Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Νοέμβριος 2005 > Benetti Galaxy FB 232

Aπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Το τρίπτυχο πολυτέλεια άνεση και ασφαλής πλεύση συνδυάζεται επιτυχώς στην θαλαμηγό Galaxy που εκτείνεται στα 56 x10,4 μέτρα ενώ διαθέτει κλασσικές γραμμές και συνοδεύεται από υψηλή ποιότητα κατασκευής που την εγγυάται το ιταλικό ναυπηγείο πολυτελών σκαφών Benetti.

Κυρίαρχο ρόλο στην άρτια αισθητική της νέας θαλαμηγού διαδραματίζουν οι μεγάλες υπερκατασκευές της στις οποίες εκτείνονται τρία ευρύχωρα καταστρώματα. Τα μπροστινά παράθυρα έχουν κυκλική διάταξη προσφέροντας αρμονία και καλαισθησία στην εικόνα του σκάφους επιτρέποντας παράλληλα σε όλο το εσωτερικό να φωτίζεται από άπλετο φυσικό φως.

Μεγάλη σχεδιαστική έμφαση δόθηκε στο ανώτερο κατάστρωμα του Benetti Galaxy. Εκεί υιοθετείται μια διάταξη που περιλαμβάνει υπαίθριες τραπεζαρίες καθιστικά και πισίνα – jacuzzi καθιστώντας τον χώρο άνετο και αυτόνομο. Η προστασία του στις καιρικές συνθήκες είναι επαρκής αφού το κατάστρωμα καλύπτεται από τις πολυεστερικές οροφές και τις υφασμάτινες τέντες αυξάνοντας αισθητά την άνεση.

Ο σχεδιασμός του fly bridge είναι λειτουργικός και άνετος. Η μεγάλη τραπεζαρία του βρίσκεται στο κέντρο και αποτελείται από έναν καναπέ μεγάλων διαστάσεων και ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι. Στην δεξιά πλευρά είναι εγκατεστημένο ένα πλήρως εξοπλισμένο wet bar ενώ πιο πίσω συναντάμε το χώρο που φιλοξενεί την πισίνα και τους άνετους καναπέδες για ηλιοθεραπεία.

Πιο μπροστά προσφέρεται ένα μεγάλο γυμναστήριο στο οποίο η πρόσβαση από τα κατώτερα επίπεδα είναι εφικτή διαμέσου ενός πολυτελούς ανελκυστήρα ενώ το πλαίσιο του είναι κατασκευασμένο από γυαλί και λειτουργεί ως αίθριο φέρνοντας το φυσικό φως στην καρδιά του σκάφους.

Στα υπόλοιπα καταστρώματα του πλωτού αρχοντικού Galaxy, προσφέρονται τέσσερα πολυτελή σαλόνια και τραπεζαρίες αναμφίβολα όμως αυτά που κλέβουν την παράσταση βρίσκονται στο κεντρικό κατάστρωμα. Εκεί συναντάμε έναν μεγάλο ενιαίο χώρο που περιλαμβάνει ένα σαλόνι μια μεγάλη βιβλιοθήκη και ένα πιάνο. Στη συνέχεια συναντάμε το δεύτερο σαλόνι με τους αναπαυτικούς καναπέδες και τις πολυθρόνες του να πλαισιώνουν δύο τραπέζια μοντέρνας αισθητικής. Πιο μπροστά βρίσκεται η πολυτελής τραπεζαρία.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε όλους τους χώρους και σε όλες τις εκδόσεις είναι αρίστης ποιότητας. Στα μπάνια έχουν τοποθετηθεί μάρμαρα ενώ για τις επιπλοσυνθέσεις έχει χρησιμοποιηθεί ξύλο από ευκάλυπτο, πλατάνι και σφένδαμο προσφέροντας στο σκάφος μοναδική ατμόσφαιρα. Εκλεκτά υλικά έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για όλες τις υφασμάτινες και δερμάτινες επιφάνειες. Θα πρέπει να τονιστεί ωστόσο ότι το ναυπηγείο διαθέτει εναλλακτικές προτάσεις σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων έτσι ώστε να ικανοποιούνται κατά το δυνατόν οι προσωπικές αισθητικές επιλογές του υποψηφίου αγοραστή.

Το Galaxy διαθέτει έξι πολυτελείς καμπίνες, με δυνατότητα φιλοξενίας 14 ατόμων. Σημείο αναφοράς του σκάφους αποτελεί η VIP καμπίνα στο ανώτερο κατάστρωμα που διαθέτει πολλά ωφέλιμα τετραγωνικά μέτρα ενώ εκτείνεται σε δύο επίπεδα και έχει πανοραμική θέα. Για το 16μελές πλήρωμα έχουν προβλεφθεί οκτώ συνολικά άνετες καμπίνες.

Για την ψυχαγωγία των επιβατών τα γκαράζ της θαλαμηγού είναι εφοδιασμένα με ένα φουσκωτό σκάφος, δύο κάνοε καγιάκ, δύο μικρά ιστιοπλοϊκά ένα σερφ και δύο θαλάσσια τζετ.

Η προωστήρια δύναμη της θαλαμηγού προέρχεται από δύο ισχυρούς κινητήρες Caterpillar με ισχύ 1850 ίππους έκαστος που καλούνται να κινήσουν το κατασκευασμένο από φωτιά και ατσάλι σκαρί με βάρος 805(!) τόνους προσφέροντας μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων και υπηρεσιακή 15 κόμβων.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Nαυπηγείο: Αzimut-Benetti SpA.
Xώρα προέλευσης: Ιταλία.
Αριθμός επιβατών: 16+πλήρωμα.
Αριθμός καμπίνων:6+πληρώματος.
Ολικό μήκος: 56 μέτρα.
Μέγιστο πλάτος: 10,40 μέτρα.
Βύθισμα: 3.1 μέτρα.
Εκτόπισμα: 805 τόνοι.
Δεξαμενές καυσίμων:130.000 λίτρα
Δεξαμενές νερού: 20000 λίτρα.
Κινητήρες: 2x 1850 ίπποι.
Μέγιστη ταχύτητα: 16 κόμβοι.
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 15 κόμβοι.

Πληροφορίες: MPM MARINE HELLAS SA Λευκάδος 4 Βούλα τηλ.: 8955091

Benetti GalaxyBenetti GalaxyBenetti Galaxy
Το fly bridgeH πισίνα-jacuzziΗ τραπεζαρία στο fly bridge
Εξαιρετικής σχεδίασης τέντες στο flyΤο γυμναστήριο του σκάφουςTo fly bridge από άλλη οπτική γωνία
Το κεντρικό σαλόνιΤο δεύτερο σαλόνι περιλαμβάνει μια βιβλιοθήκηΤα σαλόνια του ανώτερου καταστρώματος
Η τραπεζαρία του ανώτερου καταστρώματοςΤο πιάνο που περιλαμβάνεται στο κεντρικό σαλόνιΈνα ακόμη καθιστικό
Η πολυτελής καμπίνα στο ανώτερο κατάστρωμαΗ καμπίνα εκτείνεται σε δύο επίπεδαΠολυτελής διάκοσμος
Καμπίνα στο κατώτερο κατάστρωμαΤα μπάνια είναι επενδεδυμένα από μάρμαραΜοντέρνος μαρμάρινος νεροχύτης
Οι κατόψεις του σκάφους
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.