Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Απρίλιος 2007 > Dalla Pieta 58


Το Dalla Pieta 58 είναι ένα ποιοτικό και γρήγορο σκάφος υψηλών προδιαγραφών, κατασκευασμένο στο ομώνυμο ιταλικό ναυπηγείο το οποίο υφίσταται από το 1950 με ιδρυτή τον Giuseppe Dalla Pieta.

Το DP 58 διακρίνεται για τη μοντέρνα σχεδίαση, την εργονομία και την πολυτέλεια του. Κύριο χαρακτηριστικό της εξωτερικής του εμφάνισης αποτελεί η ανοιγόμενη οροφή, που εδράζεται σε μια κομψή υπερκατασκευή, η οποία διαθέτει υαλοπίνακες τριγωνικού σχήματος πλευρικά, προσδίδοντας στο σκάφος σπορ χαρακτήρα.

Οι διαστάσεις του είναι 18.50 x 5 μέτρα, αναπτύσσεται σε δύο ευρύχωρα καταστρώματα, είναι σε θέση να κοιμίσει έως οκτώ άτομα στην έκδοση με τις τέσσερις καμπίνες ενώ μπορεί να πραγματοποιήσει μεγάλα υδάτινα δρομολόγια με ταχύτητες που κρίνονται παραπάνω από ικανοποιητικές. Χαρακτηριστικό ωστόσο του ναυπηγείου είναι ότι τα καταστρώματα του σκάφους μπορούν να παραχθούν με την διαρρύθμιση που επιθυμεί ο εκάστοτε ιδιοκτήτης.

Το κύριο κατάστρωμα διαθέτει μεγάλους χώρους, ενώ ο εργονομικός σχεδιασμός του το καθιστά πρακτικό και άνετο. Στη δεξιά πλευρά αναπτύσσεται το πιλοτήριο που περιλαμβάνει δύο καθίσματα και μια μεγάλη κονσόλα, στην οποία είναι τοποθετημένα- σε διάφορα μάλιστα επίπεδα- τα ενδεικτικά όργανα των κινητήρων και τα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης.

Αριστερά του πιλοτηρίου προσφέρεται ένα επιπλέον διπλό κάθισμα, καθιστώντας την πλοήγηση πιο «συντροφική». Πίσω από το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο το καθιστικό του κύριου καταστρώματος, που διαθέτει ένα μεγάλο διαιρούμενο τραπέζι και έναν ευρύχωρο καναπέ, ικανό να φιλοξενήσει άνετα έως και έξι άτομα. Απέναντι από το καθιστικό βρίσκεται η πολυεστερική επιπλοσύνθεση του wet bar, με μεγάλους διαθέσιμους χώρους και πλήρη εξοπλισμό.

Στην πρυμναία περιοχή συναντάμε ένα μεγάλο στρώμα ηλιοθεραπείας ενώ κατάπρυμα είναι εγκατεστημένη μία πλατφόρμα, οι διαστάσεις της οποίας εξασφαλίζουν ασφαλή πρόσβαση στο σκάφος.

Η πρόσβαση προς την πλώρη σηματοδοτείται διαμέσου δύο φαρδιών πλευρικών διαδρόμων. Η πρωραία περιοχή φιλοξενεί ένα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείας, ενώ κατάπλωρα βρίσκεται ο ηλεκτρικός εργάτης, τα ταμπούκια για την καδένα και δύο μεγάλες και χρήσιμες ανοξείδωτες δέστρες.

Το κατώτερο κατάστρωμα χαρακτηρίζεται από κλασσικό σχεδιασμό, με χρήση πολύ καλών υλικών επεξεργασμένων κατάλληλα εξασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα ενώ ο χρωματικός συνδυασμός των λευκών δερμάτων και υφασμάτων με το σκούρο χρώμα των επιπλοσυνθέσεων επιτυγχάνει μια αισθητική αρμονία.

Το καθιστικό διαθέτει ένα ευρύχωρο καναπέ και ένα διαιρούμενο τραπέζι. Η επιπλοσύνθεση της κουζίνας βρίσκεται σε ενιαίο χώρο με το καθιστικό ενώ ο σχεδιασμός της είναι λιτός και πρακτικός. Ο τεχνητός φωτισμός του χώρου προέρχεται από φώτα δέσμης (σποτς) οροφής, ενώ ο φυσικός από τα πλευρικά παράθυρα της υπερκατασκευής και από υαλοπίνακες κυκλικού σχήματος (hatch) οροφής.

Κατάπλωρα συναντάμε την κύρια καμπίνα η οποία περιλαμβάνει ένα διπλό κρεβάτι και αποκλειστικό λουτρό. Στην πρύμνη είναι εγκατεστημένες δύο ακόμα καμπίνες με δύο κουκέτες η κάθε μία, ενώ η αυτονομία τους ολοκληρώνεται από το αποκλειστικό λουτρό / w.c. που διαθέτει η κάθε μία. Κατάπρυμα συναντάμε μία καμπίνα που προορίζεται για το πλήρωμα και διαθέτει αποκλειστική πρόσβαση.

Για την πρόωση του σκάφους χρησιμοποιούνται δύο εσωλέμβιοι πετρελαιοκινητήρες Μan με δύο ιπποδυνάμεις προσφέροντας δυνατότητα επιλογής. Στη μία έκδοση η ισχύς τους είναι 2x900 ίπποι, ενώ στην άλλη 2x1100 ίπποι. Στη δεύτερη περίπτωση η υπηρεσιακή ταχύτητα του σκάφους φθάνει τους 32 κόμβους και η μέγιστη τους37 κόμβους.

Το σκάφος με μια ματιά
Έκδοση με ανοιγόμενη οροφή
Μοντέρνος σχεδιασμός
Μεγάλα και πρακτικά καταστρώματα

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος:18,50 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 5 μέτρα
Aριθμός καμπίνων: 3+1/4+1
Αριθμός κρεβατιών: 6+1/ 8+1
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 2585 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 800 λίτρα
Κινητήρες: Μan 2 x 900 ίπποι / 2 x 1100 ίπποι
Μέγιστη ταχύτητα: (με κινητήρες 2 x 1100): 37 κόμβοι.
Υπηρεσιακή ταχύτητα: (με κινητήρες 2 x 1100): 32 κόμβοι.

Πληροφορίες: Aquacraft, τηλ.: 210 6078507-8, e-mail: info@aquacraft.gr

Η τελική ταχύτητα είναι υψηλή και φθάνει τους 37 κόμβουςΠανοραμική άποψη του DP 58Η open top έκδοση, με ανοιγόμενη οροφή
Η οροφή διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμόΗ συνολική εικόνα του σκάφους χαρακτηρίζεται επιβλητικήΑποψη του εξωτερικού καταστρώματος
Το εξωτερικό καθιστικό του σκάφουςΗ πρωραία καμπίνα διαθέτει διπλό κρεβάτιΑρμονικοί χρωματικοί συνδυασμοί στο κατώτερο κατάστρωμα
Κάτοψη του κυρίου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.