Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Δεκέμβριος 2005 > Elegance 72

Ήρεμη δύναμη

Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Δημιούργημα του γερμανικού ναυπηγείου Drettmann η θαλαμηγός Elegance εκτείνεται στα 22x5.70 μέτρα διαθέτει πέντε καμπίνες, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 31 κόμβων και υπηρεσιακή 27 κόμβων.

Η αρχιτεκτονική του Elegance 72 είναι χαρακτηριστική και αποπνέει «επιθετικό» στυλ. Σε αυτό συμβάλει το σχήμα της υπερκατασκευής που είναι χαμηλωμένη στην μπροστινή της πλευρά, ενώ ανασηκώνεται αρκετά προς τα πίσω. Στην σπορ εικόνα του σκάφους συμβάλουν επίσης και τα πλευρικά παράθυρα που διαθέτουν τριγωνικό σχεδιασμό.

Κύριο πλεονέκτημα του ναυπηγείου αποτελεί το γεγονός ότι μπορεί να δεχθεί την σχεδιαστική άποψη του εκάστοτε πελάτη με αποτέλεσμα ο επίδοξος αγοραστής να αποκτήσει το σκάφος της επιθυμίας του.

Το Elegance 72 εκτείνεται σε τρία πολυτελή καταστρώματα. Στην κορυφή της υπερκατασκευής συναντάμε το fly bridge, έναν επιμελημένο χώρο που διαθέτει στην δεξιά πλευρά ένα υπαίθριο καθιστικό, ενώ πιο πίσω βρίσκονται τα μεγάλα στρώματα ηλιοθεραπείας. Στην αριστερή πλευρά είναι εγκατεστημένη η επιπλοσύνθεση του wet bar, ενώ πιο μπροστά βρίσκεται το εξωτερικό πιλοτήριο. Το σκάφος της παρουσίασης προσφέρεται με hard top κυκλικού σχεδιασμού με τέσσερα ενσωματωμένα φωτιστικά δέσμης (σποτς) και δύο ηχεία πλευρικά.

Μια σκάλα σπειροειδούς σχήματος οδηγεί στο πρυμναίο μέρος του κύριου καταστρώματος. Στον συγκεκριμένο χώρο περιλαμβάνεται ένας μεγάλος αναπαυτικός καναπές ο οποίος συνδυάζεται με ένα μεγάλο τραπέζι και ατομικές πολυθρόνες. Τα υφάσματα των υπαίθριων καθιστικών του σκάφους είναι όλα σε λευκή και μπλε απόχρωση προσφέροντας αρμονία στη συνολική αισθητική. Στο πρωραίο μέρος διατίθενται μεγάλα στρώματα ηλιοθεραπείας και ένα επιπλέον υπαίθριο καθιστικό.

Στο κύριο κατάστρωμα συναντάμε το ευρύχωρο εσωτερικό με κύριο χαρακτηριστικό τις μοντέρνες γραμμές. Το σαλόνι περιλαμβάνει έναν μεγάλο καναπέ και πολυθρόνες που περιβάλλουν δύο καλαίσθητα τραπέζια. Απέναντι υπάρχει μια μεγάλη επιπλοσύνθεση από σκουρόχρωμη ξυλεία που φιλοξενεί μια μεγάλη επίπεδη τηλεόραση. Πιο μπροστά και συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά συναντάμε μια τραπεζαρία μοντέρνας αισθητικής η οποία φιλοξενεί έξι άτομα με μεγάλη άνεση. Στη δεξιά πλευρά είναι εγκατεστημένη η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Στο κατώτερο κατάστρωμα βρίσκονται οι καμπίνες, οι οποίες είναι ξεχωριστές, ευρύχωρες με κρυφό φωτισμό στην οροφή που συνδυάζεται από φωτιστικά δέσμης (σποτς) και μοναδικές υφασμάτινες επενδύσεις και μοκέτες.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Nαυπηγείο: Drettmann
Xώρα προέλευσης: Γερμανία.
Αριθμός επιβατών: 6+πλήρωμα.
Αριθμός καμπίνων:5
Ολικό μήκος: 22 μέτρα.
Μέγιστο πλάτος: 5, 70 μέτρα.
Βύθισμα: 1,75 μέτρα.
Εκτόπισμα: 50 τόνοι.
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 1600 λίτρα.
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 300 λίτρα.
Κινητήρες: 2x 1300 ίπποι.
Μέγιστη ταχύτητα: 31κόμβοι.
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 27 κόμβοι

Πληροφορίες: ELEGANCE YACHTS HELLAS (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), Λ.ΑΛ.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 89 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΚ.185 33, Τηλ.210 4175802-280, Φαξ. 210 4175902, katsalis@ath.forthnet.gr

Μοντέρνα αισθητικήΠλευρική όψη του Elegance 72To fly bridge διαθέτει άρτιο σχεδιασμό
Τα αναπαυτικά στρώματα στο flyΗ σπειροειδής σκάλα συνδέει το ανώτερο με το κύριο κατάστρωμαΗ περιοχή της πλώρης διαθέτει μεγάλα στρώματα ηλιοθεραπείας
Το άνετο σαλόνι διαθέτει μοντέρνα αισθητικήΑποψη του σαλονιούΣτην τραπεζαρία μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα 6 άτομα
Η σκάλα που οδηγεί στο κατώτερο κατάστρωμαΚαμπίνα με διπλό κρεβάτιΗ δεύτερη καμπίνα του σκάφους
Καμπίνα με δύο μονές κουκέτεςΜπάνιο με μοναδική επένδυση και μοκέτεςΑποψη της ευρύχωρης καμπίνας με διπλό κρεβάτι
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.