Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > CNB 100Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Μία κλάση επάνω...

Ως ένα τυπικό δείγμα υψηλής αισθητικής, το γαλλοθρεμμένο CNB 100 ξεχωρίζει χάρη στη γυάλινη υπερκατασκευή του, το καλλίγραμμο συνθετικό του -από carbon- περίβλημα και στο αναβαθμισμένο -ποιοτικά, σχεδιαστικά και εξοπλιστικά- εσωτερικό του.

Δημιουργοί και εμπνευστές του είναι το σχεδιαστικό γραφείο Wetzels Brown Partners και το ναυπηγικό γραφείο του Luca Brenta, το οποίο έχει φέρει εις πέρας σημαντικές και επώνυμες κατασκευές, όπως για παράδειγμα τα ιστιοπλοϊκά Nautor 76, Wally Β, Wallygator, Narida και το Chost σε συνεργασία με το ολλανδικό ναυπηγείο Vitters.

Το εντυπωσιακό, σε σχεδίαση και διαστάσεις, CNB 100 αποτελεί μια πρόταση που δικαιολογεί απόλυτα τη ροπή της φίρμας όχι μόνο ως προς την πολυτέλεια αλλά κυρίως ως προς τις καινοτομίες.

Απτό παράδειγμα αποτελεί η γυάλινη οροφή η οποία περιλαμβάνεται στις κατασκευαστικές προδιαγραφές του σκάφους και επηρεάζει άμεσα, τόσο την συνολική εικόνα όσο και τη διαβίωση στο εσωτερικό. Από το χαμηλό προφίλ της προκύπτει εξάλλου ένας μικρός συντελεστής αεροδυναμικής, ενώ το καλλίγραμμο σχήμα της επηρεάζει θετικά το σύνολο προσδίδοντας μια σπορ εικόνα.

Όσο για τα οφέλη στο εσωτερικό, ο προερχόμενος φωτισμός δεν περιορίζεται στο χώρο του καθιστικού αλλά με την κατάλληλη αρχιτεκτονική οι ακτίνες του ήλιου φτάνουν μέχρι τις καμπίνες συνεισφέροντας σε μια φωτεινή και πολιτισμένη ατμόσφαιρα.

Προσεγγίζοντας το σκάφος ανά κατάστρωμα, διαπιστώνεται ότι εξαιτίας των πληθωρικών διαστάσεων της ατράκτου προκύπτουν τα ανάλογα οφέλη.

Στο κύριο κατάστρωμα, η υπερκατασκευή αναπτύσσεται - διαμέσου δύο βραχιόνων -προς την πρύμνη, "αγκαλιάζοντας" τόσο τα δύο πιλοτήρια, όσο και το υπαίθριο καθιστικό. Οι δύο τιμονιέρες εξυπηρετούν στην πλεύση και από τις δύο πλευρές ενώ συνεργάζονται αποτελεσματικά με τα δύο μεγάλα βιντζιρέλα που είναι τοποθετημένα ακριβώς μπροστά από τα τιμόνια.

Όσο για το καθιστικό, αποπνέοντας μια αναβαθμισμένη ποιότητα της κατασκευής περιλαμβάνει δύο μεγάλους καναπέδες που αναπτύσσονται παράλληλα με το διάμηκες του σκάφους και συμπληρώνεται με δύο ρυθμιζόμενα ως προς το ύψος τους τραπέζια.

Το εντυπωσιακό σε σχεδίαση και διαστάσεις κατάρτι είναι τοποθετημένο προς το πρωραίο τμήμα της ατράκτου και η χρήση του κατά την ανάπτυξη ιστιοφορίας δεν θα προβληματίσει ενώ το πλήρωμα θα μπορεί να διασχίσει με χαρακτηριστική ευκολία το κατάστρωμα αφού κατασκευαστικά έχει δοθεί η ανάλογη μέριμνα ώστε να μην υπάρχουν εξοχές στο δάπεδο. Σε αυτό συνεισφέρει ιδιαίτερα η επιμελής τοποθέτηση των γυάλινων επιφανειών (hatches) τα οποία έρχονται "πρόσωπο" με την ξύλινη επιφάνεια του καταστρώματος.

Από τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου δεν θα μπορούσε να λείπει το ανάλογο εσωτερικό, η αρχιτεκτονική του οποίου είναι αποτελεσματική προσφέροντας μεγάλους και άνετους χώρους και φυσικά άπλετο φυσικό φως ενώ τα υψηλής ποιότητας υλικά συνεισφέρουν με τον δικό τους τρόπο στην ποιοτική αναβάθμιση του συνόλου.

Η απόχρωση του λευκού κυριαρχεί τόσο στα υφάσματα των καθισμάτων όσο και στις επενδύσεις των μπουλμέδων και της οροφής, δημιουργώντας ένα αστραφτερό σύνολο ενώ έρχεται σε αντίθεση με το μαύρο δάπεδο και τα έπιπλα προσφέροντας ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Το στοιχείο όμως που πραγματικά εντυπωσιάζει σχετίζεται με τον τεχνητό φωτισμό, αφού η χρήση led πέντε αποχρώσεων προσφέρει τη δυνατότητα χρωματικής αλλαγής των χώρων, επηρεάζοντας την ατμόσφαιρα και αναπροσαρμόζοντάς την ανάλογα με τη διάθεση των επιβατών.

Σχετικά με τη διάταξη, αυτή περιλαμβάνει τρείς ζώνες, με την πρώτη να περιλαμβάνει το σαλόνι και η τραπεζαρία που αναπτύσσονται στις δύο πλευρές. Σε ένα δεύτερο επίπεδο είναι τοποθετημένη η ζώνη φιλοξενίας που εξοπλίζεται με τέσσερις πολυτελείς καμπίνες ενώ πρίμα είναι εγκατεστημένη η ζώνη του πληρώματος και η κουζίνα.

Τέλος, σχετικά με την πρόωση, αυτή εξυπηρετείται από έναν πετρελαιοκινητήρα ισχύος 400 ίππων ενώ η προπέλα ελιγμών πλώρης (bow thruster) ισχύος 35 ίππων, εξυπηρετεί αποτελεσματικά κατά τους χειρισμούς του σκάφους στο λιμάνι.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Σχεδιασμός σκάφους: Luca Brenta & C.Yacht Designers
Σχεδιασμός εσωτερικού: Wetzels Brown Partners
Υλικά κατασκευής: Sandwich Carbon -balsa- vinylester
Ολικό μήκος: 30,48 μέτρα
Μήκος ισάλου: 26,93 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 6,76 μέτρα
Βύθισμα: 4,20 μέτρα
Εκτόπισμα: 71 τόνοι
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 2x800 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 2x475 λίτρα
Κινητήρας: 400 ίπποι
Προπέλα ελιγμών πλώρης: 35 ίπποι


Πληροφορίες: CNB (ΓΑΛΛΙΑ): VERNICOS YACHTS, Λ. Ποσειδώνος 11, Αλιμος, Τηλ.: 210 9896000, FAX: 210 9850130, http://www.vernicos.com/ - newyachtsales@vernicos.gr

Για την κατασκευή του νέου CNB έχουν αποφευχθεί οι πολυεστερικές κατασκευές με σύγχρονα υλικά όπως το carbonΗ μεγάλη ιστιοφορία του προσφέρει υψηλά επίπεδα ταχύτηταςΑπό όποια πλευρά και αν το δει κανείς εντυπωσιάζει, ιδιαίτερα με ανεπτυγμένα τα λευκά ιστία με τις κόκκινες λεπτομέρειες
Οι μεγάλες διαστάσεις προσφέρουν τις κατάλληλες προδιαγραφές για τη δημιουργία άνετων καταστρωμάτωνΤο κύριο κατάστρωμα είναι επενδυμένο από ξύλο τικ τοποθετημένο ως προς το διάμηκεςΗ μεγάλη ιστιοφορία δεν θα προβληματίσει το πλήρωμα, αφού οι χειρισμοί δύναται να πραγματοποιηθούν με σχετική ευκολία
Η μηχανή διαθέτει ισχύ 400 ίππων, κινώντας αξιοπρεπώς τους 71 τόνους του σκάφουςΗ ελεύθερη πρύμνη θυμίζει κατά πολύ τα ιστιοπλοϊκά Wally, θυμίζοντας τον κοινό σχεδιασμό τους από το γραφείο Luca BrentaΗ κάθετη πλώρη δεν επηρεάζει μόνο την πλεύση αλλά και τη συνολική εικόνα του
Ένα εντυπωσιακό μπαλόνι περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό του σκάφουςΗ υπερκατασκευή "αγκαλιάζει" το καθιστικό και τα πηδάλια, προστατεύοντάς ταΟι φαρδιοί πλευρικοί διάδρομοι προσφέρουν ασφάλεια κατά τη διέλευσή τους
Οι γυάλινες επιφάνειες της υπερκατασκευής δημιουργούν μια ωραία ατμόσφαιρα στο εσωτερικόΑκριβώς μπροστά από τα τιμόνια, είναι εγκατεστημένα δύο βιντζιρέλα, εξυπηρετώντας με άμεσο τρόπο στη διαχείριση των ιστίωνΟ αποκλειστικός φωτισμός σε κάθε σκαλοπάτι εξασφαλίζει ασφαλές πάτημα και καλαισθησία στο σύνολο
Η φωτεινότητα στο εσωτερικό σε συνδυασμό με τις λευκές επενδύσεις δημιουργούν ένα αστραφτερό σύνολοΠέρα από τα σποτς οροφής, ο τεχνητός φωτισμός περιλαμβάνει "κρυφά" φωτιστικά που αναδεικνύουν το χώροΗ τραπεζαρία είναι τοποθετημένη στη δεξιά πλευρά και μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι άτομα
Στην αριστερή πλευρά περιλαμβάνεται από ένα καθιστικό σε σχήμα ΠΗ ανισόπεδη διάταξη του εσωτερικού περιλαμβάνει τις καμπίνες σε ένα αυτόνομο επίπεδοΗ καμπίνα των φιλοξενουμένων εξοπλίζεται με δύο μονά κρεβάτια
Η χρήση καθρεπτών, δημιουργεί μία αίσθηση μεγέθυνσης της καμπίναςΗ χρήση πεντάχρωμων led αλλάζει το χρώμα των χώρωνΤο λουτρό της καμπίνας του ιδιοκτήτη σε κόκκινη απόχρωση
Το λουτρό της καμπίνας του ιδιοκτήτη σε κίτρινη απόχρωσηΟι μεγάλες διαστάσεις ακολουθούν και το χώρο του πληρώματοςAποψη της πλήρως εξοπλισμένης κουζίνας
Κάτοψη του κύριου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.