Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Απρίλιος 2006 > Pershing 90


Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

SIMPLY THE BEST

Εάν η Tina Turner σκεφτόταν ένα σκάφος όταν τραγουδούσε την επιτυχία της simply the best, αυτό θα ήταν το σίγουρα το Pershing 90. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στο 28ο ναυτικό σαλόνι των Κανών ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι παραγγελίες για το 2007. Το Pershing 90 έχει διαστάσεις 26,96 x 6,23 μέτρα, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 44 κόμβους και υπηρεσιακή 38 κόμβους.

Εξωτερικά αποτελεί ένα από τα πλέον εντυπωσιακά σκάφη της κατηγορίας του. Διαθέτει τις γνωστές κομψές γραμμές που υιοθετεί το ιταλικό ναυπηγείο, καθιστώντας τα σκάφη της αναγνωρίσιμα, με τον συνδυασμό του λευκού και γκρι πολυεστέρα. Κύριο χαρακτηριστικό του Pershing 90 αποτελούν οι μεγάλοι και ευρύχωροι χώροι που είναι αποτέλεσμα των μεγάλων διαστάσεων και του εργονομικού σχεδιασμού του.

Σημείο αναφοράς αποτελεί η καλοσχεδιασμένη υπερκατασκευή. Πλευρικά διαθέτει παράθυρα μοντέρνου σχεδιασμού ενώ στην οροφή της έχει διαμορφωθεί ένα μικρό κατάστρωμα εξοπλισμένο με στρώματα ηλιοθεραπείας και καναπέ. Στο πρωραίο τμήμα της υπερκατασκευής συναντάμε ένα καθιστικό που αποτελείται από έναν μεγάλο καναπέ που περιβάλλει ένα τραπέζι. Πιο μπροστά εδράζεται μια πολυεστερική σύνθεση που συνδυάζεται με το καθιστικό και περιλαμβάνει στρώματα ηλιοθεραπείας.

Η πρυμναία περιοχή όντας πολυχρηστική έχει ένα μεγάλο καθιστικό, που προφυλάσσεται επαρκώς από την επιμήκυνση της οροφής της υπερκατασκευής προς τα πίσω. Το καθιστικό αποτελείται από έναν καναπέ και ένα μοντέρνο ευμέγεθες τραπέζι, ενώ το δάπεδο έχει επένδυση από ξύλο τικ. Η πρυμναία πλατφόρμα αποτελεί άλλο ένα σημείο αναφοράς του σκάφους εξαιτίας των ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων της με τα ανάλογα πλεονεκτήματα. Εκεί συναντάμε και το μεγάλο γκαράζ στο οποίο φιλοξενούνται το βοηθητικό σκάφος και το θαλάσσιο τζετ.

Το εσωτερικό διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό ενώ είναι ευρύχωρο με ψηλή οροφή, έπιπλα υψηλής αισθητικής και ποιοτικά υλικά.

Το σαλόνι και η τραπεζαρία βρίσκονται σε έναν ενιαίο χώρο του οποίου το δάπεδο είναι επενδυμένο από ξυλεία με φαρδιά διάσταση, βαμμένη σε σκούρο τόνο του καφέ. Το σαλόνι διαθέτει έναν κομψό καναπέ σε λευκή απόχρωση και ένα γυάλινο τραπέζι ενώ οριοθετείται διακριτικά από μια μοκέτα ίδιου χρώματος. Πιο μπροστά συναντάμε την τραπεζαρία της οποίας οι πορτοκαλί καρέκλες προσθέτουν μια ευχάριστη εικόνα.

Το πιλοτήριο βρίσκεται πιο μπροστά και διαθέτει πολύ καλό σχεδιασμό, με μια εργονομική κονσόλα να φιλοξενεί όλα τα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης ενώ συνδυάζεται από δύο μονούς αναπαυτικούς καναπέδες

Στο κατώτερο κατάστρωμα βρίσκονται οι καμπίνες που διακρίνονται από την ευρυχωρία τους. Προσφέρονται τέσσερις καμπίνες, εκ των οποίων οι δύο διαθέτουν διπλό κρεβάτι και οι άλλες δύο μονές κουκέτες ενώ όλες είναι εξοπλισμένες με αποκλειστικά λουτρά. Προσφέρεται επίσης και μια καμπίνα πληρώματος.

Η προωστήρια δύναμη του σκάφους προέρχεται από ένα δίδυμο εσωλέμβιων κινητήρων με ισχύ 2400 ίππων έκαστος που συνδυάζονται με ένα προηγμένο σύστημα πρόωσης, επιτυγχάνοντας υψηλές επιδόσεις ταχύτητας που αγγίζουν τους 44 κόμβους η μέγιστη και 38 κόμβους η υπηρεσιακή ταχύτητα. Όσο δε για την πλεύση του εκτιμάται σε υψηλά επίπεδα ενώ η τιμή του προσδιορίζεται από την επιλογή των μηχανών και την τελική διαρρύθμιση των εσωτερικών του σκάφους.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Nαυπηγείο: Pershing
Ολικό μήκος: 26,96 μέτρα.
Μέγιστο πλάτος:6,23 μέτρα.
Βύθισμα: 1,65 μέτρα.
Εκτόπισμα: 62 t.
Αριθμός καμπίνων: 4+2
Δεξαμενές καυσίμων: 6500 λίτρα.
Κινητήρες: 2x 2000 ίπποι, 2x 2400 ίπποι.
Μέγιστη ταχύτητα: 44 κόμβοι.
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 38 κόμβοι.

Πληροφορίες: PERSHING (ITAΛΙΑ) EKKA ΣKAΦH, ΔABAKH 2 & Λ. ΠOΣEIΔΩNOΣ, AΛIMOΣ 175 55, τηλ.: 9848.992, fax: 9884.420

Το Pershing εν πλωΗ μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τους 44 κόμβουςΤο σκάφος άνωθεν
Ειδυλλιακή πλώρηΤεράστια πλατφόρμα στη πρύμνηΤο υπαίθριο καθιστικό
Το τέντερ βγαίνει πολύ εύκολα από το γκαράζΤο πρυμναίο καθιστικόΕκλεπτυσμένο εσωτερικό
Αποψη του σαλονιού και της τραπεζαρίαςΥλικά και χώροι υψηλής αισθητικήςΚαμπίνα με κρεβάτι σε μέγεθος King Size
Λουτρά εξαιρετικής σχεδίασηςΚάτοψη ανώτερου καταστρώματοςΚάτοψη κύριου καταστρώματος
Κάτοψη κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.