Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Σεπτέμβριος 2007 > PRINCESS 95 Motor Yacht


Από τον: Αιμίλιο Χατζηδάκη

Ένα νέο σκάφος έρχεται να προστεθεί στην γκάμα του βρετανικού ναυπηγείου Princess, αποτελώντας παράλληλα την ναυαρχίδα του.

Μεγαλύτερο κατά δέκα πόδια από το μοντέλο που διαδέχεται τo Princess 95 αυξάνει πλέον σε 11 τα μοντέλα με fly bridge τα οποία ξεκινούν από τα 42 πόδια (13 μέτρα).

Με διαστάσεις 29,30 x 6.1 μέτρα, το νέο Princess εκτείνεται σε τρία καταστρώματα. Εξωτερικά διαθέτει κλασσικές γραμμές με την γάστρα σε μπλε απόχρωση. Η υπερκατασκευή καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του κύριου καταστρώματος ενώ ενσωματώνονται σε αυτήν τρεις υαλοπίνακες -δύο πλευρικοί και ένας μπροστινός- τριγωνικού σχήματος.

Το fly bridge διαθέτει εργονομικό σχεδιασμό με επακόλουθο την δημιουργία μεγάλης ωφέλιμης επιφάνειας. Αυτό επιτυγχάνεται -πέρα από τις μεγάλες διαστάσεις- και από τον τετραγωνισμό των επιπλοσυνθέσεων. Πλώρα, διατίθεται ένα πιλοτήριο με δύο καθίσματα ενώ στην αριστερή πλευρά περιλαμβάνεται ένα καθιστικό και μια υπαίθρια τραπεζαρία με δυνατότητα φιλοξενίας έως δέκα ατόμων.

Αντικριστά βρίσκεται η επιπλοσύνθεση του wet bar ενώ σε κοντινή απόσταση συναντάμε το Jacuzzi. Κατάπρυμα έχει προβλεφθεί χώρος για το βοηθητικό σκάφος.

Η πρυμναία περιοχή του κύριου καταστρώματος καλύπτεται πλήρως από την οροφή που αποτελεί μέρος της υπερκατασκευής, διαθέτοντας παράλληλα μία μεγάλη υπαίθρια τραπεζαρία. Στο εσωτερικό κυριαρχούν κλασσικές γραμμές και χρώματα αλλά και ο πλούσιος φυσικός φωτισμός. Κυρίαρχο υλικό αποτελεί το ξύλο σε ανοιχτή απόχρωση. Ο χώρος είναι κλιματιζόμενος, με τις περσίδες να είναι ενσωματωμένες σε ξύλινη κορνίζα στην οροφή. Ο τεχνητός φωτισμός προέρχεται κυρίως από φώτα δέσμης (σποτς) κυκλικού πλαισίου με λάμπες κίτρινου φωτός, τα οποία είναι συμμετρικά ενσωματωμένα στην οροφή.

Το καθιστικό διαθέτει δύο τριθέσιους καναπέδες και δύο πολυθρόνες σε ανοιχτή απόχρωση του μπεζ, οι οποίες περιβάλλουν ένα ξύλινο τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια στο μέσο.

Η τραπεζαρία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και διαθέτει ένα τραπέζι ορθογωνίου σχήματος ενώ μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έως οκτώ άτομα.

Κατάπλωρα συναντάμε το σύγχρονο πιλοτήριο με πλούσιο εξοπλισμό οργάνων πλοήγησης ενώ η κονσόλα του είναι επενδυμένη από ποιοτική ξυλεία. Σχεδόν δίπλα βρίσκεται ένα επιπλέον καθιστικό με καναπέ σε σχήμα Π και ένα τραπέζι στη μέση.

Στο κατώτερο κατάστρωμα φιλοξενούνται πέντε πολυτελείς καμπίνες με δυνατότητα φιλοξενίας δέκα ατόμων.

Πρίμα βρίσκεται μία επιπλέον καμπίνα που προορίζεται για το πλήρωμα.

Για την πρόωση του νέου Princess 95 έχουν προβλεφθεί δύο πετρελαιοκινητήρες της MTU με δεκαέξι κυλίνδρους σε διάταξη V, συνολικής ισχύος 4.800 ίππων (2x2.400) που εξασφαλίζουν στο σκάφος υπηρεσιακή ταχύτητα 30 κόμβων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος: 29,30 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 6,1 μέτρα
Βύθισμα: 1,83 μέτρα
Εκτόπισμα: 97 τόνοι
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 10.000 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 1.600 λίτρα

Πληροφορίες: AMERICAN MARINE A.E., Λ. Bουλιαγμένης 96 & Mιλτιάδου, Γλυφάδα 166 74, τηλ.: 210-9699.300, fax: 210-9634.945, www.americanmarine.gr

Το νέο βρετανικό σκαρί είναι καλαίσθητο με άρτιες ναυπηγικές γραμμέςΗ γάστρα του διαθέτει βαθύ V με σκοπό να προσφέρει στο σκάφος υψηλά επίπεδα πλεύσηςΤο fly bridge είναι ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας του ενώ σημείο αναφοράς του αποτελεί το Jacuzzi
Οι διαστάσεις του σκάφους ανέρχονται στα 29,30x6,1 μέτραΟι μεγάλοι τριγωνικοί υαλοπίνακες της υπερκατασκευής προσφέρουν άπλετο φυσικό φως στο εσωτερικόΤο εσωτερικό διαθέτει κλασσικές γραμμές με ανοιχτόχρωμους χρωματικούς συνδυασμούς, προσδίδοντας ένα καλαίσθητο σύνολο
Η επιπλοσύνθεση της κουζίνας είναι εργονομική με πλούσιο εξοπλισμό και πολλούς αποθηκευτικούς χώρουςΤο καθιστικό δίπλα στο πιλοτήριο διαθέτει εξαιρετική θέα ενώ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον πάγκο της κουζίναςΗ μεγάλη κονσόλα και το άνετο ρυθμιζόμενο κάθισμα με δερμάτινη επένδυση αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά του πιλοτηρίου, του οποίου ο εξοπλισμός είναι πλήρης
Η καμπίνα στην αριστερή πλευρά του σκάφους είναι εξοπλισμένη με ένα διπλό κρεβάτι ενώ διαθέτει και αποκλειστικό λουτρόΗ καμπίνα στη δεξιά πλευρά διαθέτει δύο κουκέτες την μία δίπλα στην άλληΗ καμπίνα master διαθέτει καθιστικό με θέα στην ίσαλο
Η μπροστινή καμπίνα διαθέτει καθιστικό, γραφείο και αποκλειστικό λουτρόΚάτοψη του fly bridgeΚάτοψη του κύριου καταστρώματος
Κάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.