Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Wallypower 55Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Στυλ και επιδόσεις στα 17 μέτρα

Αν κάτι έλειπε από την γκάμα των μηχανοκινήτων της Wally σίγουρα αυτό δεν ήταν η πρωτοποριακή σχεδίαση ή η μεγάλη ισχύς, αλλά μία ανοιχτή έκδοση στα 17 μέτρα, ώστε να γεφυρώσει το κενό μεταξύ των 14 και 19 μέτρων. Έτσι προέκυψε το Wallypower 55, ένα ρηξικέλευθο και πληθωρικό σε χαρακτηριστικά μοντέλο, που ολοκληρώνει την γκάμα του ιταλικού ναυπηγείου.

Διατηρώντας τη λογική του διαφορετικού, το νέο 55άρι διαθέτει ένα συνδυασμό χαρακτηριστικών που εντυπωσιάζουν. Στη σφηνοειδή άτρακτό του φιλοξενείται ένα σύνολο σκουρόχρωμων γυάλινων επιφανειών ενώ στη γάστρα φιλοξενούνται πέντε συνολικά ορθογώνιοι υαλοπίνακες . Συνδετικό κρίκο ωστόσο με τα υπόλοιπα μοντέλα, μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά, αποτελεί η ανοιχτή, χωρίς κουπαστή, πρύμνη του.

Προσεγγίζοντας το νέο μοντέλο με μια λεπτομερέστερη παρατήρηση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κύριο κατάστρωμα, καθώς αποτελείται από επιμελημένα μέρη προσφέροντας πρακτικότητα και άνεση κατά την χρήση και υψηλή αισθητική.

Σημείο αναφοράς του κύριου καταστρώματος αποτελεί το πιλοτήριο το οποίο διαθέτει εργονομικό και εντυπωσιακό σχεδιασμό. Η κονσόλα αποτελείται από δύο επίπεδα, με το ανώτερο να φιλοξενεί όλες τις οθόνες των οργάνων πλοήγησης ενώ στο οριζόντιο επίπεδο φιλοξενούνται οι ηλεκτρικοί διακόπτες, τα χειριστήρια των μηχανών και της προπέλας ελιγμών (bow thruster) και φυσικά το τριακτινικό τιμόνι.

Το στρώμα ηλιοθεραπείας που φιλοξενείται στην αριστερή πλευρά της ατράκτου, μπροστά από τη θέση του συνοδηγού, αποτελεί αναμφίβολα μια καινοτόμα εφαρμογή η οποία προκύπτει εξαιτίας του μεγάλου βάθους του πιλοτηρίου.

Η προσφερόμενη άνεση στους επιβάτες συνεχίζεται και στο υπόλοιπο κατάστρωμα το οποίο χαρακτηρίζεται από την ανισόπεδη διάταξή του, διαχωρίζοντας με σαφήνεια τους χώρους. Δύο καναπέδες "τρέχουν" κατά μήκος του καθιστικού, δημιουργώντας μεγάλες και αναπαυτικές επιφάνειες. Η αριστερή πλευρά ωστόσο εξοπλίζεται και με ένα τραπέζι, προσφέροντας μια υπαίθρια τραπεζαρία.

Ο πρυμναίος χώρος περιλαμβάνει μια ιδιαίτερα μεγάλη επιφάνεια αναλογικά πάντα με το μέγεθος του σκάφους, η οποία είναι ελεύθερη προσφέροντας μεγάλη άνεση κινήσεων και δραστηριοτήτων. Κατάπρυμα φιλοξενείται ένας πολύ διακριτικά τοποθετημένος μηχανισμός στον οποίο ενσωματώνεται η σκάλα. Όσο για την επένδυσή του καταστρώματος, η ποιοτική ξυλεία τικ συνεισφέρει στην άνετη διέλευση και στην αναβάθμιση της αισθητικής.

Προχωρώντας προς τα ενδότερα, οδηγούμαστε σε ένα εσωτερικό το οποίο χαρακτηρίζεται από μια μοντέρνα και ανάλαφρη αίσθηση. Η πρώτη θετική εντύπωση έρχεται από τη φάλκα η οποία εξοπλίζεται με μια γυάλινη σύνθεση επιτρέποντας τη διέλευση του φυσικού φωτός στο εσωτερικό. Οι μοντέρνες επιπλοσυνθέσεις έχουν την τιμητική τους και στον κεντρικό χώρο εκπροσωπούνται διαμέσου της κουζίνας και του καθιστικού.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο η πόρτα που οδηγεί στην πρωραία καμπίνα, η οποία επικαλύπτεται εξολοκλήρου, μαζί με τον μπουλμέ, με καθρέπτη, "μεγαλώνοντας" το χώρο και τη φωτεινότητά του.

Σχετικά με τον αριθμό καμπίνων, το Wally 55 δύναται να εξοπλισθεί με δύο ή τρεις και μία επιπλέον που προορίζεται για το πλήρωμα ενώ όλες ανεξαιρέτως διαθέτουν αποκλειστικό λουτρό.

Στην έκδοση με τις δύο καμπίνες, η πρωραία εξοπλίζεται με ένα κρεβάτι σε σχήμα V και είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως δύο άτομα. Την παράσταση όμως κλέβει η πρυμναία καμπίνα η οποία, πέρα από το υπέρδιπλο κρεβάτι, φιλοξενεί δύο καναπέδες, αυξάνοντας τα επίπεδα της άνεσης.

Αλλάζοντας τώρα θέμα, αίσθηση προκαλούν οι τέσσερις συνολικά πετρελαιοκινητήρες οι οποίοι προέρχονται από τη σουηδική Volvo Penta και ευθύνονται τόσο για τη υψηλή ώση, όσο και για την επίσης υψηλή κατανάλωση ενώ έχουν ως αποδέκτες τα εξελιγμένα συστήματα πρόωσης Ips προσφέροντας υψηλό επίπεδο ελιγμών. Με τη συνολική ισχύ να φθάνει τους 1740 ίππους, το νέο 55άρι φθάνει τους 40 κόμβους στο μέγιστο των στροφών, με την υπηρεσιακή ταχύτητα να αγγίζει τους 34 κόμβους ενώ με αυτή την ταχύτητα, το σκάφος δύναται να διανύσει συνολικά περί τα 300 ναυτικά μίλια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 17,40 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 5,40 μέτρα
Βύθισμα: 0,94 μέτρα
Εκτόπισμα: 24 τόνοι
Αριθμός καμπίνων: 2/3+1
Αριθμός κρεβατιών: 5 + 1
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 2000 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 400 λίτρα
Αριθμός κινητήρων: 4
Ισχύς κινητήτρων: 1740 ίπποι
Μέγιστη ταχύτητα: 42 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 34 κόμβοι
Αυτονομία με ταχύτητα κρουαζιέρας: 300 ναυτικά μίλια

Η οπτική του σκάφους από την πρώρα, προσδίδει την επιθετική και ιδιαίτερη όψη τουΗ επένδυση του δαπέδου με τικ, αναβαθμίζει αισθητά το σύνολοΟι ορθογώνιοι υαλοπίνακες χαρακτηρίζουν τη γάστρα
Οι τριγωνικές γυάλινες επιφάνειες της υπερκατασκευής προστατεύουν επαρκώς το κόκπιτΗ ζώνη διακυβέρνησης περιλαμβάνει δύο διπλά καθίσματαΗ πρυμναία πλατφόρμα "αγκαλιάζει" την πρύμνη προσφέροντας ένα ανθεκτικό σύνολο
Τα υψηλά αισθητικά και ποιοτικά στάνταρντ χαρακτηρίζουν τη ζώνη του πιλοτηρίουΗ κονσόλα εξοπλίζεται με μία πλήρη σειρά οργάνων ναυσιπλοΐας και πλοήγησηςΤο πιλοτήριο αποτελείται από δύο λεπτά αλλά ανθεκτικά τμήματα τα οποία συνδυάζονται αρμονικά και καλαίσθητα
Μπορεί τα καθίσματα από carbon να μην προσφέρουν την καλύτερη πλευρική στήριξη, η όψη τους όμως εντυπωσιάζειΚαινοτόμα εφαρμογή αποτελεί η χρήση ενός στρώματος στη ζώνη του πιλοτηρίουΤα 5,40 μέτρα πλάτους του σκάφους, συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός μεγάλου καταστρώματος
Το καθιστικό περιλαμβάνει δύο πλευρικούς καναπέδες με δυνατότητα τοποθέτησης ενός πρυμναίου επιπλέονΟι γυάλινες επιφάνειες "σβήνουν" απαλά προς την πρύμνη, προστατεύοντας επαρκώς τον χώροΜια, ακόμα, καινοτόμα εφαρμογή συναντάμε στην πρύμνη και αφορά την ενσωμάτωση της σκάλας στην πλατφόρμα
Το κύριο κατάστρωμα περιλαμβάνει την υπαίθρια τραπεζαρία του στην αριστερή πλευράΟι μοντέρνες επιπλοσυνθέσεις χαρακτηρίζουν το εσωτερικό ενώ αίσθηση προκαλεί η επένδυση του μπουλμέ με καθρέπτεςΣτη δεξιά πλευρά περιλαμβάνεται το καθιστικό ενώ αντικριστά αναπτύσσεται μία πλήρης, από άποψη εξοπλισμού και χώρων αποθήκευσης, κουζίνα
Η πρωραία καμπίνα είναι σε θέση να φιλοξενήσει δύο άτοματο ίδιο ισχύει και για την πρυμναία καμπίνα, η οποία εξοπλίζεται με ένα υπέρδιπλο κρεβάτι και δύο καναπέδεςΟι λευκές επενδύσεις στα λουτρά και τους διαδρόμους έρχονται σε αντίθεση με το δάπεδο μορφής carbon
Κάτοψη του κύριου καταστρώματοςΗ έκδοση με τις δύο καμπίνες με μία επιπλέον για το πλήρωμαΗ έκδοση με τις τρεις καμπίνες συν μία πληρώματος
Η έκδοση με τις τρεις καμπίνες, με μία εξ αυτών με διπλό κρεβάτι
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.