Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Μάρτιος 2007 > Azimut 47


Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη
Επιμέλεια: Γιώργος Α. Μεσημέρης

Το Azimut 47 αποτελεί μια ποιοτική πρόταση του ιταλικού ομώνυμου ναυπηγείου και απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για ένα καλαίσθητο σκάφος με μοντέρνο σχεδιασμό, που μπορεί να πραγματοποιήσει μεγάλα υδάτινα δρομολόγια και να κοιμίζει έως οκτώ άτομα.

Οι διαστάσεις του είναι 14,46 x 4,52 μέτρα και εκτείνεται σε τρία καταστρώματα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο σχεδιασμό του σκάφους – εσωτερικά και εξωτερικά – και σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα και τα υλικά υψηλής ποιότητας, συγκαταλέγει το Azimut 47 ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας του.

Εξωτερικά, χαρακτηρίζεται από μοντέρνες γραμμές ενώ στα γάστρα έχουν ενσωματωθεί τέσσερις μεγάλοι υαλοπίνακες τραπεζοειδούς σχήματος που χαρακτηρίζουν το σκάφος. Η υπερκατασκευή καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του καταστρώματος ενώ σε αυτήν είναι ενσωματωμένοι πλευρικά τέσσερις μεγάλοι φυμέ υαλοπίνακες ελλειπτικού σχήματος και ο εμπρόσθιος υαλοπίνακας, που διαθέτει υαλοκαθαριστήρες με μεγάλη επιφάνεια σάρωσης.

Το ανώτερο κατάστρωμα (fly bridge) διαθέτει μεγάλη επιφάνεια κάνοντας έτσι τη κίνηση σε αυτό άνετη και εύκολη. Το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στην αριστερή πλευρά, αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα ενώ οι διαστάσεις της κονσόλας είναι μεγάλες, επιτρέποντας την άνετη εποπτεία και χρήση των διαφόρων οργάνων ναυσιπλοΐας και πλοήγησης. Το τετρακτινικό τιμόνι και το δερμάτινο κάθισμα είναι ρυθμιζόμενα, καθιστώντας την πλοήγηση ξεκούραστη και ευχάριστη.

Δεξιά του πιλοτηρίου διατίθεται ένα στρώμα ηλιοθεραπείας, ικανό να φιλοξενήσει άνετα δύο άτομα. Πιο πίσω συναντάμε ένα καθιστικό που αποτελείται από έναν άνετο καναπέ σχήματος L, ενώ στο κέντρο βρίσκεται το τραπέζι όπου είναι ενσωματωμένο το wet bar. Πίσω από το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένη μία φαρδιά σκάλα με άνετη πρόσβαση που οδηγεί στο κύριο κατάστρωμα.

Το κύριο κατάστρωμα διαθέτει, και αυτό, μεγάλους χώρους κάνοντας άνετη και ασφαλή την πρόσβαση σε κάθε μέρος του σκάφους. Πρίμα, στο εξωτερικό καθιστικό βρίσκεται ένας τετραθέσιος καναπές και το wet bar.

Οι πλευρικοί διάδρομοι -που φωταγωγούνται κατά το διάμηκες-οδηγούν στην πρωραία περιοχή στην οποία υπάρχει στρώμα ηλιοθεραπείας ικανό να φιλοξενήσει άνετα δύο άτομα.

Η είσοδος στο εσωτερικό του κύριου καταστρώματος επιτυγχάνεται μέσω μιας μεγάλης συρόμενης πόρτας που διαθέτει χαλύβδινο πλαίσιο και θερμομονωτικό φυμέ τζάμι άριστης διαφάνειας.

Το εσωτερικό διακρίνεται για τους αρμονικούς και μοντέρνους συνδυασμούς χρωμάτων καθώς και το πλούσιο φυσικό φωτισμό λόγω των μεγάλων γυάλινων επιφανειών.

Το σαλόνι διαθέτει άνετους καναπέδες και τραπέζι σε καφέ και μπεζ απόχρωση ενώ είναι εξοπλισμένο με στερεοφωνικό συγκρότημα και επίπεδη τηλεόραση.

Η τραπεζαρία βρίσκεται στην αριστερή πλευρά και μπορεί να φιλοξενήσει έως τέσσερα άτομα, ενώ το τραπέζι είναι πτυσσόμενο.

Στη δεξιά πλευρά είναι εγκατεστημένο το πιλοτήριο. Αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, το πρώτο -που είναι ενσωματωμένο στην οροφή- διαθέτει τα αναλογικά όργανα των μηχανών, ενώ στο δεύτερο συναντάμε τα όργανα ναυσιπλοΐας, τους ηλεκτρικούς διακόπτες, τα χειριστήρια των μηχανών και το vhf. Το τετρακτινικό τιμόνι διαθέτει ξύλινη επένδυση ενώ το κάθισμα είναι διπλό.

Μεταξύ του πιλοτηρίου και της τραπεζαρίας είναι τοποθετημένη η σκάλα που οδηγεί στο κατώτερο κατάστρωμα στο οποίο χρησιμοποιείται ανοιχτόχρωμη ξυλεία. Η κουζίνα διακρίνεται από την εργονομία, τους άνετους χώρους και το μοντέρνο σχεδιασμό της. Στον εξοπλισμό της περιλαμβάνονται ένα ψυγείο μεγάλης χωρητικότητας, ανοξείδωτος νεροχύτης, φούρνος, εστίες μαγειρέματος και ευρύχωρα ντουλάπια.

Στο κατώτερο κατάστρωμα προσφέρονται τρεις καμπίνες, η μία με διπλό κρεβάτι μεγέθους king size και οι άλλες δύο με δύο μονές κουκέτες. Επιπλέον συμπεριλαμβάνεται μία καμπίνα που προορίζεται για το πλήρωμα.

Όλες οι καμπίνες διακρίνονται για την ευρυχωρία τους, το πλούσιο φωτισμό τους και την υψηλή ποιότητα κατασκευής τους. Η κύρια καμπίνα με το διπλό κρεβάτι διαθέτει δικό της λουτρό / w.c. ολοκληρώνοντας την αυτονομία της, ενώ οι άλλες δύο μοιράζονται το ίδιο λουτρό.

Οι κινητήρες που διαθέτει του Azimut 47 είναι δύο εσωλέμβιοι με συνολική ισχύ 1150 ίππους. Η μέγιστη ταχύτητα του σκάφους αγγίζει τους τριάντα κόμβους, ενώ η υπηρεσιακή τους είκοσι πέντε κόμβους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος: 14,46 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,52 μέτρα
Βύθισμα: 1,24 μέτρα
Βάρος: 18500 κιλά
Aριθμός καμπίνων: 3+1
Αριθμός κρεβατιών: 6/8 +1
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 2000 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 680 λίτρα
Κινητήρες: 2 x 575 ίπποι

Το σκάφος με μια ματιά
Μοντέρνος σχεδιασμός
Μεγάλοι υαλοπίνακες στην υπερκατασκευή και την γάστρα
Ευρύχωρα καταστρώματα
Καλαίσθητοι εσωτερικοί χώροι με ποιοτικά υλικά κατασκευής

Πληροφορίες: MPM Marine Hellas, Λευκάδος 4, 16673 Βούλα τηλ.: 210 8955091
Πανοραμική άποψηΤο νέο 47άρι αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων και υπηρεσιακή 25 κόμβουςΟι μεγάλοι υαλοπίνακες χαρακτηρίζουν το νέο μοντέλο
Λειτουργική λύση με εξοικονόμηση χώρου αποτελεί η ενσωμάτωση του wet bar στο τραπέζιΤο εσωτερικό είναι φωτεινό και ενιαίοΑποψη του μοντέρνου και υψηλής αισθητικής πιλοτηρίου
Η κουζίνα διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό ενώ είναι κατασκευασμένη από ανοιχτόχρωμη ξυλείαΗ κύρια καμπίνα. Διακρίνονται τα πλευρικά παράθυραΑποψη καμπίνας με δύο μονές κουκέτες. Το πλευρικό παράθυρο επηρεάζει αισθητικά την καμπίνα
Κάτοψη του fly bridgeΚάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.