Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Φεβρουάριος 2010 > Sunseeker Predator 130Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

The love boat

Με τον καλύτερο τρόπο υποδέχθηκε το ναυπηγείο Sunseeker το 2010, δεδομένου ότι περιλαμβάνει πλέον στο στόλο του την κορυφαία του πρόταση, εξαργυρώνοντας τα 40 και πλέον χρόνια παρουσίας του στην παγκόσμια αγορά.

Το Predator 130, το οποίο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο προηγούμενο ναυτικό σαλόνι του Σαουθάμπτον, δεν έρχεται απλώς για να επιβεβαιώσει την κατασκευαστική υπεροχή που χαρακτηρίζει το σύνολο των προτάσεων της αγγλικής φίρμας, αλλά και να διεκδικήσει την πρώτη θέση της κατηγορίας των super yachts.

Αιχμή του δόρατος του Predator 130 αποτελεί η ευρηματική αρχιτεκτονική της ατράκτου. Δύο από τα τρία συνολικά καταστρώματά του περιλαμβάνονται σε μια επιβλητική υπερκατασκευή, η οποία χαρακτηρίζεται από καμπύλες γραμμές, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η βρετανική εταιρία κινείται σε μοντέρνα σχεδιαστικά "μονοπάτια".

Το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κανείς και για τους υαλοπίνακες του κύριου καταστρώματος, των οποίων το όμοιο σχήμα διαθέτει μια υποδειγματική σχεδιαστική συμμετρία, ενώ πλαισιώνονται αρμονικά και από τις γυάλινες επιφάνειες του fly. Όσο για την γάστρα, αυτή διαθέτει ψηλές κουπαστές ενώ φέρει τα πρωτοποριακά μπαλκόνια και έναν συνδυασμό κάθετων και οριζόντιων υαλοπινάκων που αντιστοιχούν στις καμπίνες.

Πέρα από το σχεδιασμό της ατράκτου, τις απαραίτητες αναλογίες κρατούν και τα καταστρώματα. Στην κορυφή της υπερκατασκευής φιλοξενείται το fly bridge, το οποίο, πέρα από το σύγχρονο πιλοτήριο, το μπαρ, το υπαίθριο καθιστικό και το Jacuzzi, φέρει και μια πολυεστερική ανοιγόμενη οροφή η οποία εξασφαλίζει την απαραίτητη προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Οι παροχές και οι ανέσεις που προσφέρονται στο κύριο κατάστρωμα είναι πραγματικά πολλές. Υπαίθρια καθιστικά και τραπεζαρίες, καθώς επίσης και στρώματα ηλιοθεραπείας είναι διάσπαρτα καθ’ όλο το κατάστρωμα, εξασφαλίζοντας στους ναβάτες συνθήκες ηρεμίας και χαλάρωσης σε αυτόνομους μάλιστα χώρους. Όσο για τους πιο αθλητικούς, ένα καλά εξοπλισμένο γυμναστήριο αναλαμβάνει να διαφυλάξει την καλή τους φυσική κατάσταση.

Το εντυπωσιακότερο όμως σημείο φιλοξενείται στο εσωτερικό και συγκεκριμένα στο καθιστικό. Εκεί συναντάμε μια καινοτόμα εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει δύο μπαλκόνια στις πλευρές του σκάφους τα οποία είναι πτυσσόμενα και όταν αναπτυχθούν, προσφέρουν εξαιρετική θέα και δυνατότητα φιλοξενίας καθισμάτων.

Δεν θα ήταν βέβαια δυνατόν αυτή η μοντέρνα λύση να μην πλαισιώνεται από ένα αντίστοιχο χώρο ο οποίος περιλαμβάνει μοντέρνα έπιπλα, όπως οι καναπέδες στο σαλόνι, με την λευκή επένδυση και την δυνατότητα φιλοξενίας δέκα ατόμων και την τραπεζαρία αντίστοιχης χωρητικότητας, που διαχωρίζεται από το σαλόνι από ένα ορθογώνιο πλαίσιο εξαιρετικού σχεδιασμού.

Στο ίδιο πολυτελές μήκος κύματος κινείται το κατώτερο κατάστρωμα, το οποίο είναι σε θέση να φιλοξενήσει οκτώ ναβάτες στις τέσσερις συνολικά καμπίνες του, εκ των οποίων οι δύο περιλαμβάνουν διπλά κρεβάτια και οι άλλες δύο κουκέτες ενώ εξοπλίζονται με αποκλειστικά λουτρά και πλούσιο εξοπλισμό, όπως κλιματισμό, επίπεδες τηλεοράσεις και σύγχρονα ηχοσυστήματα. Όσο για την καμπίνα του ιδιοκτήτη, αυτή είναι τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος του κύριου καταστρώματος και, πέρα από την εξαιρετική θέα που διαθέτει εξαιτίας των μεγάλων εμπρόσθιων γυάλινων επιφανειών, εξοπλίζεται και με δύο μπαλκόνια αντίστοιχα του σαλονιού.

Tην ομολογουμένως δύσκολη διαχείριση του Predator 130 αναλαμβάνουν συνολικά οκτώ εξειδικευμένα άτομα ενώ η πρόωση των 165 τόνων του σκάφους εξασφαλίζουν δύο θηριώδεις κινητήρες οι οποίοι, βέβαια, συνοδεύονται και από τις ανάλογες δεξαμενές καυσίμων, η χωρητικότητα των οποίων αγγίζει τα 20.000 λίτρα.

Είκοσι χιλιάδες περίπου ευρώ λοιπόν... αρκούν για να γεμίσουν οι δεξαμενές καύσιμα, που επιτρέπουν την διάνυση υπερατλαντικών δρομολογίων. Η συνολική ισχύς των πετρελαιομηχανών κυμαίνεται από τους 6.280 συνολικά ίππους της μικρότερης έκδοσης και φθάνει τους 8.370 ίππους στην μεγαλύτερη έκδοση. Όσο για τις επιδόσεις, με την χρήση των μεγαλύτερων μηχανών, το σκάφος αγγίζει τους 42 κόμβους, μια ταχύτητα ιδιαίτερα υψηλή που αποδεικνύει, συν τοις άλλοις, τον πολύ καλό σχεδιασμό της γάστρας.

Σχετικά με το δια ταύτα, το νέο Predator 130 κοστολογείται ενδεικτικά στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Στην τιμή αυτή είναι δύσκολο φυσικά να γνωρίζουμε το εξοπλιστικό επίπεδο που περιλαμβάνει, σίγουρα όμως αποζημιώνει τους επιβάτες με το υψηλό επίπεδο παροχών που προσφέρει ενώ η αγγλική φίρμα αποτελεί μια επιπλέον προστιθέμενη αξία αφού είθισται να κρατάει στα σκάφη της καλή τιμή μεταπώλησης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 38,4 μέτρα
Μήκος ισάλου: 30,8 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 8 μέτρα
Βύθισμα: 1,5 μέτρα
Εκτόπισμα: 165 τόνοι
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 20.000 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 4.500 λίτρα
Κινητήρες: 2 x MTU 12V 3140 ίπποι
2 x MTU 12V 3.460 ίπποι
2 x MTU 16V 4.185 ίπποι
Μέγιστη ταχύτητα: (με τις μεγαλύτερες μηχανές): 42 κόμβοι

Πληροφορίες: Sunseeker Hellas, Λ. Ποσειδώνος 15 και Δαβάκη, Αθήνα τηλ. :210-9843822, http://www.sunseekergreece.gr/

Οι μοντέρνες γραμμές και ο επιβλητικός όγκος αποτελούν τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του νέου Predator 130Πλήρες από εξοπλιστική άποψη, το fly περιλαμβάνει ένα spa, επίπεδη τηλεόραση, καθιστικό, μπαρ, πιλοτήριο και πολλά ωφέλιμα τετραγωνικάΤο Jacuzzi είναι σε θέση να φιλοξενήσει δύο άτομα ενώ μπροστά από αυτό αναπτύσσεται ένα υπέρδιπλο στρώμα ηλιοθεραπείας
Τα πολλά υπαίθρια καθιστικά προσφέρουν στους επιβάτες απομόνωση και ηρεμίαΈνα state of the art πιλοτήριο προσφέρει στον καπετάνιο την κατάλληλη πληροφόρηση συντελώντας στην ασφάλεια του ταξιδιούΤέσσερις συνολικά καναπέδες αναλαμβάνουν την φιλοξενία των δέκα επιβατών στο σαλόνι
Καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο μέρος των πλευρικών τοιχωμάτων, τα δύο υδραυλικά μπαλκόνια προσφέρουν απαράμιλλη θέαΟι ανοιχτόχρωμες επενδύσεις των υφασμάτων και των δερμάτων συνδυάζονται κατάλληλα με τις επίσης ανοιχτόχρωμες ξύλινες επιφάνειεςΗ τραπεζαρία προορίζεται για δέκα άτομα ενώ πλαισιώνεται από μια πρακτική και καλαίσθητη επιπλοσύνθεση
Η καμπίνα master βρίσκεται στο κύριο κατάστρωμα και περιλαμβάνει δύο μπαλκόνια, αντίστοιχα με αυτά του καθιστικούΈνα πολυτελέστατο λουτρό περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό της καμπίνας masterΣτο κατώτερο κατάστρωμα φιλοξενείται η VIP καμπίνα, εξοπλισμένη με ένα διπλό κρεβάτι και επίπεδη τηλεόραση
Ανάλογης αισθητικής είναι και η τρίτη διπλή καμπίνα του σκάφουςΤα λουτρά που συνοδεύουν τις καμπίνες διαθέτουν αποκλειστικό χώρο για το ντους, που διαχωρίζεται από μια γυάλινη επιφάνεια Στο κατώτερο κατάστρωμα φιλοξενούνται επίσης δύο καμπίνες με κουκέτες που προορίζονται για τους φιλοξενούμενους
Το γυμναστήριο συνεισφέρει στην καλή φυσική κατάσταση των επιβατώνΜια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα αποτελεί το κατάλληλο "εργαλείο" για την δημιουργία εδεσμάτων από τον σεφΣτον χώρο της κουζίνας περιλαμβάνεται ένα επιπλέον καθιστικό
Aποψη της καμπίνας πληρώματος, εξοπλισμένης με δύο μονές κουκέτεςΚάτοψη του σκάφουςΠλάγια όψη του σκάφους
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.