Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Οκτώβριος 2008 > FITTIPALDI Sea Master 110Διακριτική πολυτέλεια

Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Ένας νέος παίκτης με μεγάλες προσδοκίες έρχεται να προστεθεί στην σκακιέρα των πολυτελών θαλαμηγών σκαφών. Πρόκειται για τον πρώην πιλότο της Φόρμουλα 1 Wilson Fittipaldi, ο οποίος με την ίδρυση ενός ναυπηγείου θαλαμηγών στο Ρίο της Βραζιλίας, στοχεύει -από ότι φαίνεται με αξιώσεις- σε ένα μερίδιο της κερδοφόρας αυτής αγοράς.

Η κίνηση του πρώην άσου φαίνεται μεθοδευμένη, αφού ελήφθησαν υπόψη ορισμένα σημαντικά δεδομένα. Καταρχήν η επιλογή της Βραζιλίας για την ναυπήγηση θαλαμηγών κατασκευασμένων από αλουμίνιο και χάλυβα θεωρείται εύστοχη, δεδομένου ότι αποτελεί μία από την μεγαλύτερες δυνάμεις στην εξόρυξη αυτών των μετάλλων παγκόσμια. Ως αποτέλεσμα, προκύπτει η αγορά ποιοτικής πρώτης ύλης σε λογικές τιμές και η παράδοσή τους στον τόπο του ναυπηγείου άμεσα.

Ο Wilson Fittipaldi ωστόσο, έχει επισυνάψει σημαντικές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως τα σχεδιαστικά γραφεία Luiz de Basto και Setzer. Το Luiz de Basto εδρεύει στο Μαϊάμι, διαθέτει 25ετή προϋπηρεσία ενώ έχει συνεργαστεί με το Thyssen Croup, το οποίο συμμετέχει μετοχικά στα μεγαλύτερα ναυπηγεία κατασκευής θαλαμηγών στον κόσμο, όπως τα Lurssen, Rasmussen και Feadship. Σχετικά με τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, αυτός προέρχεται από μεγάλους αμερικάνικους οίκους. Όσο για την ξυλεία, η βραζιλιάνικη θεωρείται ιδιαίτερα ποιοτική.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δημιουργήθηκε το επώνυμο ναυπηγείο -μέχρι στιγμής όχι τόσο για τα σκάφη του αλλά κυρίως λόγω του ιδιοκτήτη του- το οποίο καταλαμβάνει έκταση 5500 τετραγωνικά μέτρα. Η γκάμα του περιλαμβάνει διάφορες σειρές σκαφών, με μήκος από 30 έως 70 μέτρα. Μέχρι τα 45 μέτρα τα σκάφη κατασκευάζονται από αλουμίνιο, ενώ από τα 45 μέτρα και επάνω, κατασκευάζονται από χαλύβδινη γάστρα και υπερκατασκευή αλουμινίου. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα ναυπήγησης σκάφους εξολοκλήρου από αλουμίνιο στα 70 μέτρα κατόπιν παραγγελίας.

Το Sea master 110 αποτελεί ένα ενδεικτικό θαλαμηγό του βραζιλιάνικου ναυπηγείου. Με ολικό μήκος 33,7 μέτρα και μέγιστο πλάτος 8 μέτρα, εκτείνεται σε τέσσερα πολυτελή καταστρώματα εκτιμώμενης ωφέλιμης επιφάνειας 700 τετραγωνικών μέτρων περίπου, ενώ μπορεί να κοιμίσει από οκτώ έως δώδεκα άτομα, σε τέσσερις έως έξι καμπίνες. Aς σημειωθεί παρενθετικώς ότι η διαρρύθμιση όλου του εσωτερικού, δύναται να προσαρμοστεί απόλυτα στις επιθυμίες του εκάστοτε αγοραστή.

Εξωτερικά διέρχεται από κλασσικό σχεδιασμό, με κύριο χαρακτηριστικό τους πολλούς υαλοπίνακες, τόσο στην υπερκατασκευή όσο και την γάστρα, προσφέροντας ένα σύνολο πλούσιο σε φυσικό φωτισμό. Οι ξύλινες κουπαστές συντελούν στην συνολική αισθητική, συνδυαζόμενες μάλιστα με τα προστατευτικά πλευρικά παρατροπίδια.

Στο ανώτερο κατάστρωμα δεσπόζει το fly bridge, ένας χώρος ωφέλιμης επιφάνειας 45 τετραγωνικών μέτρων περίπου. Στο μπροστινό μέρος του είναι εγκατεστημένο το πιλοτήριο ενώ στο μέσο του καταστρώματος δεσπόζει μία πισίνα-τζακούζι κυκλικού σχήματος. Διατίθεται επίσης, ένα πλήρες wet bar που περιλαμβάνει, εστίες, ψυγείο, παγομηχανή και αποθηκευτικούς χώρους.

Το Sea Master 110 διαθέτει άλλα δύο υπαίθρια καθιστικά, δύο σαλόνια και δύο τραπεζαρίες, ενώ οι καμπίνες δύναται να τοποθετηθούν στα τρία κάτω καταστρώματα.

Στην έκδοση με τις έξι καμπίνες, στο ανώτερο κατάστρωμα περιλαμβάνεται ένα υπαίθριο καθιστικό, ένα σαλόνι για δώδεκα άτομα, μία καμπίνα και το πιλοτήριο.

Το κύριο κατάστρωμα είναι εξοπλισμένο με ένα υπαίθριο καθιστικό, ένα σαλόνι, την κεντρική τραπεζαρία, την κουζίνα και μία μεγάλη πολυτελή καμπίνα.

Τέλος, στο κατώτερο κατάστρωμα φιλοξενούνται τέσσερις καμπίνες και το μηχανοστάσιο.

Σχετικά με το πλήρωμα, προσφέρονται επιπλέον τρεις έως τέσσερις καμπίνες, κουζίνα και καθιστικό. Η πρόσβαση του προσωπικού στους χώρους ενδιαίτησης, γίνεται με απόλυτη διακριτικότητα, από ξεχωριστή είσοδο.

Στο μηχανοστάσιο φιλοξενούνται δύο πετρελαιοκινητήρες με την σωστή ιπποδύναμη σχετικά με το μέγεθος του σκάφους, ώστε να μπορεί να ταξιδεύει με αυτονομία και ασφάλεια κατά την διάνυση των ωκεανών. Για τον λόγο αυτό το σκάφος είναι εξοπλισμένο και με σταθεροποιητές πλεύσης (stabilizers) που λειτουργούν ακόμη και στο αγκυροβόλιο. Με συνολική ισχύ 2002 ίππων (2x1001), το σκάφος αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων και υπηρεσιακή 12 κόμβους, ενώ η αυτονομία με αυτή την ταχύτητα φθάνει τα 3500 ναυτικά μίλια, μία απόσταση που ισοδυναμεί περίπου σε ένα ταξίδι από την Ελλάδα μέχρι την Ισπανία μετ’ επιστροφής!

Σχετικά με την τιμή του πλωτού αυτού αρχοντικού, αναφέρονται ενδεικτικά τα 8.000.000 ευρώ, τιμή που θεωρείται ελκυστική σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Oλικό μήκος: 33,7 μέτρα
Μήκος ισάλου: 28,7 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 8 μέτρα
Βύθισμα: 3 μέτρα
Εκτόπισμα: 118 τόνοι
Χωρητικότητα δεξ.καυσίμων: 60.000 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ.νερού: 5000 λίτρα
Κινητήρες 2 x 1001 ίπποι
Αυτονομία: 3500 ν. μίλια
Μέγιστη ταχύτητα: 15 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 12 κόμβοι


Πληροφορίες: Elysee yachts, Βασιλέως Γεωργίου 64-66, Καστέλα Πειραιάς τηλ.: 210.4116071, φαξ.: 210 4116061, email. info@elysee.com.gr , www.elysee.com.gr

Aρτιο αισθητικά, με κλασσικό σχεδιασμό εκτείνεται σε τέσσερα πολυτελή καταστρώματαΗ μέγιστη ταχύτητά του φθάνει τους 15 κόμβους ενώ με υπηρεσιακή 12 κόμβους διαθέτει αυτονομία 3500 ναυτικά μίλαΗ χρήση αλουμινίου και χάλυβα συντελεί στην στιβαρή του κατασκευή, προσφέροντας καλά επίπεδα πλεύσης
Οι ωφέλιμοι χώροι είναι τεράστιοι, προσφέροντας άνεση στους επιβάτεςΟι ξύλινες επενδύσεις προσφέρουν μεγαλοπρέπεια στο εσωτερικόΤο καθιστικό στο πρώτο κατάστρωμα είναι σε θέση να φιλοξενήσει άνετα δέκα άτομα
Οι ξύλινες επενδύσεις και τα ακριβά υφάσματα δημιουργούν μια πολυτελή αίσθηση στις καμπίνεςΌλες οι καμπίνες είναι εξοπλισμένες με αποκλειστικό λουτρό/w.c.Τα λουτρά διαθέτουν αυτόνομες καμπίνες μπάνιου που κλείνουν ερμητικά
Κατόψεις των καταστρωμάτων
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.