Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Ιούνιος 2008 > Pershing 64Υψηλή αισθητική και επιδόσεις

Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Επιδόσεις, στυλ και δόσεις υπερβολής προσφέρει το νέο 64άρι Pershing, που καθελκύστηκε πρόσφατα από το ιταλικό ομώνυμο ναυπηγείο. Με διαστάσεις μήκους 20,4 μέτρα και πλάτους 5,05 μέτρα, εκτείνεται σε δύο καταστρώματα ενώ είναι σε θέση να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 46 κόμβων.

Κύριο χαρακτηριστικό της σχεδίασής του -η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Fulvio De Simoni- αποτελούν οι υαλοπίνακες. Η υπερκατασκευή είναι εξοπλισμένη πλευρικά από τέσσερις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, εκ των οποίων οι δύο με καμπύλο σχήμα, παρέχοντας άπλετο φως στο σαλόνι και το πιλοτήριο. Αλλοι δύο ευμεγέθεις υαλοπίνακες βρίσκονται εγκατεστημένοι στην γάστρα, προσφέροντας θέα στη θάλασσα από το ύψος της ισάλου.

Η ευρυχωρία -με επακόλουθο την άνεση- αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του κύριου καταστρώματος. Κατάπρυμα συναντάμε μια μεγάλη πλατφόρμα από την οποία ξεκινάνε δύο κλιμακοστάσια εκατέρωθεν, που οδηγούν στο υπαίθριο καθιστικό. Πρίμα προσφέρεται μια μεγάλη επιφάνεια που προορίζεται για ηλιοθεραπεία. Αντικριστά συναντάμε έναν καναπέ που περιβάλλει ένα αναδιπλούμενο τραπέζι από τικ, το οποίο εδράζεται στο δάπεδο διαμέσου μίας μεταλλικής ρυθμιζόμενης βάσης ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το wet bar, εξοπλισμένο μάλιστα με ΒΒQ.

Ένας μεγάλος διαιρούμενος υαλοπίνακας αποτελεί το μοναδικό χώρισμα του εξωτερικού καθιστικού με το εσωτερικό, το οποίο διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό, με minimal έπιπλα και ανοικτούς χρωματικούς συνδυασμούς. Ο ενιαίος χώρος προσφέρει μια αίσθηση άνεσης η οποία αυξάνει όταν ανοίξει η ηλεκτρική οροφή, προσθέτοντας... άλλον αέρα.

Το καθιστικό είναι εξοπλισμένο με έναν μεγάλο καναπέ σε σχήμα Π που περιβάλλει ένα ορθογώνιο τραπέζι. Αντικριστά συναντάμε μια επιπλοσύνθεση που φιλοξενεί την τηλεόραση, εξοπλισμένη με μηχανισμό καταβύθισης, ώστε να προστατεύεται κατά την πλεύση.

Η κουζίνα είναι εγκατεστημένη σε ένα μεσαίο επίπεδο, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στο επάνω σαλόνι αφήνοντας ελεύθερο τον χώρο στο ντεκ ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πολυτελής χώρος βραδινής εστίασης. Ο εξοπλισμός της είναι πλήρης, και διαθέτει πλυντήριο πιάτων, νεροχύτη, τέσσερις ηλεκτρικές εστίες, φούρνο μικροκυμάτων, ψυγείο, καταψύκτη και έναν εργονομικό πάγκο εργασίας.

Στο κατώτερο κατάστρωμα συναντάμε τις τρεις πολυτελείς καμπίνες.

Η καμπίνα μάστερ, καλύπτει όλο το πλάτος του σκάφους. Το κρεβάτι είναι τοποθετημένο στο μέσον, ενώ ο εξοπλισμός της -συν τοις άλλοις- περιλαμβάνει μίνι μπαρ, μία πολυθρόνα, επίπεδη τηλεόραση και ευρύχωρο δωμάτιο-ντουλάπα. Τα μεγάλα πλευρικά παράθυρα προσφέρουν φυσικό φως και θέα, ενώ η ξυλεία από δρυ και οι δερμάτινες επενδύσεις στα έπιπλα δίνουν μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα. Η ίδια αίσθηση προσφέρεται και στο λουτρό, όπου επίσης κυριαρχεί ένα μοντέρνο μίνιμαλ στυλ. Χαρακτηριστικά στοιχεία αποτελούν ο κομψός νιπτήρας με τη διπλή βρύση, αποκλειστικός σχεδιασμός της Pershing, και το διαχρονικό μωσαϊκό πλακάκι Bisazza στο ντους.

Προχωρώντας προς την πλώρη, η καμπίνα guest χαρακτηρίζεται από διπλά κρεβάτια και λουτρό με ξεχωριστό ντους, ενώ η καμπίνα VIP είναι επίσης πολυτελής, εξοπλισμένη με διπλό κρεβάτι, λουτρό και ευρύχωρες ντουλάπες.

Για την πρόωσή του το Pershing 64 χρησιμοποιεί δύο εσωλέμβιους πετρελαιοκινητήρες συνολικής ισχύος 3100 ίππων (2x1550), που καταλήγουν σε προπέλες επιφανείας, προσδίδοντας μέγιστη ταχύτητα 46 κόμβων και υπηρεσιακή 40 κόμβους. Όσο για την τιμή του ενδεικτικά αναφέρεται το ποσό των 2.185.000 ευρώ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 20,4 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 5,05 μέτρα
Εκτόπισμα (άφορτο): 32,6 τόνοι
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 3500 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 900 λίτρα
Αριθμός καμπίνων: 3+1
Κινητήρες: 2x1550
Μέγιστη ταχύτητα: 46 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 40 κόμβοι

Ενδεικτική τιμή: 2.185.000 €

Το σκάφος με μια ματιά

Aνετα καταστρώματα
Ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή
Πολυτελείς χώροι
Παράθυρα κοντά στην ίσαλο
Υψηλές επιδόσεις

Πληροφορίες: EKKA ΣKAΦH, ΔABAKH 2 & Λ. ΠOΣEIΔΩNOΣ, AΛIMOΣ 175 55, τηλ.: 210.9848.992, fax: 210.9884.420, www.ekkayachts.gr

Aνεση, ευρυχωρία και πολυτέλεια χαρακτηρίζουν το νέο Pershing 64To κομψό πλαϊνό παράθυρο χαρακτηρίζει το σκάφος, προσφέροντας παράλληλα θέα στην ίσαλοΚάτω από το μεγάλο κεντρικό sundeck βρίσκεται ο χώρος αποθήκευσης του tender, (μέχρι 3.25m) ή του θαλάσσιου τζετ
Οι προπέλες επιφανείας προσδίδουν υψηλή ταχύτητα που φθάνει τους 46 κόμβουςΤο ασημί χρώμα και οι καμπύλες γραμμές της υπερκατασκευής αποτελούν τον συνδετικό κρίκο με άλλα μοντέλα PershingΈνας μεγάλος καναπές με λευκή επένδυση σε σχήμα Π περιβάλλει το ξύλινο τραπέζι που αποτελεί αποκλειστική σχεδίαση της Pershing
Ο τεχνητός φωτισμός προέρχεται από φώτα δέσμης οροφής (σποτς) εγκατεστημένα επιμελώς και συμμετρικά στην οροφή. Η τηλεόραση προστατεύεται από μηχανισμό καταβύθισηςState of the art πιλοτήριο, με ρυθμιζόμενο αναπαυτικό κάθισμα και επιμελημένη κονσόλα προσφέρει πολύ καλή ορατότητα στον κυβερνήτηΗ κουζίνα διαθέτει εργονομικό σχεδιασμό, με πλήθος αποθηκευτικών χώρων και πρωτότυπο νεροχύτη
Aποψη του κλιμακοστασίου που συνδέει την κουζίνα με το κατάστρωμαAποψη της κεντρικής καμπίνας. Διακρίνεται το μεγάλο παράθυρο στη γάστραΗ καμπίνα των φιλοξενουμένων διαθέτει δύο μονές κουκέτες, την μία δίπλα στην άλλη, και μια επιπλοσύνθεση στο κέντρο που φιλοξενεί το στερεοφωνικό και τους ηλεκτρικούς διακόπτες
Η πλάγια όψη του Pershing 64Κάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.