέτ).

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Nαυπηγείο: Azimut.
Xώρα προέλευσης: Ιταλία.
Υλικά κατασκευής: Γάστρα και υπερκατασκευή από πολυεστέρα.
Ολικό μήκος: 26.97   μέτρα.
Μέγιστο πλάτος: 6.15 μέτρα.
Βύθισμα: 1,35 μέτρα.
Εκτόπισμα: 58t.
Αριθμός καμπίνων:4+1 πληρώματος.
Αριθμός επιβατών: 8+2 πλήρωμα.
Δεξαμενές καυσίμων: 6000 λίτρα.
Κινητήρες: 2x 2000 ίπποι.
Τύπος μετάδοσης: προπέλες επιφανείας Arneson / υδροτζέτ (optional)
Μέγιστη ταχύτητα: 45 κόμβοι.
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 40 κόμβοι.

Το Azimut 86s αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 45 κόμβωνΑzimut 86 άνωθενΠανοραμική άποψη του σκάφους
Τα παράθυρα και φινιστρίνια του σκάφους είναι εντυπωσιακάΤο ντεκ είναι εντυπωσιακό τόσο την ημέρα……όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας
Το καινοτόμο έπιπλο που φιλοξενεί την τηλεόρασηΜοντέρνο τραπέζι στο καθιστικόΤο ντεκ παρέχει μεγάλη άνεση
Η περιοχή της πλώρηςΤο υπαίθριο κατάστρωμαΗ πρυμνιά πλατφόρμα
Το γκαράζ στην πρύμνηΤα απόνερα όταν χρησιμοποιείται υδροτζέτ είναι χαρακτηριστικάΗ ορατότητα από το πιλοτήριο είναι άριστη
Τα δερμάτινα καθίσματα του πιλοτηρίουΜια εκ των πολυτελών καμπίνωνΗ δεύτερη καμπίνα με διπλό κρεβάτι
Καμπίνα με δύο μονές κουκέτεςΈνα από τα μπάνια/w.cΗ κουζίνα
Κάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.