Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Ιούνιος 2007 > Fairline Squadron 78


Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Το Squadron 78 αποτελεί την ναυαρχίδα του βρετανικού ναυπηγείου Fairline, ενσωματώνοντας 40 χρόνια εμπειρίας, που αντικατροπτίζονται επιτυχώς στο τρίπτυχο αισθητική -ποιότητα κατασκευής- επιδόσεις που προσφέρει το σκάφος.

Με διαστάσεις 24.38 x 5,69 μέτρα εκτείνεται σε τρία πολυτελή και ευρύχωρα καταστρώματα. Εξωτερικά χαρακτηρίζεται από τον επιβλητικό όγκο του. Στη γάστρα οι υαλοπίνακες είναι τοποθετημένοι σε οριζόντια και κάθετη διάταξη, χαρακτηρίζοντας το σκάφος ενώ η υπερκασκευή διαθέτει μεγάλες διαστάσεις, με τους υαλοπίνακες της να διαθέτουν τριγωνική μορφή.

Το ανώτερο κατάστρωμα αποτελεί έναν επιμελημένο χώρο που διαθέτει πιλοτήριο, δύο υπαίθρια καθιστικά και χώρο ηλιοθεραπείας. Η διάταξη τους είναι εργονομική, προσφέροντας αρκετά ελεύθερα τετραγωνικά ενώ ο χώρος προστατεύεται επαρκώς από τις καιρικές συνθήκες από δύο μεγάλες τέντες. Πλώρα και δεξιά συναντάμε το πιλοτήριο που διαθέτει διπλό κάθισμα. Από τον ίδιο χώρο ξεκινάει η ανάπτυξη του υπαίθριου καναπέ, που καταλήγει προς την πρύμνη. Προσφέρεται ένας επιπλέον καναπές στην αριστερή πλευρά ενώ στο τέλος του είναι εγκατεστημένο το wet bar.

Η πρυμναία περιοχή της γέφυρας προστατεύεται από κιγκαλερία σε σχήμα Π συνεισφέροντας θετικά στην αισθητική του σκάφους.

Στο κύριο κατάστρωμα συναντάμε την υπαίθρια τραπεζαρία, που καλύπτεται πλήρως από την επέκταση του δαπέδου της γέφυρας προς τα πίσω. Χαρακτηριστικό ωστόσο της πρυμναίας περιοχής, αποτελεί η πλατφόρμα με τις μεγάλες διαστάσεις της, καθιστώντας την πρακτική και ασφαλή.

Στην πρωραία περιοχή οδηγούν οι δύο πλευρικοί διάδρομοι που διασχίζονται με ασφάλεια. Εκεί συναντάμε ένα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείας επάνω στην υπερκατασκευή ενώ κατάπλωρα βρίσκεται εγκατεστημένος ένας ηλεκτρικός εργάτης για τον χειρισμό της άγκυρας και δύο διπλά βιντζιρέλα. Διατίθενται επίσης δύο ευρύχωρα και βαθιά ταμπούκια που φιλοξενούν την καδένα της άγκυρας, προσφέροντας παράλληλα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο εξασφαλίζοντας άνεση και πρακτικότητα στις εργασίες.

Το εσωτερικό διέπεται από κλασσικές γραμμές και χρώματα ενώ η διάταξη είναι ανισόπεδη με το σαλόνι να βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο. Με αυτό τον τρόπο οριοθετούνται επακριβώς οι χώροι ενώ αναβαθμίζονται αισθητικά. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο αποτελούν τα διαχωριστικά πλαίσια που αποτελούνται από ξύλινες κατασκευές που πλαισιώνουν υαλοπίνακες που έχουν υποστεί αμμοβολή.

Κυρίαρχα χρώματα των επιφανειών και υφασμάτων αποτελούν αποχρώσεις του καφέ και μπεζ προσφέροντας ένα κλασσικό –και ναυτικό-χαρακτήρα. Ο φωτισμός προέρχεται από φώτα δέσμης οροφής (σποτς), απλίκες και φωτιστικά που διαχέουν κίτρινο φως σε έντονους και απαλούς τόνους δημιουργώντας ευχάριστο περιβάλλον.

Στο κύριο κατάστρωμα συναντάμε το καθιστικό, στον εξοπλισμό του οποίου περιλαμβάνονται ένας καναπές, δύο πολυθρόνες και ένα τραπέζι ενώ αντικριστά βρίσκεται μια επιπλοσύνθεση στην οποία ενσωματώνεται μια μεγάλη επίπεδη τηλεόραση. Μπροστά από το σαλόνι βρίσκεται η τραπεζαρία με δυνατότητα φιλοξενίας έως οκτώ άτομα και αντικριστά η κουζίνα. Κατάπλωρα είναι εγκατεστημένο ένα state of the art πιλοτήριο.

Στο κατώτερο κατάστρωμα φιλοξενούνται πέντε καμπίνες η μία εκ των οποίων προορίζεται για το πλήρωμα. Όλες προσφέρουν ποιοτική διαβίωση και υψηλά επίπεδα εξοπλισμού.

Για την πρόωση του Squadron 78 προσφέρεται επιλογή μεταξύ δύο ζευγών πετρελαιοκινητήρων. Το ένα ζεύγος προέρχεται από την MAΝ, έχει ισχύ 2 x 1.360 ίππους και παρέχει μέγιστη ταχύτητα 31 κόμβων, ενώ το άλλο ζεύγος προέρχεται από την Caterpillar, διαθέτει ισχύ 2 x 1.572 ίππους και προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 33 κόμβων.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ολικό μήκος: 24.38 μέτρα
Μήκος γάστρας: 23.96 μέτρα
Πλάτος: 5.69 μέτρα
Αριθμός κρεβατιών: 6 - 13
Βύθισμα (άφορτο):1.61 μέτρα
Εκτόπισμα: 45.5 τόνοι
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 5.892 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. Νερού:1.140 λίτρα

Πληροφορίες: KAPPA MARINE S.A., ΛAMIAΣ 10, AΛIMOΣ 164 52, τηλ.: 9969.990-4, fax: 9969.526 www.kappamarine.gr - info@kappamarine.gr

Το Squadron 78 διαθέτει κλασικές και εντυπωσιακές ναυπηγικές γραμμέςΗ πλεύση του εκτιμάται σε υψηλά επίπεδα ενώ μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 33 κόμβωνΗ γάστρα είναι σχεδιασμένη για να αντεπεξέρχεται επαρκώς στις δύσκολες καιρικές συνθήκες
Η υπερκατασκευή του είναι εντυπωσιακή ενώ καταλαμβάνει μεγάλο χώρο εξασφαλίζοντας μεγάλες εσωτερικές διαστάσειςΑποψη της πρωραίας περιοχήςΗ επιμήκυνση του γέφυρας καλύπτει σχεδόν όλο το υπαίθριο καθιστικό του κύριου καταστρώματος
Η ανισόπεδη διάταξη και τα ξύλινα χωρίσματα με τους αμμοβολημένους υαλοπίνακες χαρακτηρίζουν το εσωτερικόΗ κουζίνα βρίσκεται σε εννιαίο χώρο με την τραπεζαρίαΑποψη μιας εκ των πέντε πολυτελών καμπίνων
Πανοραμική άποψη του εσωτερικού με έμφαση στο σαλόνιΠανοραμική άποψη του εσωτερικού με έμφαση στην τραπεζαρίαΚάτοψη του ανώτερου καταστρώματος
Κάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.