Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Jeanneau NC11Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Nouveau Concept

Χωρίς να θέλει να εντυπωσιάσει, το νέο σκάφος του γαλλικού ναυπηγείου Jeanneau συνδυάζει ορισμένες δοκιμασμένες λύσεις προσφέροντας, ως τελικό προϊόν, ένα πρακτικό και ποιοτικό σύνολο.

Η νέα πρόταση φαίνεται ότι άφησε σε δεύτερη μοίρα την αισθητική και έδωσε έμφαση στον τομέα της πρακτικότητας ώστε να προσφέρει στους τέσσερις συνολικά επιβάτες που δύναται να κοιμίσει στις δύο καμπίνες του παροχές υψηλού επιπέδου. Αυτές μεταφράζονται σε εύκολες μετακινήσεις, ανάμεσα σε πρακτικούς και κυρίως μεγάλους χώρους , οι οποίοι συνδυαζόμενοι με τις αξιοπρεπείς επιδόσεις στη θάλασσα αρκούν για μια πετυχημένη εμπορική πορεία.

Προσεγγίζοντας το NC11 από την αρχιτεκτονική του πλευρά, διαπιστώνεται μια στιβαρή άτρακτος με μια ευμεγέθη υπερκατασκευή, που εξοπλίζεται με μεγάλους περιμετρικούς υαλοπίνακες και μια "φωτεινή" γάστρα, δεδομένων των μεγάλων γυάλινων επιφανειών που είναι προσαρμοσμένες στις επιφάνειές της, προσφέροντας πλούσιο φως στο κατώτερο κατάστρωμα και αναγνωρισιμότητα στο σκάφος.

Οι σχεδιαστές ωστόσο, στην προσπάθειά τους να προσφέρουν ουσία προσέφεραν δύο πρακτικά καταστρώματα με μεγάλη ωφέλιμη επιφάνεια αναλογικά με το συνολικές διαστάσεις, παρέχοντας την άνεση και την ασφάλεια που επιζητά κάθε συνειδητοποιημένο πλήρωμα.

Τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία που μπορεί να συναντήσει κανείς στο νέο σκαρί, αποτελούν η τετράφυλλη ανοξείδωτη πόρτα, με τα στοιχεία της να σύρονται επάλληλα προσφέροντας μεγάλο άνοιγμα, η μικρή πόρτα που συνδέει το πιλοτήριο με τον εξωτερικό περιφερειακό διάδρομο και η ανοιγόμενη γυάλινη οροφή. Αφήσαμε τελευταίες τις επιπλοσυνθέσεις, οι οποίες σύρονται ή αναδιπλώνονται προσφέροντας την αντίστοιχη χρήση.

Σχετικά με τη διάταξη των δύο καταστρωμάτων, και αρχής γενομένης από το κύριο, συναντάμε μια πρακτική πρυμναία περιοχή εξοπλισμένη με ένα υπαίθριο καθιστικό ενώ στην περιοχή της πρώρας προσφέρεται ένα διπλό στρώμα που εξασφαλίζει την απαραίτητη απομόνωση σε δύο άτομα.

Η πρακτικότητα των εξωτερικών χώρων ακολουθείται και στο εσωτερικό, ο εξοπλισμός του οποίου, σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας, δεν θα αφήσει κανένα παραπονεμένο.

Ένα καθιστικό-τραπεζαρία είναι εγκατεστημένο στη δεξιά πλευρά ενώ στην μπροστινή του πλευρά φιλοξενείται ένα διπλό κάθισμα. Στα αριστερά ωστόσο είναι τοποθετημένο το πιλοτήριο και μια καλαίσθητη επιπλοσύνθεση που εξασφαλίζει την τάξη μέσα από πολυάριθμους χώρους αποθήκευσης και... την γεύση μέσα από τις συσκευές εστίασης!

Μια ακόμη καλή δικαιολογία για να κοιτάξει κανείς προς την πλευρά του NC11 αποτελεί και το κατώτερο κατάστρωμα, στο οποίο φιλοξενούνται δύο άνετες καμπίνες και ένα κοινόχρηστο λουτρό.

Η πρόωση εξασφαλίζεται από μια κλασσική διάταξη που περιλαμβάνει ένα δίδυμο πετρελαιοκινητήρων που προέρχονται από τη Volvo Penta, και συγκεκριμένα τα μοντέλα D3, που προσφέρουν στο σκάφος μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων και υπηρεσιακή 25 κόμβων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 10,85 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3,73 μέτρα
Βύθισμα: 0,90 μέτρα
Εκτόπισμα: 6.000 κιλά
Κινητήρες: 2 Volvo x D3 200 DP 200 CV
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 700 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 250 λίτρα

Πληροφορίες: ATHENIAN YACHTS SA, Λ. Ποσειδώνος 1-2, Π. Φάληρο, Τηλ.: 210.9811.820, 9849.086, Fax: 210.9825.701, www.athenian-yachts.gr - e-mail: sales@athenian-yachtsales.gr

Το νέο μοντέλο έχει λιτή και απέριττη αισθητικήΗ πρυμναία περιοχή με τον άρτιο σχεδιασμό της αποτελεί το κυρίαρχo στοιχείο του κύριου καταστρώματοςΗ βαθιά γάστρα υπόσχεται καλοθάλασσους πλόες
Η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τους 30 κόμβουςΗ ηλιοροφή αποτελεί ένα σημαντικό εξοπλιστικό στοιχείοΗ μεγάλη κονσόλα φιλοξενεί με επιμέλεια όλα τα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης
Η ορατότητα από το δεξιό διπλό κάθισμα είναι εξαιρετικήΤο καθιστικό εξοπλίζεται με ρυθμιζόμενα έπιπλαΤο πιλοτήριο εξοπλίζεται με μια πόρτα που οδηγεί στον πλευρικό διάδρομο
Η ξύλινη επιπλοσύνθεση εξοπλίζεται με τις συσκευές τις κουζίναςΚάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.