Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Ιούλιος 2009 > Princess V62Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Ήρεμη δύναμη

Μεταφέροντας στην παραγωγή την πολύτιμη ναυπηγική του κληρονομιά και υιοθετώντας νέες σχεδιαστικές πρακτικές, το βρετανικό ναυπηγείο Princess παρουσίασε το νεότευκτο V62 με στόχο να κατακτήσει την κορυφή της πυραμίδας στο χώρο των εικοσάμετρων κουπέ.

Η παρουσία του νέου μοντέλου έχει ενδιαφέρον όχι μόνο από ναυπηγικής αλλά και από οικονομικής άποψης, δεδομένου ότι το V62 παρουσιάστηκε μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Παρά τους κλυδωνισμούς που υπέστη με ότι αυτό συνεπάγεται στα οικονομικά του μεγέθη και στις θέσεις εργασίας, όπως άλλωστε τα περισσότερα μεγάλα ναυπηγεία του κόσμου, το ναυπηγείο Princess με την παρουσίαση νέων μοντέλων προβάλλει μια δυναμική εικόνα δείχνοντας ότι η παραγωγή του είναι αυτή που θα το οδηγήσει έξω από την κρίση και όχι οι παγκόσμιες συγκυρίες. Άλλωστε, πέρα από το V62 ανακοίνωσε και την έλευση δύο ακόμα νέων μοντέλων στα 105 και 130 πόδια, επιδεικνύοντας τους εντατικούς ρυθμούς που προκύπτουν στο σχεδιαστικό τμήμα του.

Επανερχόμενοι στο νέο μοντέλο, το V62 χωρίς να ξεφεύγει από τον όρο «κλασσικό», διαθέτει ορισμένα μοντέρνα στοιχεία που είναι κοινά με τα τέσσερα μεγαλύτερα από τα δέκα συνολικά μοντέλα της σειράς V. Αυτά δεν είναι άλλα από τους τέσσερις ορθογώνιους υαλοπίνακες της γάστρας και τις γυάλινες επιφάνειες που είναι ενσωματωμένες στην ηλεκτρική οροφή.

Το δικό της ρόλο στη διαμόρφωση των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών του V62 διαδραματίζει η υπερκατασκευή η οποία διαθέτει χαμηλό προφίλ, ενισχύοντας τον σπορ χαρακτήρα του σκάφους. Στα κλασσικά χαρακτηριστικά του ωστόσο περιλαμβάνονται τα τρία φινιστρίνια σε κάθε πλευρά της γάστρας, τα πρωραία στρώματα ηλιοθεραπείας και τα μεγάλα ρέλια.

Με διαστάσεις μήκους 19,39 μέτρα και πλάτους 4,99 μέτρα εκτείνεται σε δύο καταστρώματα στα οποία περιλαμβάνονται τρία συνολικά καθιστικά, τρεις καμπίνες και δύο λουτρά.

Πέρα από την πλατφόρμα, ο πρυμναίος χώρος εξοπλίζεται με τρία στρώματα ηλιοθεραπείας, μπροστά από τα οποία αναπτύσσεται το υπαίθριο καθιστικό, το οποίο, ελλείψει ενδιάμεσης πόρτας, είναι ενιαίο με το δεύτερο καθιστικό του κύριου καταστρώματος.

Είναι προφανές πως το νέο σκάφος δεν σταματά στην αναγνωρισμένη, ούτως ή άλλως, ευρυχωρία του, αλλά επενδύει στην ουσιαστική βελτίωση της κατασκευαστικής ποιότητας. Στο εσωτερικό χρησιμοποιείται -καλοφινιρισμένη-ποιοτική ξυλεία για την επένδυση των δαπέδων και των επιπλοσυνθέσεων που συνδυάζεται αρμονικά με τις μπεζ επενδύσεις των καθιστικών. Για τον τεχνητό φωτισμό χρησιμοποιούνται λαμπτήρες ιωδίνης ρυθμιζόμενης δέσμης (σποτς) και απλίκες.

Η ποιότητα κατασκευής αντικατοπτρίζεται και στο πιλοτήριο, το οποίο είναι εξοπλισμένο από μια καλά εξοπλισμένη κονσόλα ορθογώνιου σχήματος και δύο ατομικά και πλήρως ρυθμιζόμενα καθίσματα που υπόσχονται την βέλτιστη στήριξη κατά το ταξίδεμα με δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην περίπτωση του νέου V62 βρίσκεται καλά κρυμμένος στο πρυμναίο μέρος του κατώτερου καταστρώματος και δεν είναι άλλος από το υπερτροφοδοτούμενο δίδυμο πετρελαιοκινητήρων συνολικής ισχύος 2400 ίππων, που αποδίδουν στο σκάφος μέγιστη ταχύτητα 36 κόμβων και υπηρεσιακής 34 κόμβους. Εναλλακτικά προσφέρεται και ένα δίδυμο συνολικής ισχύος 2030 ίππων που προσφέρουν μέγιστη ταχύτητα 33 κόμβους και υπηρεσιακής 31,5 κόμβους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 19,39 μέτρα
Πλάτος: 4,99 μέτρα
Βύθισμα: 1,13 μέτρα
Εκτόπισμα: 31,8 τόνοι
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 3409 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 500 λίτρα
Κινητήρες: 2x1015 ίπποι, 2x1200 ίπποι
Μέγιστη Ταχύτητα: 31,5-33 κόμβοι, 34-36 κόμβοι

Πληροφορίες: AMERICAN MARINE A.E., Λ. Bουλιαγμένης 96 & Mιλτιάδου, Γλυφάδα 166 74, τηλ.: 210-9699.300, fax: 210-9634.945, www.americanmarine.gr

Η χαμηλή υπερκατασκευή και οι μεγάλοι αεραγωγοί προσδίδουν στο σκάφος τον σπορ χαρακτήρα τουΤα τέσσερα κάθετα παράθυρα στη γάστρα αποτελούν εμφανισιακά τον συνδετικό κρίκο με τα τέσσερα μεγαλύτερα μοντέλα της σειράςΤο wet bar προσφέρει την σχετική αυτονομία στο κατάστρωμα, εξυπηρετώντας παράλληλα και τα δύο καθιστικά
Με πολύ καλή επένδυση, το καλά εξοπλισμένο πιλοτήριο καθίσταται αποτελεσματικόΤο ξύλινο δάπεδο και οι ανοιχτόχρωμες επενδύσεις συμβάλλουν στον κλασσικό προσανατολισμό του σκάφουςΈνα μικρό καθιστικό περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό του κατώτερου καταστρώματος
Στην γωνιακή κουζίνα αξιοποιείται και ο παραμικρός χώρος ώστε αυτή να καθίσταται λειτουργικήΗ πρυμναία καμπίνα περιλαμβάνει ένα καθιστικόΤα πλευρικά παράθυρα της κύριας καμπίνας προσφέρουν μοναδική θέα στην ίσαλο και πλούσιο φωτισμό
Η πρωραία καμπίνα εξοπλίζεται με ένα διπλό κρεβάτιΗ καμπίνα των φιλοξενουμένων διαθέτει δύο μονές κουκέτεςΚάτοψη του κύριου καταστρώματος
Κάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.