Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Ιανουάριος 2009 > Baia One HundredAπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Λίρα 100

Πολυτέλεια... με ταχύτητα 50 κόμβων

Συνδυάζοντας τις ιδιότητες ενός κουπέ σκάφους με αυτές ενός θαλαμηγού, το νέο Baia One Hundred αποτελεί την πιο πρόσφατη δημιουργία του ναπολιτάνικου ναυπηγείου Baia. Η γυάλινη οροφή και οι 50 κόμβοι τελικής ταχύτητας αποδεικνύουν τον βασικό προσανατολισμό των κατασκευαστών που εστιάστηκε κυρίως στην εντυπωσιακή εμφάνιση και τις επιδόσεις.

Η εξωτερική του όψη χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό ορισμένων επιτυχημένων αρχιτεκτονικών εφαρμογών που έχουμε δει λίγες φορές κατά το παρελθόν. Κύρια εστιακά σημεία του αποτελούν η γυάλινη οροφή και το fly στην υπερκατασκευή, που θυμίζει την διάταξη του βραβευμένου μοντέλου Azimut 103s, ενώ το διπλό υπαίθριο καθιστικό της πλώρης παραπέμπει στο Wally 118. Το ότι θυμίζει άλλα επιτυχημένα μοντέλα δεν μειώνει καθόλου την αξία του, δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία του συνδυάζονται αυστηρά κάτω από ναυπηγικούς και αρχιτεκτονικούς κανόνες, προσφέροντας ως αποτέλεσμα ένα ομοιογενές και ποιοτικό σύνολο.

Με ολικό μήκος 31 μέτρα και πλάτος 7,34 μέτρα, το νέο Baia είναι εξοπλισμένο με τρία καταστρώματα πολλών ωφέλιμων τετραγωνικών που ανέρχονται περίπου στα 450. Αρχής γενομένης από την εξωτερική του εμφάνιση, το νέο Baia μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί αστραφτερό. Σε αυτό συμβάλλουν οι μεγάλοι υαλοπίνακες της υπερκατασκευής που συνδυάζονται με την μαύρη απόχρωση του συνόλου, προσθέτοντας αίγλη και κύρος.

Η αρχιτεκτονική του περιλαμβάνει πολλά και διάφορα μέρη τα οποία μπορούν να απολαύσουν οι επιβάτες. Υπαίθρια καθιστικά , τραπεζαρίες και στρώματα για ηλιοθεραπεία είναι διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σκάφους, προσφέροντας την δυνατότητα διάφορων δραστηριοτήτων και την απαραίτητη απομόνωση. Πέρα από τους χώρους, η κατάλληλη επίστρωση των δαπέδων συνεισφέρει ιδιαίτερα στην καλαισθησία και το φινίρισμά του. H χρήση ξύλου τικ σε ανοικτή απόχρωση με λευκούς αρμούς ενδιάμεσα , προσφέρει πέρα από εκλεπτυσμένες επιφάνειες και ασφαλείς διελεύσεις.

Στην κορυφή της υπερκατασκευής έχει τοποθετηθεί επιμελώς μία γέφυρα που φιλοξενεί επτά συνολικά στρώματα ηλιοθεραπείας. Όσο για το κύριο κατάστρωμα, εξοπλίζεται με ένα καθιστικό πλώρα, αποτελούμενο από δύο τραπέζια με τους αντίστοιχους καναπέδες. Κατάπλωρα η περιοχή έχει αξιοποιηθεί καταλλήλως, με την προσθήκη αναπαυτικών στρωμάτων ηλιοθεραπείας.

Πρίμα προσφέρεται ένα επιπλέον υπαίθριο καθιστικό εξοπλισμένο με έναν μεγάλο και αναπαυτικό καναπέ και ένα μοντέρνο γυάλινο τραπέζι ενώ περιλαμβάνει και ένα πλήρες wet bar που συμβάλλει στην αυτονομία του.

Η αίσθηση που αποπνέεται στο εσωτερικό επηρεάζεται άμεσα από το εξωτερικό περιβάλλον. Οι επιπλοσυνθέσεις διαθέτουν μοντέρνο σχεδιασμό ενώ είναι κατασκευασμένες από ποιοτική ξυλεία, συνδυαζόμενη με κρύσταλλα. Σχετικά με τα χρησιμοποιούμενα υφάσματα και ταπετσαρίες, προσφέρεται μια επιλογή από ζωηρά χρώματα, προσδίδοντας στο εσωτερικό έναν νεανικό χαρακτήρα. Όσο για τον ηλεκτροφωτισμό, αυτός εξυπηρετείται από σύγχρονους λαμπτήρες από νέον που εδράζονται στην οροφή και τα πλάγια και από μοντέρνα φωτιστικά.

Μια ουσιαστική διαφοροποίηση από τα υπόλοιπα σκάφη της κατηγορίας αποτελεί η τοποθέτηση της υπαίθριας τραπεζαρίας πλώρα. Η θέση της αποδεικνύεται ιδανική με την απαραίτητη απομόνωση από το υπόλοιπο εσωτερικό, ενώ η άμεση πρόσβαση στο πρωραίο υπαίθριο καθιστικό, διαμέσου της γυάλινης πόρτας αποδεικνύεται ως μια ευφυής εφαρμογή, που εκτιμάται ότι θα υιοθετηθεί σύντομα από τον ανταγωνισμό.

Στο κατώτερο κατάστρωμα φιλοξενούνται τέσσερις συνολικά καμπίνες που προορίζονται για τους επιβάτες και δύο καμπίνες πληρώματος. Όλες ανεξαιρέτως διαθέτουν αποκλειστικά λουτρά, πλούσιο εξοπλισμό και διακρίνονται από μοντέρνα αισθητική. Στις καμπίνες των επιβατών μπορούν να φιλοξενηθούν έως οκτώ άτομα και στις καμπίνες πληρώματος τέσσερα άτομα.

Η πρόωση του σκάφους επιτυγχάνεται από ένα δίδυμο πετρελαιοκινητήρων συνολικής ισχύος 7020 ίππων(2x3510) που συνδυάζονται με προπέλες επιφανείας, προσδίδοντας τελική ταχύτητα 50 κόμβων στις 2450 στροφές ανά λεπτό. Εναλλακτικά είναι δυνατόν να τοποθετηθούν και τρεις κινητήρες συνολικής ισχύος 7290 ίππων (3x2430) ή δύο με συνολική ισχύ 4860 ίππους (2x2430).

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 31 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 7,34 μέτρα
Εκτόπισμα: 80 τόνοι
Χωρητικότητα δεξ.καυσίμων: 8500 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ.νερού: 1300 λίτρα
Αριθμός καμπίνων: 4+2 πληρώματος
Κινητήρες: 2x 3510, 2x2430, 3x2430
Μέγιστη ταχύτητα: 50 κόμβοι

Πληροφορίες: NORTH STAR YACHTING ΡΗΓΙΛΛΗΣ 23, ΚOΛΩΝΑΚΙ 106 74, τηλ.: 210 98 84 000, www.northstaryachting.com

Το ναυπηγείο Baia είναι από τα λίγα που τολμούν να προσδώσουν μαύρο χρώμα στα σκάφηΟ πίδακας νερού μαρτυρά την ύπαρξη προπελών επιφανείαςΗ πάνοψη δεν αφήνει τίποτε κρυφό από το σκάφος
Τεράστια στρώματα ηλιοθεραπείας καλύπτουν την πρωραία περιοχήΤο νέο Baja διαθέτει μεγάλη δυνατότητα ελιγμών με υψηλές ταχύτητεςΤο υπαίθριο καθιστικό προς την πλώρη αποτελεί ένα από τα μεγάλα του πλεονεκτήματα
Το μεταλλικό δικτύωμα της υπερκατασκευής στηρίζει επαρκώς τους υαλοπίνακεςΜε τις μεγαλύτερες μηχανές, επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβωνΤα πολλά ωφέλιμα τετραγωνικά προσφέρουν άνεση στο πρυμναίο υπαίθριο καθιστικό
Οι πλευρικοί διάδρομοι είναι εξοπλισμένοι με διακριτικό φωτισμό Το μέσο της υπερκατασκευής είναι ανοιγόμενο, επιτρέποντας την επικοινωνία μεταξύ της εσωτερικής τραπεζαρίας και του υπαίθριου καθιστικούΜε μοντέρνο σχεδιασμό η σκάλα της γέφυρας εναρμονίζεται με το σύνολο
Η υποδιαίρεση του υπαίθριου καθιστικού σε δύο, καθίσταται άκρως λειτουργικήΟ ηλεκτροφωτισμός προσδίδει στο καθιστικό μια μοναδική αίσθησηΗ ορατότητα από το πλήρως εξοπλισμένο πιλοτήριο είναι άριστη
Τα δύο καθιστικά της πρύμνης ενώνονται με επακόλουθο την δημιουργία μιας τεράστιας επιφάνειαςΗ γυάλινη οροφή προσδίδει άπλετο φως στην τραπεζαρίαΠλάγια όψη της τραπεζαρίας με την πανοραμική οροφή σε πρώτο πλάνο
Η επικοινωνία της τραπεζαρίας με το υπόλοιπο σκάφος πραγματοποιείται διαμέσου των δύο πλευρικών διαδρόμωνAποψη της κύρια καμπίνας, εξοπλισμένης με δύο μεγάλα πλευρικά παράθυραΈνας εντυπωσιακός νεροχύτης εξοπλίζει το λουτρό της κύριας καμπίνας
Το λουτρό περιλαμβάνει υδρομασάζΠανοραμική άποψη του λουτρού της κύριας καμπίναςAποψη της καμπίνας των φιλοξενουμένων
Η δεύτερη καμπίνα των φιλοξενουμένων περιλαμβάνει δύο μονές κουκέτες
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.