Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Αύγουστος 2008 > Fairline Τarga 64Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Ποιοτική αναβάθμιση

Όντας πιστός οπαδός της βρετανικής "σχολής" η Fairline παρουσίασε το Targa 64, ένα καλοσχεδιασμένο σκαρί που διεκδικεί την δική του θέση στην σύγχρονη ιστορία του ναυπηγείου.

Πέρα από την δημιουργία ενός ελκυστικού προφίλ, οι κατασκευαστές θέλησαν να εξασφαλίσουν στο εν λόγω μοντέλο άνεση και λειτουργικότητα. Αυτό φαίνεται να επιτεύχθηκε χάρη στην ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή, τον μεγάλο υαλοπίνακα στην γάστρα και την σωστή αξιοποίηση των καταστρωμάτων. Εξωτερικά διέρχεται από κλασσικές γραμμές, με την υπερκατασκευή του εξοπλισμένη με τις χαρακτηριστικές καμπύλες επιφάνειες, οι οποίες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο με τα παλαιότερα μοντέλα.

Πλώρα, τα παράθυρα που είναι ενσωματωμένα στο κατάστρωμα, πίσω από το στρώμα ηλιοθεραπείας, προσδίδουν στην καμπίνα που αντιστοιχούν άπλετο φυσικό φως. Όσο για τους αεραγωγούς, καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο μέρος της γάστρας, προσδίδουν στο σκάφος έναν σπορ χαρακτήρα, υποσχόμενοι παράλληλα βαθιές ανάσες στους κινητήρες.

Με μήκος 19,6 μέτρα και πλάτος 4,75 μέτρα, εκτείνεται σε δύο καταστρώματα. Κύριο χαρακτηριστικό του ανώτερου καταστρώματος αποτελεί ο ενιαίος του χώρος. Στο πρυμναίο μέρος συναντάμε ένα άνετο υπαίθριο καθιστικό, αποτελούμενο από δύο άνετους καναπέδες και ένα τραπέζι. Ακριβώς μπροστά βρίσκεται η πόρτα που διαχωρίζει το εσωτερικό. Ανοιγόμενη, συνδέει τον εσωτερικό με το εξωτερικό χώρο, προσφέροντας στους επιβάτες πολλά ωφέλιμα τετραγωνικά.

Κατάπρυμα και πλώρα προσφέρονται δύο διπλά στρώματα, που θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα από τους λάτρεις της ηλιοθεραπείας.

Αντάξιο των προσδοκιών είναι το εσωτερικό, το οποίο διαθέτει κλασσικές γραμμές. Κυρίαρχα χρώματα αποτελούν το καφέ των ξύλινων επενδύσεων και επιπλοσυνθέσεων και το μπεζ των υφασμάτων και δερμάτων. Σχετικά με τον τεχνητό φωτισμό, αυτός προέρχεται από φώτα δέσμης οροφής ενώ ο φυσικός από τα μεγάλα πλευρικά παράθυρα και φυσικά την ηλεκτρική οροφή, η οποία διαθέτει μεγάλο άνοιγμα, με επακόλουθο να καθιστά το εσωτερικό ιδιαίτερα ευήλιο.

Πρίμα είναι εγκατεστημένο το καθιστικό, αποτελούμενο από έναν μεγάλο καναπέ και ένα πτυσσόμενο τραπέζι. Ακριβώς απέναντι συναντάμε μια κομψή επιπλοσύνθεση, που περιλαμβάνει διάφορους χρηστικούς χώρους και την τηλεόραση με μηχανισμό καταβύθισης. Στην δεξιά πλευρά είναι τοποθετημένο το πιλοτήριο, αποτελούμενο από ένα μεγάλο ταμπλό που αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα και δύο ατομικά καθίσματα που προσφέρουν την βέλτιστη στήριξη.

Στο κατώτερο κατάστρωμα φιλοξενούνται η κουζίνα και οι τρεις πολυτελείς καμπίνες, εξοπλισμένες η καθεμία με το αποκλειστικό λουτρό/w.c. Κύριο χαρακτηριστικό όλων αποτελεί η ευρυχωρία με επακόλουθο την άνεση. Οι δύο καμπίνες διαθέτουν διπλό κρεβάτι και η τρίτη δύο κουκέτες, την μία δίπλα στην άλλη.

Στη πράξη, το Fairline Targa 64 επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβων, χάρη στην ώση που εξασφαλίζουν οι δύο πετρελαιοκινητήρες ισχύος 1015 ίππων έκαστος, που είναι εγκατεστημένοι στο μηχανοστάσιο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος:19.6 μέτρα
Μέγιστο πλάτος:4.75 μέτρα
Βύθισμα:1.37 μέτρα
Εκτόπισμα:26.1 τόνοι
Αριθμός καμπίνων:3
Αριθμός κρεβατιών: 6-7
Χωρητικότητα δεξ.καυσίμων:2996 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ.νερού:553 λίτρα
Κινητήρες: 2x1015
Μέγιστη ταχύτητα: 35 κόμβοι

Πληροφορίες: KAPPA MARINE S.A., ΛAMIAΣ 10, AΛIMOΣ 164 52, τηλ.: 210.9969.990-4, fax: 210.9969.526, www.kappamarine.gr

Οι χαρακτηριστικές καμπύλες επιφάνειες της υπερκατασκευής αποτελούν το σήμα κατατεθέν της σειράς TargaΗ γάστρα είναι εξοπλισμένη με έναν μεγάλο υαλοπίνακα σε κάθε πλευρά, εξασφαλίζοντας θέα στην ίσαλοΣε κοντινή απόσταση από τα στρώματα ηλιοθεραπείας έχουν τοποθετηθεί υαλοπίνακες προσφέροντας φυσικό φως στις καμπίνες
Με κλασσικές γραμμές, το σκάφος πέρα από λευκό παράγεται και σε απόχρωση του μπλεΟι τετραγωνισμένες επιπλοσυνθέσεις στο εσωτερικό έχουν ως αποτέλεσμα την βέλτιστη αξιοποίηση του χώρουΤο άνοιγμα της ηλιοροφής είναι μεγάλο, αποκαλύπτοντας όλο σχεδόν το κατάστρωμα
Το πιλοτήριο, όντας εργονομικό και πλήρως εξοπλισμένο, είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας του, δικαιολογώντας την καλή φήμη της Fairline στους άρτιους σταθμούς πλοήγησης που εφοδιάζει όλα τα μοντέλα τηςΤα μπάκετ καθίσματα εξασφαλίζουν την βέλτιστη πλευρική στήριξηΤα παράθυρα που είναι ενσωματωμένα στο κατάστρωμα προσφέρουν πλούσιο φυσικό φως στο εσωτερικό
Ένα άνετο κλιμακοστάσιο συνδέει τα δύο καταστρώματαΟ εξοπλισμός της κουζίνας είναι πλήρηςΗ καμπίνα μάστερ είναι εξοπλισμένη με ένα διπλό κρεβάτι
Η πόρτα της καμπίνας μάστερ διαθέτει ξύλινο πλαίσιο ενσωματώνοντας αμμοβολημένη ύαλοΤο πλευρικό παράθυρο εξασφαλίζει μοναδική θέα στην ίσαλοΗ δεύτερη καμπίνα διαθέτει επίσης διπλό κρεβάτι
Η Τρίτη καμπίνα είναι εξοπλισμένη με δύο μονές κουκέτες, την μία δίπλα στην άλληAποψη του λουτρού της τρίτης καμπίναςΚατόψεις των καταστρωμάτων
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.