Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Φεβρουάριος 2008 > Cerri 86 Flying Sport


Πρόταση υπεροχής με ιταλικό στυλ

Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Tο Cerri 86 αποτελεί ένα σκάφος υψηλών προδιαγραφών που κατασκευάζεται στο ομώνυμο ιταλικό ναυπηγείο το οποίο, αν και χωρίς μεγάλη ιστορία στο χώρο ναυπήγησης πολυτελών σκαφών, κατόρθωσε να συγκριθεί σχεδιαστικά με μερικά από τα μεγάλα ναυπηγεία του χώρου (κερδίζοντας μάλιστα το πρώτο βραβείο σχεδίασης στο σαλόνι της Γένοβας τον Οκτώβριο του 2006).

Η εν λόγω σύγκριση επιτεύχθηκε εξαιτίας της συγκέντρωσης ορισμένων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, που προκύπτουν κυρίως από την αρχιτεκτονική του σκάφους σε καίρια σημεία, όπως στο fly bridge και στο υπαίθριο σαλόνι της πλώρης, ενώ αίσθηση προκαλεί η θέση της κουζίνας στο κύριο κατάστρωμα (με δυνατότητα τοποθέτησής της και στο κατώτερο κατάστρωμα) και η τοποθέτηση του σαλονιού στο κατώτερο κατάστρωμα.

Με διαστάσεις 26,32 x 6,35 μέτρα το Cerri 86 διαθέτει μοντέρνα αισθητική, με την υπερκατασκευή του να είναι εξοπλισμένη με fly bridge και ανοιγόμενη οροφή. Τα δύο αυτά στοιχεία συντελούν στην συνολική λειτουργικότητα και άνεση, ενώ η μορφή της διαθέτει σπορ μορφή τύπου open με κύριο χαρακτηριστικό τους δύο μεγάλους πλευρικούς υαλοπίνακες ελλειψοειδούς σχήματος.

Η μελετημένη σχεδίαση της υπερκατασκευής αξιοποιεί το πρυμναίο μέρος της, με την τοποθέτηση του πιλοτηρίου με διακριτικό τρόπο, χωρίς να είναι ορατό από την πλάγια ή την εμπρόσθια όψη. Οι διαστάσεις του fly bridge δεν είναι μεγάλες, αλλά επαρκείς ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ένα μεγάλο πιλοτήριο και ένα στρώμα ηλιοθεραπείας για τέσσερα άτομα. Η πρόσβαση σε αυτό πραγματοποιείται από δύο σκάλες που βρίσκονται δεξιά και αριστερά από το πιλοτήριο.

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί στο πρωραίο μέρος του κύριου καταστρώματος το οποίο αξιοποιείται με την τοποθέτηση ενός υπαίθριου καθιστικού, ενσωματωμένου πάνω στην υπερκατασκευή. Αποτελείται από δύο ημικυκλικούς καναπέδες που περιβάλλουν ένα πολυεστερικό τραπέζι, το εσωτερικό του οποίου αξιοποιείται ως χώρος αποθήκευσης.

Στο πρυμναίο μέρος του κύριου καταστρώματος βρίσκεται ένα επιπλέον καθιστικό, αποτελούμενο από ένα υπαίθριο καναπέ και ένα σταθερό ξύλινο τραπέζι. Στην πλάτη του καναπέ βρίσκεται ένα στρώμα ηλιοθεραπείας το οποίο διαθέτει ηλεκτρική ανάκλιση, αποκαλύπτοντας το τζετ σκι ή το βοηθητικό σκάφος. Ο χώρος του πρυμναίου υπαίθριου καθιστικού καλύπτεται επαρκώς από την πολυεστερική οροφή, στην οποία είναι ενσωματωμένα δέκα φώτα δέσμης (σποτς), προσφέροντας διακριτικό φωτισμό κατά τις βραδινές ώρες.

Ιδιαίτερο χαρακτήρα αποκτά η πρόσβαση από το πρυμναίο μέρος στο εσωτερικό αφού οδηγεί παράλληλα στο πιλοτήριο, την τραπεζαρία, την κουζίνα, και το σαλόνι. Εδώ έγκειται και η ουσιαστική διαφοροποίηση του σκάφους, το οποίο διαθέτει το πιλοτήριο, την τραπεζαρία και την κουζίνα στο ίδιο επίπεδο, λίγο πιο πάνω από το κύριο κατάστρωμα και το σαλόνι στο κατώτερο κατάστρωμα. Η θέση της κουζίνας μπορεί να αλλάξει και έγκειται στις επιλογές του υποψήφιου αγοραστή.

Το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στην δεξιά πλευρά και ο χώρος περιλαμβάνει επίσης ένα καθιστικό σε κοντινή απόσταση, αποτελούμενο από έναν γωνιακό καναπέ και ένα στρογγυλό ξύλινο διαιρούμενο τραπέζι. (Το πιλοτήριο ωστόσο είναι δυνατόν κατόπιν παραγγελίας να τοποθετηθεί στο κέντρο ή στην αριστερή πλευρά).

Η περιοχή της κουζίνας αναπτύσσεται στην αριστερή πλευρά. Οι εστίες και ο φούρνος είναι εγκατεστημένα σε μία ξύλινη επιπλοσύνθεση που εδράζεται στο κέντρο, ενώ διαθέτει και πολυεστερικό καπάκι, το οποίο ανασηκώνεται και δημιουργεί ένα διαχωριστικό μεταξύ κουζίνας και πιλοτηρίου.

Η τραπεζαρία βρίσκεται πίσω από τον παραπάνω διπλό χώρο και είναι σε θέση να φιλοξενήσει άνετα έως δέκα άτομα.

Η τοποθέτηση του σαλονιού στο κατώτερο κατάστρωμα ίσως να ξενίζει, εξετάζοντας όμως διεξοδικά την εν λόγω διάταξη δεν προκύπτει κάποιο μειονέκτημα, απεναντίας παρατηρείται μια αμεσότητα στην πρόσβαση από το σαλόνι προς τις καμπίνες. Σχετικά με τον φυσικό φωτισμό και αερισμό, αυτοί διαχέονται στο εσωτερικό από την μεγάλη είσοδο και τα πλευρικά φινιστρίνια.

Το σαλόνι περιλαμβάνει δύο ευρύχωρους καναπέδες, έναν επταθέσιο και έναν τριθέσιο. Στην πλάτη του τριθέσιου είναι ενσωματωμένη μια επιπλοσύνθεση που περιλαμβάνει μια επίπεδη τηλεόραση. Η επιπλοσύνθεση διαθέτει επίσης έναν μηχανισμό καταβύθισης στο εσωτερικό της, που επιτρέπει την φύλαξη της τηλεόρασης, προστατεύοντας την κατά την πλεύση ιδιαίτερα κατά την διάρκεια δυσμενών συνθηκών.

Το Cerri 86 διαθέτει τέσσερις συνολικά καμπίνες επιβατών και δύο καμπίνες πληρώματος. Η διάταξή τους προσφέρει την καμπίνα του ιδιοκτήτη (master) στην πλώρη, δύο δίδυμες με μονές ή τριπλές κουκέτες στο μέσο του σκάφους και μία διακεκριμένη (Vip) με διπλό κρεβάτι πρίμα. Βασικά χαρακτηριστικά όλων αποτελούν ο πλούσιος εξοπλισμός και ο πολυτελής διάκοσμος ενώ διαθέτουν όλες αυτόνομο κλιματισμό, ηχοσύστημα, επίπεδη τηλεόραση, ντουλάπες με μεγάλη επάρκεια χώρων και πολυτελή λουτρά / w.c.

Οι επιδόσεις του σκάφους είναι υψηλές και φθάνουν τους 42 κόμβους μέγιστης ταχύτητας και τους 35 κόμβους υπηρεσιακής. Τιμές οι οποίες εξασφαλίζονται από ένα ζεύγος πετρελαιοκινητήρων της MTU με συνολική ισχύ 4.060 ίππων(2x2.030) που, για την ενίσχυση των επιδόσεων, καταλήγουν μέσω αξόνων σε προπέλες επιφανείας.

H ενδεικτική τιμή του σκάφους ανέρχεται στα 4.200.000 € χωρίς Φ.Π.Α. τιμή στην οποία περιλαμβάνονται και στοιχεία εξοπλισμού που σε άλλα σκάφη έχουν επιπλέον κόστος όπως π.χ. το fly bridge με τα δεύτερα χειριστήρια, η προπέλα ελιγμών πλώρης και πρύμνης (bow και stern thruster) κ.λ.π.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 26,30 μέτρα
Μήκος γάστρας: 23,99 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 6,35 μέτρα
Βύθισμα: 1,30 μέτρα
Εκτόπισμα: 54 τόνοι
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 7.000 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 1.500 λίτρα
Αριθμός καμπίνων: 4+2
Αριθμός κρεβατιών: 8/10+4(πλήρωμα)
Κινητήρες: 2x2.030 ίπποι
Μέγιστη ταχύτητα: 42 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 35 κόμβοι
Αυτονομία: 350 ν. μίλια

Πληροφορίες: Elysee yachts , Βασιλέως Γεωργίου 64-66, Καστέλα Πειραιάς τηλ.: 210.4116071, φαξ.: 210 4116061, email. info@elysee.com.gr , www.elysee.com.gr.

Με διαστάσεις 26,30x6,35 μέτρα το Cerri 86 διαθέτει αυτονομία 350 ν. μίλια ενώ η τιμή του είναι ελκυστικήΟι προπέλες επιφανείας συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη των 42 κόμβων μέγιστης ταχύτηταςΟι ελλειψοειδείς πλευρικοί υαλοπίνακες χαρακτηρίζουν την υπερκατασκευή προσφέροντας φυσικό φως στο εσωτερικό
Η πρωραία περιοχή διαθέτει υπαίθριο καθιστικό και χώρο για ηλιοθεραπείαΟ τεχνητός φωτισμός προσδίδει αίγλη στο σκάφος κατά την νύχταΗ πρόσβαση στο εξωτερικό πιλοτήριο -το οποίο διαθέτει πλήρη εξοπλισμό-πραγματοποιείται από δύο φάλκες στις ισάριθμες πλευρές του
Στο fly φιλοξενείται ένα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείας ενώ το roll bar είναι χαμηλού προφίλ και φιλοξενεί τις κεραίες των ναυτιλιακών οργάνωνΤο γκαράζ ανοίγει ηλεκτρικά, είναι εύκολα προσβάσιμο ενώ φιλοξενεί άνετα ένα τζετ σκι ή ένα μικρό φουσκωτόΠέρα από την ασφαλή πρόσβαση οι μεγάλες διαστάσεις της πρυμναίας πλατφόρμας επιτρέπουν την τοποθέτηση υπαίθριου καθιστικού ή ενός μεγάλου τέντερ
Η υπαίθρια τραπεζαρία στην πλώρη μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έως οκτώ άτομαΑπό το πρυμναίο καθιστικό πραγματοποιείται παράλληλη πρόσβαση στην τραπεζαρία, το πιλοτήριο την κουζίνα και το σαλόνιΤο πρυμναίο κατάστρωμα διαθέτει πολύ καλό τεχνητό φωτισμό προερχόμενο από φώτα δέσμης οροφής
Το σύστημα πρόωσης καταλήγει σε δύο μπρούτζινες προπέλες με πέντε πτερύγια έκαστη που προσδίδουν μεγάλη ώση στο σκάφοςΤο πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στην δεξιά πλευρά του ανώτερου καταστρώματος και σε κοντινή απόσταση περιλαμβάνει και ένα μικρό καθιστικόΜπορεί η θέση της κουζίνας -της οποίας ο εξοπλισμός είναι πλήρης- να είναι ασυνήθιστη, δεν παύει όμως να είναι λειτουργική ενώ δύναται να τοποθετηθεί και σε άλλο μέρος του σκάφους
Η κουζίνα εναλλακτικά μπορεί να τοποθετηθεί και στο κατώτερο κατάστρωμαΑπό την βάση των καθισμάτων της τραπεζαρίας διέρχεται ο κλιματισμός εξασφαλίζοντας συνθήκες άνεσηςΣτην τραπεζαρία μπορούν να φιλοξενηθούν έως δέκα άτομα
Ασυνήθιστη η θέση του σαλονιού στο κατώτερο κατάστρωμα. Ασυνήθιστη και η μεγάλη επιφάνεια που καταλαμβάνει, προσφέροντας πολλά ωφέλιμα τετραγωνικά και άμεση πρόσβαση στις καμπίνεςΩς σκάφος custom, προσφέρεται εναλλακτική λύση για το σαλόνι καθώς και για τα υπόλοιπα μέρη του σκάφουςΗ πρωραία καμπίνα είναι εξοπλισμένη με κρεβάτι σε μέγεθος king size
Για τις επενδύσεις στα λουτρά χρησιμοποιούνται ακριβά και καλόγουστα μάρμαραΗ VIP καμπίνα είναι εξοπλισμένη με κρεβάτι σε μέγεθος queen sizeΗ μεσαία καμπίνα διαθέτει τρεις κουκέτες
Aποψη της καμπίνας πληρώματος με δύο μονές κουκέτεςΤο μηχανοστάσιο διαθέτει μεγάλες διαστάσεις με τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό τοποθετημένο με επιμέλεια
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.