Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Ιούλιος 2007 > Azimut 103S


Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Το Azimut 103s αποτελεί το πιο πρόσφατο δημιούργημα του ομώνυμου ιταλικού ναυπηγείου ενώ το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε την περασμένη άνοιξη στο ναυτικό σαλόνι του Ντουμπάι. Με διαστάσεις 30,91 x 7,10 μέτρα είναι σε θέση να προσφέρει πολυτελείς κρουαζιέρες στα τρία καταστρώματα του.

Κύριο χαρακτηριστικό του σκάφους αποτελεί η υπερβολή. Οι σχεδιαστές και μηχανικοί υπερέβαλαν εαυτόν παρουσιάζοντας ένα μοναδικό σκαρί που δεν κατατάσσεται σε μια κατηγορία, αφού αποτελεί κατηγορία από μόνο του. Υπαίθρια καθιστικά διάσπαρτα σε όλο το σκάφος, γυάλινη ανοιγόμενη ηλεκτρικά οροφή, hi tech πιλοτήρια, τεράστια σαλόνια, πολυτελείς καμπίνες και φυσικά υψηλές επιδόσεις αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του ενώ η χρήση από πανάκριβα υλικά με μοντέρνο σχεδιασμό συντελούν στην εξαιρετική συνολικά αισθητική του.

Στο ανώτερο κατάστρωμα συναντάμε το fly bridge, με το πιλοτήριο εγκατεστημένο στο κέντρο ενώ προστατεύεται από ένα μεγάλο αληξήνεμο, που συντελεί παράλληλα στην συνολική αισθητική του σκάφους. Στις δύο του πλευρές βρίσκονται διπλοί καναπέδες ενώ πιο πίσω αναπτύσσεται το υπαίθριο καθιστικό με το wet bar αντικριστά. Πρίμα προσφέρονται μερικά ωφέλιμα τετραγωνικά, αρκετά για να φιλοξενήσουν με άνεση δύο μεγάλες πολυθρόνες για ηλιοθεραπεία.

Το κύριο κατάστρωμα αποτελεί ίσως το σημαντικότερο εστιακό σημείο, δεδομένου ότι προσφέρει πολλούς χώρους με διαφορετικές παροχές και χρήσεις. Ο πρυμναίος χώρος είναι ουσιαστικά ενιαίος με το εσωτερικό ενώ είναι εξοπλισμένος με ένα τεράστιο καθιστικό, μια τραπεζαρία με μεγάλο ρυθμιζόμενο τραπέζι και ένα wet bar σε ιδανική θέση και απόσταση. Στην πρωραία περιοχή συναντάμε ένα επιπλέον καθιστικό ενώ κατάπλωρα υπάρχει μια πολυεστερική κατασκευή με στρώματα για ηλιοθεραπεία.

Όλο το κατάστρωμα είναι επενδυμένο από ξύλο τικ εξυπηρετώντας στην πρακτική χρήση ενώ συμβάλλει σημαντικά και στην αισθητική.

Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό στο κύριου καταστρώματος είναι μοναδική. Σε αυτό συμβάλουν κυρίως οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες της υπερκατασκευής και η ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή που προσφέρει κυριολεκτικά …άλλον αέρα. Οι επιπλοσυνθέσεις διαθέτουν μοντέρνο σχεδιασμό, με τετραγωνισμένες γραμμές ενώ το κυρίαρχο χρώμα αποτελεί η σκούρα απόχρωση του καφέ, που ταιριάζει αρμονικά με τις μπεζ δερμάτινες επενδύσεις, υφάσματα και μοκέτες.

Σχετικά με την διάταξη πρίμα συναντάμε το καθιστικό, που περιλαμβάνει διπλό σαλόνι ενώ στο κέντρο βρίσκεται μια εντυπωσιακή επιπλοσύνθεση που φιλοξενεί μια μεγάλη επίπεδη τηλεόραση για την οποία έχει προβλεφθεί μηχανισμός, ώστε να κατεβαίνει όταν το σκάφος κινείται, προστατεύοντας την επαρκώς από ενδεχόμενη ζημιά.

Πιο μπροστά βρίσκεται η τραπεζαρία που είναι σε θέση να φιλοξενήσει άνετα οκτώ άτομα ενώ κατάπλωρα είναι εγκατεστημένο το πλήρως εξοπλισμένο πιλοτήριο, προσφέροντας στον κυβερνήτη άριστη εποπτεία και ευκολία χειρισμών.

Στο κατώτερο κατάστρωμα φιλοξενούνται συνολικά τέσσερις καμπίνες που σε χώρο, εξοπλισμό και αισθητική συναγωνίζονται άνετα τα δωμάτια πολυτελούς ξενοδοχείου. Μεγάλα σαλόνια, αναπαυτικά κρεβάτια και πολυτελή λουτρά είναι στη διάθεση των επιβατών, ενώ η θέα των παραθύρων κοντά στην ίσαλο προσφέρει μια μοναδική αίσθηση.

Για την πρόωση του νέου Azimut 103S χρησιμοποιούνται δύο πετρελαιοκινητήρες με ισχύ 2434 ίππους έκαστος, που καταλήγουν σε μηχανές αντενέργειας (υδροτζέτ) προσφέροντας υψηλές επιδόσεις ταχύτητας με την μέγιστη να αγγίζει τους 34 κόμβους και την υπηρεσιακή περίπου τους 30 κόμβους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος: 30,91 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 7,10 μέτρα
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 12350 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 2500 λίτρα
Καμπίνες: 4 + πληρώματος
Κινητήρες: 2 x 2434 ίπποι
Μέγιστη ταχύτητα 34 κόμβοι

Το σκάφος με μια ματιά
Μοντέρνος και μοναδικός σχεδιασμός
Ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή
Τεράστιοι χώροι
Πολυτελείς καμπίνες
Παράθυρα κοντά στην ίσαλο
Υψηλές επιδόσεις

Πληροφορίες: MPM Marine Hellas, Λευκάδος 4, 16673 Βούλα τηλ.: 210 8955091

Ο σχεδιασμός του νέου Azimut είναι μοναδικόςΤο fly bridge, η ηλεκτρική οροφή και τα μεγάλα υπαίθρια καθιστικά αποτελούν σημεία αναφοράςΗ μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει φθάνει τους 34 κόμβους
Η πρωραία περιοχή διαθέτει υπαίθριο καθιστικό και χώρο για ηλιοθεραπείαΗ γάστρα διαθέτει πολλά και κομψά παράθυραΠανοραμική άποψη του σκάφους
Η πρόωση επιτυγχάνεται από υδροτζέτ της Kamewa - Rolls RoyceΗ ανοιγόμενη οροφή συντελεί ενεργά στον φυσικό φωτισμό και αερισμό του εσωτερικούΤο σαλόνι διαθέτει μεγάλες διαστάσεις, πλούσιο εξοπλισμό και μοντέρνα έπιπλα
Aποψη του καθιστικού. Διακρίνονται τα γυάλινα τραπέζιαΑποψη της τραπεζαρίας και του πιλοτηρίουAποψη του πιλοτηρίου
Η σκάλα που συνδέει τα καταστρώματα διαθέτει αποκλειστικό φωτισμό σε κάθε σκαλοπάτι καθιστώντας τη διέλευση ασφαλήΗ πρωραία καμπίνα (Vip)Η καμπίνα master
Η καμπίνα masterΗ καμπίνα των φιλοξενουμένωνAποψη του λουτρού της καμπίνας των φιλοξενουμένων
Aποψη του χώρου πληρώματοςΚάτοψη του flyΚάτοψη του κύριου καταστρώματος
Κάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.