Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Ιούνιος 2006 > Ferretti 731

Το ιταλικό ναυπηγείο Ferretti ανακοινώνει ένα νεότευκτο μοντέλο, το Ferretti 731 που έχει διαστάσεις 22.68 x 5,81 μέτρα και εκτείνεται σε τρία πολυτελή καταστρώματα.

Κύριο χαρακτηριστικό της νέας θαλαμηγού αποτελεί το μεγάλο πλευρικό παράθυρο στη γάστρα, συντελώντας καθοριστικά στην όψη του. Η υπερκατασκευή του διαθέτει επίσης ευμεγέθεις γυάλινες επιφάνειες χαρακτηριστικής μορφής όμοιες με άλλα μοντέλα, προσφέροντας άπλετο φυσικό φως στο εσωτερικό.

Στο ανώτερο κατάστρωμα συναντάμε το fly bridge, με καινοτόμα την θέση του πιλοτηρίου αφού βρίσκεται στο μέσον του καταστρώματος, δημιουργώντας δύο μεγάλες επιφάνειες μπροστά και πίσω από αυτό. Οι επιφάνειες αυτές έχουν αξιοποιηθεί καταλλήλως, προσφέροντας στους επιβάτες μια μεγάλη ζώνη ηλιοθεραπείας πλώρα και ένα υπαίθριο σαλόνι πρίμα. Στον ίδιο χώρο και στην αριστερή πλευρά είναι εγκατεστημένη η επιπλοσύνθεση που φιλοξενεί το wet bar ενώ πρίμα βρίσκεται το βοηθητικό σκάφος ή το τζετ σκι.

Το κεντρικό κατάστρωμα διαθέτει μεγάλες και άνετες επιφάνειες στις περιοχές της πλώρης και της πρύμνης αντίστοιχα. Πλώρα αναπτύσσεται μια μεγάλη ζώνη ηλιοθεραπείας ενώ πρίμα προσφέρεται μια υπαίθρια τραπεζαρία υψηλής αισθητικής με άμεση πρόσβαση στην μεγάλη πλατφόρμα και το γκαράζ.

Η είσοδος στο εσωτερικό σηματοδοτείται από μια μεγάλη συρόμενη πόρτα που βρίσκεται στο κεντρικό κατάστρωμα. Εκεί συναντάμε έναν ενιαίο χώρο με σημαντικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, που σχετίζεται με την ανισόπεδη διάταξη μεταξύ σαλονιού και τραπεζαρίας, διαχωρίζοντας με σαφή τρόπο τις δύο χρήσεις. Επιπλέον συντελεί θετικά στην αισθητική του χώρου. Πρωτότυπη θέση καταλαμβάνει και η επιπλοσύνθεση της τηλεόρασης που βρίσκεται ενδιάμεσα στο σαλόνι και την τραπεζαρία. Σχετικά με την αισθητική αυτή κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα με υλικά πρώτης ποιότητας ενώ συνδυάζονται αρμονικά η κλασσική αρχιτεκτονική με μοντέρνα έπιπλα και άλλα κατασκευαστικά στοιχεία όπως για παράδειγμα το τραπέζι της τραπεζαρίας και η σκάλα που οδηγεί στο fly bridge.

Η χώρος της κουζίνας διαθέτει πλήρη εξοπλισμό και βρίσκεται σε ένα μεγάλο δωμάτιο κοντά στην τραπεζαρία. Πιο μπροστά, συναντάμε το πιλοτήριο έναν μεγάλο και εργονομικό χώρο διακυβέρνησης με προηγμένα συστήματα πλοήγησης

Στο κατώτερο κατάστρωμα βρίσκονται οι τέσσερις καμπίνες για τους επιβάτες και μία για το πλήρωμα. Όλες διαθέτουν μεγάλους χώρους υψηλά επίπεδα ανέσεων και αισθητικής ενώ θεωρείται ευνόητο πως τα χρησιμοποιούμενα υλικά είναι από τα καλύτερα που διατίθενται.

Η πρόωση του σκάφος επιτυγχάνεται με ένα ζεύγος πετρελαιοκινητήρων με ισχύ από 1360 έως 1550 ίππους έκαστος και αποδίδουν 31 κόμβους μέγιστη ταχύτητα και 28 κόμβους υπηρεσιακή ταχύτητα με τις μηχανές των 1360 ίππων ενώ με τις μεγαλύτερες μηχανές η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τους 33,5 κόμβους και τους 30 κόμβους η υπηρεσιακή.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος: 22.68 μέτρα
Μήκος ισάλου:22.38 μέτρα
Μεγ. πλάτος: 5.81 μέτρα
Εκτόπισμα (πλήρες): 49800 κιλά
Δεξαμενές καυσίμων: 5500 λίτρα
Δεξαμενές νερού: 1000 λίτρα
Κινητήρες:: 2 x 1360hp 2 x 1550 hp
Αριθμός καμπίνων: 4+1

Πληροφορίες: EKKA ΣKAΦH, ΔABAKH 2 & Λ. ΠOΣEIΔΩNOΣ, AΛIMOΣ 175 55, τηλ.: 9848.992, fax: 9884.420

Το Ferretti 731Το σκάφος άνωθενΤο 731 αναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητες
Η πλεύση του εκτιμάται σε υψηλά επίπεδαΗ μεγάλη πρύμνηΗ ανισόπεδη διάταξη του κεντρικού καταστρώματος
Αποψη του εσωτερικούΑποψη της μοντέρνας τραπεζαρίαςΗ επιπλοσύνθεση της κουζίνας
Το πιλοτήριοΠολυτελής καμπίνα με king size κρεβάτιΠολυτελή μπάνια συνοδεύουν όλες τις καμπίνες
Καμπίνα με δύο μονές κουκέτεςΑποψη του μπάνιουΚαμπίνα φιλοξενούμενων
Κάτοψη του flybridgeΚάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.