Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Αύγουστος 2006 > CNB 117


Το Hamilton II είναι ένα εξαιρετικό ιστιοφόρο που έχει κατασκευασθεί στο γαλλικό επώνυμο ναυπηγείο CNB και λειτουργεί από το 1987 κάτω από την σκέπη του ομίλου Bénéteau. Με διαστάσεις 35.12 x 7.94 μέτρα, διαθέτει πέντε καμπίνες για τους επιβάτες, δύο καμπίνες για το πλήρωμα ενώ προσφέρονται πολυτελείς χώροι στα δύο του καταστρώματα.

Η εξωτερική του όψη χαρακτηρίζεται από την χαμηλή -και κομψή-υπερκατασκευή, με τα μεγάλα ελλειψοειδή παράθυρα να προσφέρουν άπλετο φυσικό φως στο εσωτερικό ενώ διαθέτει άρτιες ναυπηγικές γραμμές. Όσο για το χρώμα του, έχει χρησιμοποιηθεί σκούρα αλλά λαμπερή απόχρωση του μπλε η οποία συνδυάζεται αρμονικά με το ξύλινο -επενδεδυμένο από τικ –κατάστρωμα, προσφέροντας ένα εκλεπτυσμένο αισθητικό αποτέλεσμα.

Κύριο κατασκευαστικό και παράλληλα λειτουργικό χαρακτηριστικό του CNB 117, αποτελεί η θέση του κόκπιτ που είναι εγκατεστημένο στο κέντρο, αφήνοντας αρκετό ελεύθερο χώρο περιμετρικά του. Το κόκπιτ αναπτύσσεται σε έναν μεγάλο χώρο που φιλοξενεί μάλιστα δύο αναπαυτικά καθιστικά. Εκεί, δύναται να φιλοξενηθούν με άνεση όλοι οι επιβάτες του σκάφους, ενώ πιο πίσω στην περιοχή της πρύμνης διατίθενται επιπλέον καθίσματα.

Η πλοήγηση του σκάφους πραγματοποιείται από την ζώνη του πιλοτηρίου και διαθέτει δύο εργονομικά και άνετα πιλοτήρια, με τα αντίστοιχα τιμόνια. Οι δύο κονσόλες είναι πλήρως εξοπλισμένες από τα όργανα πλοήγησης και πηδαλιουχίας. Ωστόσο, ο χειρισμός των ιστίων πραγματοποιείται σχετικά εύκολα από τα ηλεκτρικά βιντζιρέλα, τα οποία διαθέτουν μελετημένη διάταξη.

Στο κατώτερο κατάστρωμα συναντάμε ένα μεγάλο και εκλεπτυσμένο χώρο. Σε αυτό συμβάλλει η αρχιτεκτονική σχεδίαση, η κλασσική επίπλωση, και τα ζωντανά χρώματα. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στην αισθητική διαδραματίζει ο ιδιαίτερος τεχνητός φωτισμός του σκάφους, ο οποίος προέρχεται από δέσμες φωτός οροφής (σποτς) και κρυφό φωτισμό σε καίρια σημεία, όπως για παράδειγμα πίσω από την σκάλα, στο εσωτερικό των ερμαρίων και κάτω από τις επιπλώσεις των κρεβατιών.

Για την πρόσβαση στο εσωτερικό Προσφέρονται δύο είσοδοι. Η μία οδηγεί σε έναν χώρο που φιλοξενεί δύο κουκέτες εκ των οποίων η μία είναι διπλή ενώ ενδιάμεσα τους δεσπόζει ένα ξύλινο γραφείο. Η άλλη είσοδος οδηγεί στο κεντρικό σαλόνι το οποίο αναπτύσσεται αριστερά της σκάλας και αποτελείται από τρεις αναπαυτικούς καναπέδες σε σιέλ απόχρωση. Αντικριστά βρίσκεται η τραπεζαρία πίσω από την οποία αναπτύσσεται το γραφείο χαρτογράφησης. Πιο μπροστά συναντάμε πέντε συνολικά πολυτελείς καμπίνες και την πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με ένα επιπλέον καθιστικό αντικριστά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ναυπηγείο: CNB
Χώρα προέλευσης: Γαλλία
Αρχιτέκτων: Philippe Briand
Αρχιτέκτων εσωτερικών: Andrew Winch
Υλικά κατασκευής: Συνθετικό carbon-balsa-vinylester
Ολικό μήκος: 35.12 μέτρα
Μήκος ισάλου: 31.50 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 7.94 μέτρα
Εκτόπισμα: 97 τόνοι.
Ισχύς κινητήρα: 430 ίπποι
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 4000 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 7500 λίτρα.

Πληροφορίες: CNB (ΓΑΛΛΙΑ): VERNICOS YACHTS, Λ. ΠOΣΕΙΔΩΝOΣ 11, ΑΛΙΜOΣ, ΤΗΛ.: 210 9896000, FAX: 210 9850130, www.vernicos.com - newyachtsales@vernicos.gr

Πανοραμική άποψηΠλαγιοδρομίαΑναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητες
Διακρίνεται το μεγάλο κόκπιτΟ χειρισμός των ιστίων πραγματοποιείται σχετικά εύκολαΜε πλήρη ιστιοφορία
Η υπερκατασκευή είναι χαμηλήΗ πλεύση κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδαΤο CNB 117 μπορεί να διανύσει μεγάλα δρομολόγια
Ανετη καμπίνα με μια διπλή και μια μονή κουκέταΟ τεχνητός φωτισμός είναι εξαιρετικόςΑποψη της καμπίνας από εμπρός
Η μονή κουκέταΗ διπλή κουκέτα και το γραφείοΤο άνετο μπάνιο διαθέτει καμπίνα ντους
Πανοραμική άποψη της καμπίναςΗ μονή κουκέταΑποψη του σαλονιού
Διακρίνεται ο κρυφός φωτισμός της σκάλαςΤο σαλόνι διαθέτει τρεις καναπέδεςΔιακριτικός φωτισμός
Το σαλόνι και η τραπεζαρίαΚαμπίνα με δύο κουκέτεςΗ βάση του καταρτιού
ΚατόψειςΠλάγια όψη
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.