Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Μάιος 2007 > Elegance 54


Το Elegance 54΄ αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση του γερμανικού ναυπηγείου Drettmann όπου η παρουσία του στο χώρο των σκαφών αναψυχής με ποιοτικά και καλαίσθητα σκαριά ξεκινά από το 1975.

Οι διαστάσεις του είναι 16,40 x 4,80 μέτρα και εκτείνεται σε τρία καταστρώματα. Είναι ικανό να πραγματοποιήσει μεγάλα υδάτινα δρομολόγια, ενώ οι δύο ή τρεις καμπίνες παρέχουν πλήρη αυτονομία στους επιβάτες.

Εξωτερικά το σκάφος διακρίνεται από μία μεγάλη υπερκατασκευή, με κύριο χαρακτηριστικό της τους μεγάλους πλευρικούς υαλοπίνακες και σημείο αναφοράς τον εμπρόσθιο, του οποίου οι γραμμές συνεισφέρουν στην δυναμική όψη του. Η κύρια διαφοροποίηση ωστόσο του συγκεκριμένου σκάφους είναι ότι διέπεται αποκλειστικά από μοντέρνες γραμμές απευθυνόμενο κατ’ αυτό τον τρόπο στο ανάλογο αγοραστικό κοινό.

Το ανώτερο κατάστρωμα διαθέτει ένα πιλοτήριο που αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα και είναι εφοδιασμένο από τα απαραίτητα όργανα πλοήγησης και μηχανών ενώ η κονσόλα χαρακτηρίζεται από καμπύλες γραμμές συμβάλλοντας στην αισθητική της. Το κάθισμα αποτελεί στην ουσία μέρος του καναπέ σε σχήμα S που βρίσκεται πίσω από το πιλοτήριο. Μπροστά από τον καναπέ υπάρχει ένα ρυθμιζόμενο καθ ύψος τραπέζι, ενώ στο πίσω μέρος του fly bridge βρίσκεται το wet bar. Δίπλα από το πιλοτήριο έχει τοποθετηθεί ένα στρώμα ηλιοθεραπείας, ικανό να φιλοξενήσει άνετα δύο άτομα.

Κατεβαίνοντας από το fly bridge προς το κατώτερο εξωτερικό κατάστρωμα συναντάμε την υπαίθρια τραπεζαρία, που διαθέτει ένα τετραθέσιο καναπέ και ένα μικρό μπαρ. Η πρυμναία πλατφόρμα διαθέτει μεγάλες διαστάσεις, φιλοξενώντας με άνεση το τέντερ ενώ από επάνω «περνάει» η ηλεκτρουδραυλική πασαρέλα. Σχετικά με την πρωραία περιοχή, αυτή διαθέτει ένα ευρύχωρο στρώμα ηλιοθεραπείας για δύο άτομα.

Η πρόσβαση στο εσωτερικό του κύριου καταστρώματος πραγματοποιείται μέσω μιας μεγάλης συρόμενης πόρτας και οδηγεί στο σαλόνι που διέπεται από μοντέρνες γραμμές. Στη δεξιά πλευρά είναι εγκατεστημένος ένας δερμάτινος καναπές ικανός να φιλοξενήσει άνετα έξι άτομα και ένα γυάλινο τραπέζι κυκλικού σχήματος. Απέναντι από τον καναπέ συναντάμε μια κομψή επιπλοσύνθεση και την τηλεόραση που διαθέτει δορυφορικό σύστημα, καθώς και ένα στερεοφωνικό από την Yamaha. Κάτω από τη τηλεόραση υπάρχει το ψυγείο και το μπαρ για να καλύψει τις ανάγκες των επιβατών. Επίσης, ο φωτισμός που προέρχεται από φώτα δέσμης (σποτς) με λαμπτήρες κίτρινου φωτός δημιουργεί μια όμορφη ατμόσφαιρα, που σε συνδυασμό με τα ζωντανά χρώματα των υφασμάτων και των κατασκευαστικών υλικών όπως η ξυλεία σε ανοικτόχρωμη απόχρωση, προσδίδει μια αίσθηση πολυτέλειας.

Μπροστά από το σαλόνι συναντάμε την τραπεζαρία, που διαθέτει επίσης τραπέζι κατασκευασμένο από ύαλο ενώ ένα επίπεδο πιο χαμηλά, συναντάμε τη κουζίνα που διακρίνεται για την εργονομία και το μοντέρνο σχεδιασμό της. Διαθέτει φούρνο μικροκυμάτων, κεραμικές εστίες, φούρνο, πλυντήριο πιάτων και ένα ψυγείο με καταψύκτη.

Απέναντι από τη τραπεζαρία συναντάμε το πιλοτήριο του σκάφους που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης για ασφαλή πλεύση, ( gps, πλότερ, vhf, ραντάρ, αυτόματο πιλότο κ.ά). Το τιμόνι του έχει καλαίσθητο και μοντέρνο σχεδιασμό, ενώ το πολλαπλά ρυθμιζόμενο κάθισμα της εταιρίας Recaro είναι ιδιαίτερα άνετο.

Στο κατώτερο κατάστρωμα προς τη πρύμνη συναντάμε δύο καμπίνες. Η μία διαθέτει δύο κουκέτες, ενώ η άλλη διπλό κρεβάτι και τηλεόραση τύπου plasma. Η αυτονομία τους συμπληρώνεται από ένα λουτρό / wc. Στη πλώρη υπάρχει η κύρια καμπίνα που διαθέτει διπλό κρεβάτι, αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους, και τηλεόραση τύπου plasma που αναδιπλώνεται στην οροφή, καθώς και δικό της λουτρό / wc.

Η κύρια έκδοση του σκάφους δίνεται με δύο κινητήρες ΜΑΝ ισχύς 630 ίππων έκαστος, ή για τους πιο απαιτητικούς δυο κινητήρες ΜΑΝ 800 ίππων ο καθένας. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει το σκάφος είναι 32 κόμβοι και η υπηρεσιακή του 28.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κατασκευαστής: Drettmann GmbH (Γερμανία)
Ολικό μήκος: 16,40 μ.
Μέγιστο πλάτος: 4,80 μ.
Βύθισμα: 1,20 μ.
Βάρος: 22.500 κιλά
Δεξαμενή καυσίμου: 2.700 λίτρα
Δεξαμενή νερού: 800 λίτρα
Κινητήρες: 2x630 HP MAN (βασική επιλογή) ή 2x800 HP MAN
Υλικό κατασκευής: GRP


Πληροφορίες: Elegance Yachts Hellas τηλ.: 210-41.75.280
Το Elegance 54’ διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμόΟι υαλοπίνακες του σκάφους είναι φυμέΤο Elegance 54’ άνωθεν
Η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται στους 34 κόμβουςΗ πρόσβαση στη πλώρη καθίσταται εύκολη εξαιτίας των φαρδιών διαδρόμωνΤο bimini καλύπτει όλο το fly bridge
Πανοραμική άποψη του ανώτερου καταστρώματοςΗ εργονομική και μοντέρνα κουζίναΗ τραπεζαρία του σκάφους μπορεί να φιλοξενήσει έως 4 άτομα
Ανετο και εργονομικό πιλοτήριοΗ καμπίνα της πλώρηςΕυρύχωρο λουτρό / wc
Η καμπίνα με τις δύο κουκέτεςΗ καμπίνα VIPΟ φωτισμός του σκάφους γίνεται μέσω φώτων δέσμης (spots)
Πανοραμική άποψη του κύριου καταστρώματοςΟι χώροι χωρίζονται με σαφήνεια μέσω της ανισόπεδης διάταξηςΤο κάθισμα του πιλοτηρίου προέρχεται από την Recaro
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.