Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Σεπτέμβριος 2006 > Sun Odyssey 54 DS


Από τον: Αιμίλιο Χατζηδάκη

Το Jeanneau 54 deck saloon αποτελεί την ναυαρχίδα των ιστιοπλοϊκών σκαφών της σειράς Sun Odyssey. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2004 με μεγάλη μάλιστα απήχηση αφού προσφέρει άνεση, επιδόσεις και πολύ καλή πλεύση.

Οι διαστάσεις του σκάφους είναι 16,75 x 4,87 μέτρα, εξασφαλίζοντας του ευρυχωρία ενώ αναπτύσσεται σε δύο καταστρώματα. Εξωτερικά διαθέτει κλασσικές και κομψές γραμμές, ενώ τα μεγάλα ελλειψοειδή παράθυρα προσδίδουν στο σκάφος προσωπικό ύφος και άπλετο φως στο εσωτερικό.

Το κύριο κατάστρωμα είναι μεγάλο με άνετους χώρους. Η πρύμνη είναι φαρδιά εξυπηρετώντας στην εύκολη διέλευση ενώ περιλαμβάνει το ντους. Το κόκπιτ διαθέτει δύο ακτινικές ρόδες με ξύλινη επένδυση για τον χειρισμό του πηδαλίου, με ευρύχωρη μάλιστα κονσόλα που φιλοξενούνται τα όργανα πλοήγησης. Σε κοντινή απόσταση είναι τοποθετημένα τα βιντζιρέλα της μαΐστρας, τα οποία δύναται να κινούνται ηλεκτρικά. Πιο μπροστά συναντάμε και τα αντίστοιχα βιντζιρέλα για τη τζένοα, ενώ η διάταξη εξυπηρετεί στον όσο το δυνατόν εύκολο χειρισμό του μεγάλου σκάφους.

Μπροστά από τα πηδάλια είναι εγκατεστημένο ένα μεγάλο πτυσσόμενο τραπέζι, κατασκευασμένο από ανθεκτικό ξύλο ποιότητας, ενώ διαθέτει τέσσερις υποδοχές για ποτήρια και έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο κέντρο. Οι επιβάτες φιλοξενούνται στα δύο μεγάλα καθίσματα του κόκπιτ ενώ έχουν δημιουργηθεί και δύο μονά καθίσματα με προσανατολισμό προς τους πλευρικούς διαδρόμους. Για την προστασία από τον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες, υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης τέντας ενώ περιλαμβάνεται και αλεξήνεμο.

Σχετικά με την ιστιοφορία, η μάτσα είναι κατασκευασμένη από ειδικό ελαφρύ μεταλλικό κράμα, διαθέτει ύψος 22 μέτρα ενώ το άλμπουρο διαθέτει τρεις σταυρούς και διαιρούμενο επίτονο.

Η περιοχή της πλώρης όντας μεγάλη, προσφέρει άνεση κατά τον χειρισμό των ιστίων και άλλων εργασιών κατά την αγκυροβολία ενώ δέχεται και ένα μεγάλο διπλό στρώμα για ηλιοθεραπεία.

Στο κατώτερο κατάστρωμα η πρόσβαση εξυπηρετείται διαμέσου μιας φαρδιάς σκάλας. Ο εσωτερικός χώρος είναι ιδιαίτερα φωτεινός ενώ η αρχιτεκτονική του, που χαρακτηρίζεται από έναν ενιαίο χώρο, είναι κλασσική με κυρίαρχα χρώματα αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ.

Αριστερά είναι εγκατεστημένη η επιπλοσύνθεση της κουζίνας και είναι εξοπλισμένη με τέσσερις εστίες και φούρνο, ψυγείο και καταψύκτη μεγάλης χωρητικότητας, ανθεκτικό πάγκο εργασίας, διπλό νεροχύτη, φούρνο μικροκυμάτων, αντλία για θαλασσινό ή φρέσκο νερό και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους.

Στη δεξιά πλευρά συναντάμε τον χώρο χαρτογράφησης μπροστά από τον οποίο βρίσκεται το καθιστικό / τραπεζαρία, αποτελούμενο από έναν ημικυκλικό καναπέ και δύο καρέκλες που περιβάλλουν ένα μεγάλο τραπέζι. Απέναντι βρίσκεται το σαλόνι που περιλαμβάνει έναν καναπέ και ένα μικρό καλαίσθητο τραπέζι.

Το Jeanneau Sun Odyssey 54 deck saloon έχει μεγάλες δυνατότητες φιλοξενίας. Συγκεκριμένα παράγεται σε τέσσερις εκδόσεις που διαφοροποιούνται ως προς τον αριθμό καμπίνων και τον εξοπλισμό τους από μονά ή διπλά κρεβάτια. Οι εκδόσεις περιλαμβάνουν τέσσερις ή πέντε καμπίνες και τρία, τέσσερα ή πέντε μπάνια/w.c.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ναυπηγείο: Jeanneau
Σχεδιαστής: Jeanneau –Fauroux /Garroni
Ολικό μήκος: 16,75 μ.
Μήκος γάστρας: 16,38 μ.
Μήκος ισάλου: 14,79 μ.
Μέγιστο πλάτος: 4,87 μ.
Βύθισμα: 2,30 μ.
Βάρος: 17.τόνοι
Επιφάνεια μαΐστρας: 50 τ.μ.
Επιφάνεια φλόκου: 83 τ.μ
Συνολική επιφάνεια ιστιοφορίας: 133 τ.μ.
Κινητήρας: Volvo 100 HP.
Προπέλα: Τρίφτερη
Δεξαμενή νερού: 930 λίτρα
Δεξαμενή καυσίμων: 400 λίτρα
Καμπίνες: 4/5
Κρεβάτια: Έως 12 (δύο επιπλέον στο σαλόνι)


Πληροφορίες: ATHENIAN YACHTS SA, ΑΧΙΛΛΕΩΣ 2 & Λ. ΠOΣΕΙΔΩΝOΣ, Π. ΦΑΛΗΡO, ΤΗΛ.: 9811.820, 9849.086, FAX: 9825.701, www.athenian-yachtsales.gr - e-mail: sales@athenian-yachtsales.gr

Αναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητεςΤο σκάφος σε λευκή έκδοσηΠλευρική άποψη
Το Sun Odyssey 54 άνωθενΗ μπλε έκδοση είναι σκούρα αλλά λαμπερήΗ αυτονομία του σκάφους είναι μεγάλη
Η άνετη πλώρηΣτην πλώρη φιλοξενείται στρώμα ηλιοθεραπείαςΤο ευρύχωρο ντεκ
Η πλοήγηση καθίσταται ασφαλήςΟ χειρισμός των ιστίων γίνεται εύκολαΤα ιστία διαθέτουν μεγάλη επιφάνεια
Η πρυμναία περιοχήΤο πτυσσόμενο τραπέζι του κόκπιτΗ ρόδα διαθέτει ξύλινη επένδυση
Ηλεκτρικό βιντζιρέλο της HarkenΣιδηρόδρομος των ιστίωνΜεγάλο και άνετο εσωτερικό
Εκλεπτυσμένη αισθητικήΕυρύχωρη καμπίνα με διπλό κρεβάτιΚαμπίνα προς την πρύμνη
Κατόψεις των τεσσάρων εκδόσεων του σκάφους
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.