Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Σεπτέμβριος 2008 > Canados 90Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Open υψηλών επιδόσεων

Όντας βραβευμένο για τον εσωτερικό σχεδιασμό του, στο ναυτικό σαλόνι του Μονακό το 2007, το Canados 90 αποτελεί ένα ιδιαίτερο σκάφος της κατηγορίας open, με κύρια χαρακτηριστικά την υψηλή αισθητική του και την μεγάλη του ταχύτητα η οποία φθάνει τους 45 κόμβους.

Η ιστορία του ιταλικού ομώνυμου ναυπηγείου, το οποίο εδρεύει στην Ρώμη, ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του ’40, με την παραγωγή σκαφών που προορίζονταν κυρίως για τον στρατό. Σήμερα παράγει τέσσερα μοντέλα, με μήκος από 76 έως 110 πόδια ενώ η επιβεβαίωση της εμπορικής καταξίωσης του ναυπηγείου έρχεται από τις πωλήσεις του, οι οποίες ξεπερνούν τα 500 σκάφη.

Εξωτερικά το Canados 90 διέρχεται από κλασσικές γραμμές, με την καμπύλη υπερκατασκευή να καλύπτει την μισή επιφάνεια του καταστρώματος. Πλευρικά βρίσκονται ενσωματωμένοι τριγωνικοί και ελλειψοειδείς υαλοπίνακες ενώ στην οροφή έχουν τοποθετηθεί υαλοπίνακες ορθογώνιου προφίλ, προσφέροντας φυσικό φως στο εσωτερικό. Η γάστρα είναι σε απόχρωση του μπλε και διαθέτει ένα μεγάλο παράθυρο που "τρέχει" κατά το διάμηκές της.

Με διαστάσεις μήκους 28 μέτρα και πλάτους 6,3 μέτρα, εκτείνεται σε δύο ευρύχωρα καταστρώματα με ωφέλιμη επιφάνεια περίπου 300 τετραγωνικά μέτρα. Η πρωραία περιοχή του ανώτερου καταστρώματος είναι εξοπλισμένη με μια μεγάλη επιφάνεια που προορίζεται για ηλιοθεραπεία. Εκατέρωθεν της επιφάνειας συναντάμε δύο γυάλινες επιφάνειες που αντιστοιχούν στην κύρια καμπίνα, προσφέροντας πλούσιο φυσικό φωτισμό.

Πρίμα προσφέρεται ένα υπαίθριο καθιστικό, με δυνατότητα φιλοξενίας 8 ατόμων, ενώ κατάπρυμα είναι εγκατεστημένο το γκαράζ, στο οποίο φιλοξενούνται το βοηθητικό σκάφος και το τζετ σκι.

Το-βραβευμένο- εσωτερικό αποτελεί έναν ενιαίο και πρακτικό χώρο, ο οποίος είναι φωτεινός και ευχάριστος. Για την επένδυση του δαπέδου έχει χρησιμοποιηθεί ανοιχτόχρωμη ξυλεία, ταιριάζοντας αρμονικά με τις μπεζ επενδύσεις των καναπέδων ενώ ο τεχνητός φωτισμός προέρχεται από φώτα δέσμης οροφής κυκλικού προφίλ (σποτς).

Οι επιπλοσυνθέσεις διαθέτουν μοντέρνο σχεδιασμό. Πρίμα είναι εγκατεστημένο το καθιστικό, αποτελούμενο από δύο μεγάλους καναπέδες και δύο κυκλικά τραπέζια με μεταλλική βάση. Στην αριστερή πλευρά αναπτύσσεται η τραπεζαρία της οποίας οι καρέκλες είναι διάφανες, έχοντας την υπογραφή του Philippe Starck. Πιο μπροστά συναντάμε την επιπλοσύνθεση της τηλεόρασης, που ενσωματώνει έναν μηχανισμό καταβύθισης για την προστασία της οθόνης εν πλω. Κατάπλωρα βρίσκεται το πιλοτήριο αποτελούμενο από μία κονσόλα ενός επιπέδου, στην οποία ενσωματώνονται όργανα πηδαλιουχίας και πλοήγησης τελευταίας γενιάς.

Αριστερά του πιλοτηρίου βρίσκεται μία σκάλα που σηματοδοτεί την πρόσβαση στις καμπίνες. Τα πατήματα των σκαλοπατιών είναι εφοδιασμένα με ένα εμφανές φως, προσφέροντας ασφαλή διέλευση κατά την νύχτα αποτελόντας παράλληλα και ένα ωραίο διακοσμητικό στοιχείο.

Στο κατώτερο κατάστρωμα συναντάμε τέσσερις πολυτελείς καμπίνες με πλούσιο εξοπλισμό ενώ όλες διαθέτουν αποκλειστικό λουτρό. Από αισθητικής άποψης κινούνται σε αντίστοιχα επίπεδα με το κύριο κατάστρωμα, διαθέτοντας μοντέρνα αισθητική ενώ είναι εξολοκλήρου επενδυμένες από ανοιχτόχρωμη ξυλεία.

Στο μηχανοστάσιο φιλοξενείται ένα ζεύγος πετρελαιοκινητήρων από την MTU με συνολική ισχύ 4900 ίππων (2x 2450), προσφέροντας μέγιστη ταχύτητα 45 κόμβων και υπηρεσιακή 37 κόμβους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 28 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 6,3 μέτρα
Βύθισμα: 1,1 μέτρα
Εκτόπισμα: 58 τόνοι
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 7500 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 1300 λίτρα
Αριθμός καμπίνων: 4+2 πληρώματος
Αριθμός κρεβατιών: 8+3 πληρώματος
Κινητήρες: 2x2450 ίπποι
Μέγιστη ταχύτητα: 45 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 37 κόμβοι

Πληροφορίες: ATALANTA MARINE, ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ 3, 167 77 ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΤΗΛ.: 210-9910722, FAX: 210-9958633, www.atalantamarine.com - info@atalantamarine.com

Η σχεδιαστική διαφοροποίηση του σκάφους έγκειται κυρίως στις δύο ορθογώνιες γυάλινες επιφάνειες που ενσωματώνονται στην οροφήΗ ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή αποτελεί ένα επιπλέον ατού, προσφέροντας φυσικό φως και εξαερισμό στο εσωτερικόΗ δυνατότητα ελιγμών είναι σε υψηλά επίπεδα ενώ η προπέλα ελιγμών πλώρης (bow thruster) βοηθά ιδιαίτερα στους ελιγμούς ακριβείας κατά την πρόσδεση
Η μέγιστη ταχύτητα των 45 κόμβων, είναι από τις πιο υψηλές στην κατηγορίαΤο βραβευμένο εσωτερικό διαθέτει μοντέρνο διάκοσμο ενώ είναι πρακτικό και εύχρηστοΤα παράθυρα της οροφής εδράζονται επάνω σε ξύλινο πλαίσιο
Οι καναπέδες του καθιστικού είναι επενδυμένοι από ύφασμα μπεζ απόχρωσηςΤο πιλοτήριο διαθέτει άριστη ορατότητα ενώ τα καθίσματά του προσφέρουν πολύ καλή στήριξηΟ φωτισμός της σκάλας πέρα από την πρακτικότητα προσφέρει και καλαισθησία
Η κύρια καμπίνα είναι εξοπλισμένη με ένα υπέρδιπλο κρεβάτιΤο λουτρό είναι εξοπλισμένο με έναν μοντέρνο διπλό νεροχύτη, με το νερό να αναβλύζει από την βάση του!Κάτοψη των δύο καταστρωμάτων
Πανοραμική άποψη των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.